Trumpvælgeren: Et dumt svin eller snarere en nar?

Af Anna Libak 55

Forleden læste jeg et virkeligt tankevækkende indlæg i Washington Post af en Thomas Wood, der er adjunkt i statskundskab ved Ohio Statsuniversitet og forsker i valg og offentlig meningsdannelse. Indlægget hed Racisme motiverede Trumps vælgere mere end deres autoritetstro og gav forklaringen på, hvorfor Donald Trumps vælgere foretrak ham for Hillary Clinton.

Som det fremgik af indlægget, havde Wood desværre ikke kunnet spørge Trumps vælgere direkte, om de primært er halvnazister eller snarere halvfascister. Muligvis fordi de så havde nikket ham en skalle. Så i stedet havde Wood på baggrund af det nyligt frigivne 2016 American National Election Study, hvor 1.200 repræsentativt udvalgte respondenter besvarer spørgsmål i 80 minutter, beregnet sig frem til sandheden ved hjælp af avancerede statistiske metoder som regressionsanalyse.

Først havde Wood undersøgt respondenternes økonomiske forhold. Og ganske rigtigt: Modsat hvad der plejer at være tilfældet ved amerikanske præsidentvalg, havde de velhavende amerikanere denne gang stemt demokratisk frem for republikansk. Trump-vælgere havde færre penge. Kort sagt, de var onde i sulet.

Dernæst havde Wood undersøgt, om respondenterne var autoritetstro eller ej ved at spørge til deres syn på børneopdragelse. Skulle børn helst være velopdragne eller uforfærdede? Gæt selv.

Racismen blev målt ved at spørge respondenterne, om sorte amerikanere, hvis de ville, kunne opnå samme position som hvide i USA. Eller om strukturelle forhold gjorde det umuligt. Bevidst blev der ikke stillet åbenlyst racistiske spørgsmål af typen »Er sorte dovne?«, for så havde den republikanske respondent lugtet lunten.

Og sådan var Wood nået frem til sin konklusion. For eftersom der denne gang var flere republikanske respondenter, som mente, at sorte kan nå langt ved egen indsats, end der var republikanske respondenter, som mente, at børn skal være velopdragne, ja, så er Trumps vælgere givetvis større racister, end de er autoritetstro.

Desværre blev det aldrig slået fast, om Hillarys vælgere så også er mere antinazister end antifascister. Og om overskriften på indlægget ligeså godt kunne have været: Respekten for minoriteter motiverede Hillarys vælgere i højere grad end deres forkærlighed for demokrati. Af en eller anden grund går Wood ud fra, at det giver sig selv, hvorfor folk stemte på Hillary.

Det kunne han jo ellers snildt have undersøgt på tilsvarende indirekte vis, idet mange af de demokratiske respondenter sikkert ville have fundet det ubehageligt selv at skulle fremhæve deres noble motiver. Han kunne have spurgt om deres syn på børneopdragelse. For eksempel: »Er en hård barndom lige synd for alle børn, eller er den mest synd for sorte børn?« For det er da klart, at hvis de svarede, at det var lige synd for alle børn, så ville det jo vise, at de slet ikke havde blik for, hvor overordentligt privilegerede hvide er, bare fordi de er hvide.

Og så ville de havde afsløret sig selv som republikanere. Men det er også klart, at Wood ikke skulle stille åbenlyst antiracistiske spørgsmål af typen: »Kan hvide bare ikke lade være med at undertrykke sorte?«, for så kunne en demokratisk respondent lugte lunten. Det demokratiske sindelag kunne Wood have målt ved at spørge: »Er det mest synd for Demokraterne, hvis Trump vinder?« »Eller er det mest synd for demokratiet?« Her skulle de så svare, at det var mest synd for demokratiet.

Men nixen, det glemte Thomas Wood altså at undersøge.

Og alligevel kan jeg ikke slippe den tanke, at Wood måske helt utilsigtet og på sin egen bagvendte måde giver en stor del af forklaringen på, at så mange vælgere fandt Trump og hans kamp mod the establisment umådeligt appellerende.

Anna Libak er konstitueret chefredaktør på Berlingske

55 kommentarer RSS

 1. Af J. Hanse n

  -

  Trumpvælgeren: Et dumt svin eller snarere en nar?
  Skriver Anne Libak.

