Donald Trump: En reklamemands indtog i politik

Af Anna Libak 47

Forleden skrev en læser, at han mente at vide, at Donald Trump er ordblind. Trump er født med såkaldt hereditær dysleksi i middelsvær til svær grad og kan formentlig ikke uddrage essensen af en tekst på mere end ganske få linjer. Det forsøger han skjule ved at gå til angreb på pressen, mente læseren.

Ugen forinden hørte jeg en mediechef sige, at Trump udviser klare tegn på ubehandlet syfilis. To dage tidligere havde jeg læst, at Trump formentlig var negativt påvirket af et giftigt middel mod skaldethed.

Forhåbentlig vil disse spekulationer forstumme, nu hvor Trump faktisk er lykkedes med at holde en nogenlunde normal og respektabel tale for kongressen. For selv hvis de er sande, forklarer de jo ikke det væsentligste: Hvorfor så mange vælgere er ellevilde med hans vidtløftige udtalelser. Hans støtter kan jo ikke alle sammen være i behandling for hårtab eller ramt af syfilis.

Nej, en langt bedre forklaring kommer fra Donald Trump selv. Han er en reklamemand i politik.

Som han selv skriver i sin bog Amerika på krykker fra 2015:
“Jeg har ikke noget imod at blive angrebet. Jeg bruger medierne på samme måde, som medierne bruger mig: til at få opmærksomhed. Når jeg først har fået den, er det op til mig, at udnytte den til min fordel. […] Hvis man gør tingene bare en smule anderledes – hvis man siger uhyrlige ting og ikke lader sig løbe over ende – så elsker de en. Og somme tider giver jeg dem så uhyrlige kommentarer, som seerne og læserne ønsker, for at få en pointe igennem. Jeg er forretningsmand. Jeg har en vare at sælge. Hvornår har I sidst set et skilt uden for et pizzeria med teksten ”Verdens fjerdebedste pizza, det er her!”?

Medierne behøver altså ikke at koncentrere dækningen om, hvorvidt Trump lyver med vilje. For han taler skam heller ikke sandt med vilje. Han arbejder slet ikke i kategorierne sandt og falsk: Som reklamemand gør han det i storytelling. Han siger ikke det, der er sandt, men det han gerne ville have, var sandt. Han taler i konjunktiv. “Gid jeg kunne lukke grænserne for muslimske terrorister. Gid alle kvinder lod mig gøre, hvad jeg har lyst til. Gid jeg kunne stoppe globaliseringen. Gik Obama stod bag lækagerne fra Det Hvide Hus. Gid jeg havde fået den største valgsejr siden Reagan. Gid der var mødt flere op til min indsættelse end Obamas.”
Han taler i drømme, håb og længsler.

Pressens modsvar har været at påvise, at det ikke er i overensstemmelse med fakta. Det virker sådan cirka ligeså overbevisende, som hvis en filmanmelder slog fast, at Star Wars er dårlige film, fordi der ikke findes lyssværd og dødsstjerner. Det overbeviser kun dem, der i forvejen hader Star Wars.

Hos Trumps tilhængere vækker pressens reaktion desuden den mistanke, at den ikke deler præsidentens ønsker for fremtiden. Den mener åbenbart ikke, at det ville være godt, hvis USA fik bedre handelsaftaler, hvis mordraten kunne nedbringes, og hvis alle illegale indvandrere sendes tilbage, hvor de kom fra.
Den smadrer andres håb for fremtiden, men har intet at stille i stedet. Som svar på udsagnet: ”Verdens bedste pizza, det er er her!”, svarer den: ”I får slet ingen pizza”. Og stillet over for et valg mellem pizza og ingen pizza, foretrækker kunderne trods alt pizzaen, selv om den ikke smager helt så godt som lovet.