  Hvorfor ikke begge dele?
  Det ene udelukker vel ikke det andet.
  Bloggere her på Berlingske plejer at være ret tolerante.

 2. Af Carsten Rudi

  -

  Det er ikke korrekt, at de fattigste stemte Trump. De fattigste i USA (typisk farvede eller latino) undlader ofte at stemme (mange latinos har i øvrigt ikke stemmeret). Men de fleste fattige stemmer demokratisk. Men måske Libak mener “de hvide fattige”? Det er måske kun de hvide, som er interessante i hendes øjne

 3. Af niels schmidt

  -

  Kære Anna Libak. Det var endnu en listig, finurlig og velanbragt kommentar, måske mere til visse medier mv. , end til og om Trump

 4. Af Jan Petersen

  -

  “Trumpvælgeren: Et dumt svin eller snarere en nar?”

  Mage til underlødig sprogbrug og journalistik skal man ligefrem lede efter !

  Det klæder ikke just en konstitueret chefredaktør på Berlingske at optræde så plat !

 5. Af Carsten Christiansen

  -

  Har du læst indlægget?

 6. Af Gert Hansen

  -

  Citat: ‘… idet mange af de demokratiske respondenter sikkert ville have fundet det ubehageligt selv at skulle fremhæve deres noble motiver. ‘

  Mon dog? I alt fald ikke hvis de ligner deres danske sidestykker. Demokrater i USA sidestilles på de her kanter med liberale og venstreorienterede. (Sådan bred taget). Og her har disse personer ofte ingen som helst problemer med at fremhæve deres, i egen forståelse, ‘noble motiver’, om end det i høj grad faktisk skyldes en stærk trange til at vise omverdenen, herunder selvfølgelig deres meningsfæller, deres moralske og etiske overlegenhed overfor rosset, der betegnes som facister, islamofober, klamme kældermennesker m.v. Selvfølgelig er, for disse mennesker, Trump tilhængere foragtelige, ‘deplorables’ som H. Clinton ’smagfuld’ betegnede dem, en bemærkning hun mistede mange stemmer på, og som meget godt beskriver fænoménet.

  Selvom USA og Danmark på mange måder er forskellige, så er der vel en vis sammenhæng på dette område. I Danmark ses det oftest ved omtale af DF’ere, tidligere omtalte som ‘ikke stuerene’, og ’systemets’ jordering af Glistrup. Det betyder ikke, at noget lignende ikke forekommer på den anden fløj, og det gør det. Både her og dér.

 7. Af Henrik Thor Christensen

  -

  Man kan ikke sætte et enkelt prædikat på den typiske Trump-vælger og den skitserede undersøgelse er mildest talt usikker. Det nærmeste man kan kommer er vel “Nej til Washington” – Trump er mere et symptom på den lede den almindelige amerikaner føler ved alt der er etableret politik symboliseret ved Washington.

 8. Af Jan Petersen

  -

  “Har du læst indlægget?”

  Nu ved jeg ikke lige, hvem spørgsmålet er rettet til. Men ja, jeg har læst artiklen. Og gjorde mig den ulejlighed også at Google original artiklen fra Washington Post, og skrive et indlæg med link til denne artikel plus link til en anden artikel fra Washington Examiner . . . der betegner Thomas Woods “videnskabelige” arbejde som – hot trash.

  Men sjovt nok blev dette indlæg ikke vist på Libak blog !

 9. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt hvis man er fan af dumme svin og narrøve, så det vil noget – så Google . . . project veritas. Det er så interessant nok Hillary Clinton og det Demokratiske Parti, der bliver total hudflettet og stripped down til bar røv og en bande gemene kriminelle !

 10. Af hans andersen

  -

  Hvis T Wood bliver taget alvorligt i US er amerikanerne ilde stet

 11. Af Ida Skousen

  -

  Klassehad forklædt som antiracisme…

 12. Af Jan Petersen

  -

  “Klassehad forklædt som antiracisme…” – WAUE

  Forklar venligst dén sætning – PLEASE

 13. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt lidt news iflg DR.dk fra et Frankrig i tilsyneladende total opløsning:

  “Francois Fillon efter skuddrab: Vi bør stoppe valgkampen”

 14. Af Jan Petersen

  -

  Hvordan fanden kan man ellers komme med den total tomhjernede udtalelse?

 15. Af Ole Arne Sejersen

  -

  Hvad jeg hidtil har anset for umuligt er tilsyneladende ved at ske: Virkelighedens skarpe lys begynder at trænge ind i Anna Libaks intellektuelle tusmørke.
  Thomas Wood er oversat til dansk netop helt i skoven.

 16. Af Jan Petersen

  -

  Kan vel også udtrykke det sådan. Libak har en forkærlighed for at promovere alt det fake shit news, hun kan opstøve på nettet. I øvrigt uden link til hverken den ene eller anden artikel – journalistik så det klodser 🙁

 17. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt har republikken Frankrig været i undtagelsestilstand siden november 2015. Det er godtnok udtryk for “demokrati og retsstat” . . . så selv en konstitueret chefredaktør på Berlingske kan være med. Men, hvorfor ikke behandle problemstillingen . . . . . demokrati / retsstat / undtagelsestilstand ?

 18. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt fungerer republikken USA under Trump styre tilsyneladende OK – uden at erklære undtagelsestilstand 🙂

  Og dette til trods for, at Trump vælgere tilsyneladende – iflg Libak – bare er dumme svin og narrøve! Libak, et eller andet i dit junk, hænger bare ikke sammen 🙁

 19. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos – et dumt svin, en nar . . . eller bare en der vil tjene et par hurtige klejner – en betalbar abbonnement artikel på B.dk af Poul Høj . . . “Han afhørte ham: Vi tog helt fejl af Saddam Hussein”.

  Samme historie – formentlig korrekt – kan læses på EB.dk sidste år – helt gratis: CIA-agent afslører nye detaljer om Saddam Hussein: USA tog grueligt fejl
  I en ny bog afslører den tidligere CIA-agent John Nixon, der afhørte Saddam Hussein, at USA var helt gal på den.

  Jeg ved ikke, om udtrykket allerede findes, men ellers opfinder jeg det her – recycling af news – af og til gratis – i andre udgaver betalbar 🙂

 20. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er salg af news (fake or real) vel helt analog til salg af pampers, pornofilm, analcreme, leverpostej, salami og andre daglige fornødenheder. Simpel udbud og efterspørgsel styrer produkt valget 🙂

 21. Af john frandsen

  -

  Hvorfor Anna Libak skærer vi ” ikke bare igennem inden borgerkrig.

  ALLE oplyste ved EU er game over om det er 1-2-5år,

  En flok ikke Folke valgte sidder og rådrer og regere i EU ( den ROTTE rede), HVEM er de egentlig ?

  Hvorfor for MMS afsløringer om , vores skatte penge går til ingen ! OLAF” konsekvens

  HALLO !!!
  http://ec.europa.eu/anti-fraud//home_en
  .
  Vi skal bare have mere EU, Afrikas demografi (og årtier hippier der vil med kærlighed modgå Darwin)

  TROR I hele DANMARKs befolkning er DUM

  VOLD virker for venstre fløjen .

  Det er nye tider !!!!!!!!!

 22. Af john frandsen

  -

  Hvorfor Anna Libak skærer vi ” ikke bare igennem inden borgerkrig.

  ALLE oplyste ved EU er game over om det er 1-2-5år,

  En flok ikke Folke valgte sidder og rådrer og regere i EU ( den ROTTE rede), HVEM er de egentlig ?
  MMS afsløringer om , vores skatte penge går til ingen ! OLAF” konsekvens
  http://ec.europa.eu/anti-fraud//home_en
  Vi skal bare have mere EU, Afrikas demografi (og årtier hippier der vil med kærlighed modgå Darwin)
  TROR I hele DANMARKs befolkning er DUM, nu er I advaret

  VOLD virker for venstre fløjen .

  Det er nye tider !!!!!!!!!

 23. Af john frandsen

  -

  Hør nu her RADIKALE KBH. Ålternative hippier , VI Danmark , hvor STORT du end føler kærlighed og penge træet , og vi trykker bare flere penge .— Og ALLE dyrene mødes i skoven om natten og leger
  National banken er privat ejet og jamen . jeg dropper mit skriveri .- min skæbne er beseglet.

  EN NY krig , lige om hjørnet.

  Så ANNA , FOR DANMARK ….. eller

  ISLAM …
  kom nu DANER !

 24. Af john frandsen

  -

  Nu er jeg håndværker , så jeg skal bruge lidt tid på stavning.
  Men Vi bygger Danmark

  “Vi skal bare have mere EU, Arikfas demografi (og årtier hippier der vil med kærlighed modgå Darwin), derefter får de en spalte i den lokale ugeavis, og ALLE er feel happy.

  Det er en død spiral, der er planlagt. Tro ikke fordi vi staver dårligt vi ikke har en hjerne.

  Muslimer skal UD !! , der skal ske hjemsendelser.
  IKKE 5000 om året , men 10000. hjem om året.
  Hvis “de” vil trykke lønninger , så polakkerne som er ok – og stop det roma pak.en flok tyveknægte ,
  VI skal UD af EU.
  Vores gader I min by og ALLE jeg kender bliver hærget af muslimer, overalt er der problemer. I hele EU
  Og der stopper jeg med at skrive

 25. Af Jan Petersen

  -

  Der er bare uendelig lang afstand mellem den håndfuld elitære ryttere, der ligger i spidsen af globaliserings løbet lige pt . . . .og så ned til den trehjulede almue . . . det cykelløb er helt unfair, og holder ikke en meter i længden 🙁

 26. Af john frandsen

  -

  EU med V er igang at afvæbne ENHVER selv jægere . !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Så er der ingen modstand, mod den nye befolkning ….

  https://www.youtube.com/watch?v=4-vOvcoEnPM

 27. Af Hans Christian Andersen

  -

  Anna Libak – du er da en “Plattenschlager”. Med de US medier du omtaler forstår jeg godt din holdning – du burde da også studere GOP medier inden du udtaler dig.

 28. Af Helge Nørager

  -

  Nedsættelse af arve og boafgift.
  Agt indsigt er en sygdom
  Forslag om nye beskatningsregler vil svine almen nyttige da deres grundskyld ikke fastfryses.
  Særbehandling af partistøttende kvotekonger som er ansvarlige for en udvikling der har nelagt 50 fiskerihavne.

  Så er der ejendomsværdiskattestoppet i 2001, de afdragsfrie boliglån, kommunalreform, irak, politireform, destruktion af skattekontrollen. domstolsreform, og kuldsejlede supersyge alt efter Venstres plan.

  Er Venstre vælgeren et dumt svin eller bare en nar. ?

  Det er det rigtige spørgsmål.

 29. Af Helge Nørager

  -

  Måske at politikere fører symbol politik, giver typer som Trump fremgang.

  Kontanthjælps loft.
  Lov om beslaglæggelse af flygtninges smykker.
  Nedsættelse af arve og bo afgift, for de helt ekstremt velhavende.

  Og i går kunne en minister oplyse at det var ikke pga. analyser om negative effekter af arbejdsmarked at arve og bo afgift var sænket, det var fordi det var det moralsk rigtige at gøre.
  I dag kan Emil så oplyse at de fattige lider af jantelovs syndrom, og ulighed er godt.
  Emil vi ved alle at du gør dit for at øge uligheden.

  Men en Dansk “Trump” ville vinde uden modstand med de symbol politiske minister som mener at kritik er jantelov og misundelse, samt at arvelove skal baseres på hvad de mener er moralsk rigtigt i deres små hoveder.
  Bestemt ikke hvad som gavner samfund……………
  Symbol love er fedt……Trump en nar og de griner hen til banken.
  Agtindsigt en sygdom, og ned med topskatten, samt alt er de fremmedes skyld også kaos i skattevæsen.

  Pas i lige på for leden over jeres tåbelige politik som gavner få og skader mange vil give en Dansk “Trump” en let sejr.

 30. Af Helge Nørager

  -

  Hvis det var korrekt at økonomisk ulighed er godt for samfundet som helhed.
  Så se på udvikling i Danmark, her den ulighed vokset støt de sidste år.
  Går det godt, godt det bedre end hvi uligheden var blevet udlignet. ?

  Alle kender jo svar, så hvor stopper Emil ikke, de sidste 30 års stigende ulighed i Danmark har ikke bragt lykkeland.
  Alle taler om at det var bedre i gamle dag, dengang uligheden var mindre.

  Så stop dog det Trump begejstrede gejl, fra bitte Emil.

 31. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Demokraterne forhindrede som bekendt de pårørende til ofrene for terrorattentaterne den 11/9 2001, at sagsøge Saudi Arabien for medvirken til terror – samtidigt med at Demokraterne modtog penge fra Saudi Arabien.

  Det er så korrupt, at det nærmest er ubeskriveligt, for som selv Poul Høi må konstatere, så peger alle spor mod Saudi Arabiens ministerium for religiøse anliggender.

  Alene dét er selvfølgelig grund nok til ikke, at stemme på det bundkorrupte partiet.

 32. Af Arvid Holm

  -

  Et gammelt mundheld siger: Sig mig hvem du omgås, så skal jeg sige, hvem du er.
  Eller: Folk kendes på deres venner eller i nogen grad på deres fjender.
  Den version af mundheldet, der refererer til fjender, postulerer, at man får noget at vide om Trump, når Thomas Wood erklærer sig som hans fjende.
  Men man ved nok ikke noget om Thomas Wood, når man ikke ved så meget om Trump?
  For danskere er det mere nærliggende at drage slutninger udfra den frådende modvilje, der strømmer mod Trump fra DR og Politiken.
  Fordømmelser fra så utroværdige kilder må regnes som anbefalinger?
  Så han er måske ikke så tosset, denne Trump?

 33. Af Gytte Taylor

  -

  Jeg har aldrig hørt sådan noget sludder.demokraterne har intet gjort for de sorte i America de har intet gjord for inner city’s, denne venstre orienteret professor og hans stupide meninger og han har den frækhed at kalde folk som stemte på Trump for facister underbegavede, netop på grund af disse radikale Venstre orienterede, blev Trump valgt,man har fået nok af disse inkompetente mennesker som sidder og bestemmelig hvordan vores børn skal vælge, de må ikke have selvstændige ,tankegange,hvis man har bliver man kanøflet,og ligesom vi lige har haft det rene anarki i uc buergley, det er den måde demokraterne opererer, vi har fået nok af det disse mennesker kan jo slet ikke tænke selv ,de demonstrerer, og ønsker ikke at opretholde lovene,man laver sine egne,, man holder med de dårlige elementer og køre det gode ud til højre,man forsvare illegale immigranter som er forbrydere, derfor blev Trump valgt,vi ønsker at bo i et lovlydig samfund hvor man er tryg ,vi ønsker at vores børn skal lære men ikke blive hjernevasket af disse radikale venstreorienterede professorer som har overtaget vores læreanstalter.

 34. Af HappyBREXIT heimlich

  -

  Det yderst underlige er at danske og svenske aviser hver eneste dag er fyldte til bredden af insinuationer mod Trump. Når man læser amerikanske, engelske og franske aviser nævner de knap nok den amerikanske president. Hvad er det som trigger vore journalister. Spørg amerikanerne om de ville have haft Hillary Clinton til president. Det ville de absolut ikke, mange tænker meget negativt om at få denne dame ind i det hvide hus igen. Amerikanerne er demokrater og rigtigt mange er imod såkaldt adelige politikerfamilier, hvor embederne går i arv -som vi kender det i Danmark med Auken- Hækkerup- Elleman- og mange flere familier. Så hvad er det journalisterne har fået på tværs i halsen og hvorfor hader danske journalister Trump, manden gør jo et godt stykke arbejde og er ikke befængt med den naivitet, som prægede Barack O’Bama.

 35. Af Ole H

  -

  Clinton vandt
  Længere er den ikke.
  At de har et sygt valgsystem er en anden ting. Men amerikaner valgte Clinton.

 36. Af Martin Jørgensen

  -

  Er sandheden ikke at Trump i kraft af sit embede, udøver nepotisme på linie med alle andre når det gælder om at tilgodese venner og familie.
  Så intet nyt under solen -heller ikke fra den kant- magt korrumperer så simpelt er det.
  Så kan man hedde Hillary – Trump – Putin – Erdogan eller hvem det nu må være, det ændrer ikke på disse kendsgerninger .

 37. Af Bjørn Sørensen

  -

  Politiken havde Carsten Jensen som udgydede sin foragt for anderledes tænkende.
  Når de politisk korrekte anklager andre for alle slags fobier, måtte man forvente at de selv var fri for xenofobiske beskrivelser af anderles tænkende.
  Så når de anklager andre for at være kældermennesker, landsbytossser, xenofober, racister, islamofober, gynofober etc. måtte man forvente at de selv var fri for fordomme.

  Sådan er verden åbenbart ikke, når de frelste politisk korrekte åbner munden om anderledes tænkende, for så slipper de ormegården løs.

  Min erfaring er at de politisk korrekte som regel ikke ved hvad de snakker om, men blot kritikløst gentager hvad deres guruer siger.

 38. Af r.vangkilde vangkilde

  -

  Politik har enhver dumt svin eller idiot forstand på, – demokrati er et simpel styringsværktøj,
  hvor alle kan sætte sit kryds, og ikke nødvendigvis samme sted hver gang, ELLER det kræver
  også en åben fælles form for frihed, og måske at kunne vælge fra af sympati.

 39. Af HappyBREXIT heimlich

  -

  Clinton troede at hun skulle vinde med 80 procent mod 20, men tabte. En president med så minimal situationsfornemmelse havde været en katastrofe for USA.

 40. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  @Gytte Taylor

  Hillary Clinton beskyldte Trump for, at være racist, men hvorfor i al verden skulle fattige, sorte kvinder, der ikke kan få økonomien til, at hænge sammen, selvom de har flere jobs, dog stemme på en grådig elitist, som Hillary Clinton, der er direkte skyld i dén situation, som de står i?

  For der er nok en del sorte kvinder, der stadig kan huske, at Hillary Clinton støttede Bill Clinton fuldt ud, da han beskar hjælpen til sorte “well-fare mothers” drastisk, og dermed kastede en hel generation af sorte børn ud i fattigdom, nød og kriminalitet.

  Det er en af de vigtigste grunde til, at der sidder så mange sorte i fængsel, i forhold til deres andel af den amerikanske befolkning.

  Uddrag fra: “Hillary Clinton Used To Talk About How The People On Welfare Were “No Longer Deadbeats”” af Christopher Massie, 21. Juli 2015

  “Bill Clinton’s overhaul of the welfare system, which was passed in conjunction with a Republican-controlled Congress, replaced a major federal welfare program with block grants to states, required adults to find a job within two years of receiving aid, placed a five-year limit on aid, blocked future legal immigrants from welfare assistance, and cut $24 billion in food stamps.

  It was denounced by many Democrats, including Peter Edelman, who resigned from his post at the Department of Health and Human Services, arguing that the law would do “serious injury to American children.””

  Det er nok heller ikke kun mig, der kan huske, at Bill Clinton i vrede kom til, at kalde Obama for “boy”, da Obama kæmpede mod Clinton, om at blive det demokratiske partis præsidentkandidat, hvilket er omtrent lige så racistisk, som at kalde ham “nigger”.

 41. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Så vidt, jeg ved, så er det også de sorte, amerikanske arbejdere, der lider mest under den illegale indvandring fra Sydamerika, for de illegale, sydamerikanske migranter tager det arbejde, som sorte amerikanere tidligere fik.

  De illegale indvandrere er bange for, at blive sendt hjem, og derfor er de tvunget til, at finde sig i dybt urimelige arbejdsforhold og ekstremt lave lønninger – og de urimelige forhold spreder sig til resten af den nederste del af arbejdsmarkedet, hvilket rammer de sorte arbejdere.

  Men elitisten, Hillary Clintons eneste “svar”, til de amerikanere, der er vrede over, at illegale indvandrere tager deres arbejde, og trykker lønningerne til sulteniveau, er, at de er xenofober og racister…

  Mon ikke det var dén arrogante reaktion på, at masseindvandring undergraver arbejdsforholdende for de fattigste arbejdere, som fik Ida Skousen til at skrive, at der er tale om “klassehad forklædt som antiracisme”?

 42. Af georg christensen

  -

  Hvem er USA´s nye præsident?. En akademisk uddannet “narrerøv”,(illusionist), eller er han måske bare , en politiker som forsøger at få sit folk “firma” tilbage på sporet?.

  Mange spørgsmål kan der stilles til Trump,Erdogan,Putin. Spørgsmål som kun disse 3 samlet kan besvare, så længe kineserne ikke er istand til at vise vejen frem, men bare “lurepasser”.

 43. Af Niels Larsen

  -

  Min svigersøn i Iowa med en årsindtægt på den anden side af 1,5 millioner stemte på Trump. Fattig?

  Racister? Ingen er større racister i USA end de sorte.

 44. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Svar til Naser Khaders “Islam og demokrati kan forenes – men ikke under Erdogan”, Berlingske
  LØRDAG D. 22. APRIL 2017 KL. 11:00:

  JEG ERKLÆRER HERMED NASER KHADER SOM EN UDEMOKRATISK DEMOKRAT

  Uanset hvad, så er den nye forfatning med til at øge demokratiet i Tyrkiet. Tyrkiet havde brug for en civil forfatning. Hvorfor brokke sig over det? Folk er frie og har ret til at stemme, hvad de synes, der er bedst. Lige nu agerer du løgnagtig og partisk ved at bakke op om ‘NEJ’ tilhængerne, ligesom observatørerne, herunder Nikolaj Villumsen fra Enhedslisten. Hvor demokratisk, neutral og obgilatorisk er man så? Man er ikke en skid troværdig! Tværtimod viser det bare endnu engang, hvor udemokratisk, kynisk, hyklerisk og Islam- og tyrkiskfjendtlig man er som en dansk (vestlig) politiker som f.eks. Naser Khader. Du underminerer og underkender tyrkernes demokratiske og frie valg. Du har simpelthen mistet dit kompas og i mine øjne er du ikke længere egnet til at være en ‘wannabe’ politiker. Du lever simpelthen ikke op til demokratiske regler, når du spiller den ensidige, partiske og anti- muslimske og tyrkiske rolle. Faktisk er du lige nu med denne indstilling ‘EN UDEMOKRATISK DEMOKRAT MED HENBLIK PÅ AT BEVARE OG FORSVARE VESTENS IMPERIALISTISKE INTERESSER OVERFOR TYRKIET OG DEN MUSLIMSKE VERDEN!
  Vær dig selv Naser Khader og stop hykleriet ved at agere som en etnisk dansker, for det bliver du aldrig i danskernes øjne.
  Erdogan er en god, fredelig, stærk og visionær mand. Han er med til at skabe politisk, økonomisk og sikkerhedsmæssig stabilitet i Tyrkiet. Du ved udmærket godt, at så længe vesten, herunder Danmark, ikke accepterer ‘os’ som vi er. Og så længe vesten skubber Tyrkiet og tyrkerne væk, så vil tyrkerne fortsat stemme som de gør nu. De vil søge lykken andre steder og føle sig mere og mere tilknyttet til moder- kulturen og landet. Ydermere ved tyrkerne udmærket godt, at integrationen i vesten, herunder Danmark, bliver brugt som et middel til assimilation. Vi vil gerne integreres, men ikke udført som et implicit mål under dække af assimilation. I kan ikke narre os. At narre folk tilhører til fortidens verden.

 45. Af Niels Larsen

  -

  MEHMET SAMI GÜR

  Erdogan er det levende bevis på, at demokrati og islam er uforenelige størrelser.

  Tyrkiet er på vej ned i den muslimske sump.

  God tur!

 46. Af Connie Jensen

  -

  Dem der stemmer på Trumpe er selvfølgelig dumme mennesker. Det siger både avisen og fjernsynet og Lars Løkke og Nik og Jay. Og jeg er i hvert fald ikke klogere end dem. Nogle gange må man altså bare høre på de kloge.

 47. Af Elizabeth Vin rassow

  -

  En gang borgerlig altid en…….

  Tumpe vælgere er naturligvis mere til grin end andre.ligesom DF vælgere er det i DK.

  Df har i 30 år ført landsskadelig borgerlige politik. Nu rykker det endeligt mod syd og begynder at repræsentere deres vælgere. Sørme også på tide????

 48. Af happybrexit heimlich

  -

  Medens de danske politikere gør alt for at ødelægge tilværelsen for sine landsmænd, er Trump nationalist på den gode måde. Jeg håber at han gør alvor af at bygge en mur mod Mexico. Mexicanerne har brug for at vokse op til voksne mennesker, der selv tager sig af sit land og bygger det op således at det bliver muligt for dem at føre en udholdelig tilværelse.
  I Danmark derimod har skiftende regeringer på madam Merkels kommando ladet landet infiltrere med udlændinge, som ikke vil os godt. Dette til trods for at vi danskere ifølge FN konventionen har første ret til det landområde, som kaldes Danmark. Atter og atter har politikere gennem generation på generation faldet det danske folk i ryggen, jeg kan bare nævne 1864; 1. verdenskrig da 6000 sønderjyder blev dræbt og 10.000 invalide af en befolkning på 200.000 personer, 9. april 1940, Danmarks tvungne medlemskab af EU trods et rungende nej fra befolkningens side, åbne grænser for terrorist indvandring. Det er et under at der fortsat findes et Danmark. Det er definitivt ikke politikernes fortjeneste, tværtimod!

 49. Af Erik Bramsen

  -

  Racismen blev målt ved at spørge respondenterne, om sorte amerikanere, hvis de ville, kunne opnå samme position som hvide i USA.

  Hvis man svarer nej antyder man at sorte er dummere end hvide, og hvis man svarer ja, at de er dovne.

 50. Af Niels Larsen

  -

  ERIK BRAMSEN

  Også en måde at fremtvinge det svar, man ønsker: nej.

  Som man så kan bruge til at slå de hvide oveni hovedet med.

  Prøv at spørge de sorte om, hvorfor de er så kriminelle på trods af den hjælp, de modtager.

 51. Af Jan Petersen

  -

  Som man spørger, får man svar. Langt de fleste surveys kan give stik modsatte resultat, blot ved at ændre lidt i spørgsmål. Målrettet manipulation – kan man vel også kalde det.

 52. Af bjarne h. Knudsen

  -

  Enhver! der er oplyst og har læst bare lidt historie, ved vi allerede er i KRIG.
  Om få år vil Europas gader igen flyde med blod.
  ISLAM ! 1400 år. og VUPTI er vi alle racister, og VUPTI er islam moderat.
  AK ja, Jeg kan kun opfordre til bevæbning.
  Tænk sig denne gang indenfra .
  Efter murens fald har Marxisterne har i årtier haft frit spil, på alle niveauer. Lige fra pressen” til ALLE uddannelses institutioner .Og merger nu med islam!
  Der er INGEN vej , tilbage fjenden er styrket og har landet forstærkning 5. kolonne.
  Der er KUN en ulykkelig løsning tilbage
  Held og lykke.
  Vi skal til “det ” igen . …..

 53. Af bjarne h. Knudsen

  -

  Er der ET medie, der oplyser om muslimers hærgen .
  TUSINDEVIS DAGLIGT bliver røvet voldtaget overalt i EU .
  INGEN !
  ren kulturberigelse.
  “I” , du ved hvem du er , —–HAR SKABT ————– hvad I frygter mest af alt.
  Det er stadig lydløst, tungt lastede varevogne fra øst….
  En flok LANDSFORRÆDERE.
  Hele MSM er GAK GAK

 54. Af bjarne Knudsen

  -

  Anna det er SLUT med snak og skriverier.
  Danmarks Frihedsråd er igen aktiv

 55. Af Happybrexit heimlich

  -

  I nat blev en tilfældig passager i et tog i Sverige stukket ned da en muslim ikke havde penge til biletten, 5 biler i Stockholm blev stukket i brand af muslimer, en kvinde blev voldtaget i Stockholm -kun muslimer gør dette – en bil kørte i grøften de 3 personer i bilen blev stukket ned af tilfældige forbipasserende! Sverige er i krig og vi følger snart efter. Vore lande er forvandlet til tilbagestående, usikre bananstater, -det er dybt skræmmende -men vi skal bare lade os slå ihjel som sædvanligt -ja, vi sønderjyder er jo vant til det !

Kommentarer er lukket.