Desværre ser det ud til, at Trumps metode er ved at brede sig – også til Danmark. Den ene dag siger Mette Frederiksen, at den bedste danske opfindelse er Danmark. Den næste forlanger Søren Espersen ”Danmark til Ejderen”. Og de næste igen kræver de Radikale, Alternativet og SF en garanti for, at EU-medlemskabet aldrig, aldrig nogensinde skal til folkeafstemning. Tror vælgerne på den? Det er lige meget. I det mindste får de lov til at håbe.

Anna Libak er konstitueret chefredaktør på Berlingske

47 kommentarer RSS

 1. Af Finn Larsen

  -

  What !! Skriver hun at det er OK at DT kommer med usande udsagn for det gør fictionsforfattere også ?

 2. Af Bjørn Sørensen

  -

  Endelig en der fatter populismen.

  Nu har traditionalisterne lovet guld og grønne skove og nogen tilmed medvind på cykelstierne.
  Og intet absolut intet har de holdt af hvad de har lovet, tvært imod har de ødelagt tilværelsen for mange uden at have brugbare modeller og ideer for at løse landets selvskabte problemer.

  Eliten skummer fløden og resten har en faldende levestandard, det er de barske realiteter.

  I Biblen og i eventyrene bruger man billedsprog, som har vist sig at kunne overleve nutidens forskruede opfattelser og fantasterier.
  Ser vi på dagens politiske partier repræsenterer de fleste forælde og forfejlede tiltag, og så godt som ingen har brugbare løsningmodeller for fremtiden.

  De sidste 100 års forfejlede politik har nu bragt os i en situation hvor det er tydeligt at samfundsmodellen ikke er langtidsholdbar, og samfundet er i forfald.

  For nu taler folket, som den lille dreng i Kejserens Nye Klæder.

  Man skal vare sig for de falske profeter, står der i Biblen.

  Det “ekspert”vælde som har herset i årtier er ved at falde fra hinanden, fordi de alt for mange har ladet sig drive af idealistiske tanker i deres søgen for løsninger og forståelse.

  Folket har talt, efter de længe har hørt på de kloges vidtløftigheder.

  Er det ikke interessant at når man spørger publikum i Hvem vil være Millionær, har de 80-90% det rigtige svar.
  Det skulle de “kloge hoveveder” tage ad notam.

  Trump har ikke guddommelige evner, som de falske profeter troede de havde, men han taler et sprog som folk med almindelig sund fornuft forstår.

 3. Af Niels O

  -

  Bjørn Sørensen – 3. marts 2017 12:18
  “Trump har ikke guddommelige evner, som de falske profeter troede de havde, men han taler et sprog som folk med almindelig sund fornuft forstår.”

  Så har jeg ikke almindelig sund fornuft.

  For jeg har endnu ikke hørt noget, han har sagt, der er sund fornuft. Han har heller ikke endnu udrettet noget som helst (af sund fornuft), selv om han påstår, at han er den præsident, der har udrettet mest på kortest tid. Jo, hvis larm, løgne og tvungne udskiftninger af ministre o.a. tæller med, så har han.

  Jeg fatter ikke fascinationen af den forkælede proletardreng.

 4. Af Allan Hansen

  -

  Klar tale!!

  https://youtu.be/57Zk3TUNRBs

 5. Af Niels O

  -

  Bjørn Sørensen – 3. marts 2017 12:18

  “Trump har ikke guddommelige evner, som de falske profeter troede de havde, men han taler et sprog som folk med almindelig sund fornuft forstår.”

  Så har jeg ikke almindelig sund fornuft.

  For jeg har endnu ikke hørt noget, han har sagt, der er sund fornuft. Han har heller ikke endnu udrettet noget som helst (af sund fornuft), selv om han påstår, at han er den præsident, der har udrettet mest på kortest tid. Jo, hvis larm, løgne og tvungne udskiftninger af ministre o.a. tæller med, så har han.

  Jeg fatter ikke fascinationen af den forkælede proletardreng.

 6. Af Niels O

  -

  Fanget i filtret :o(

 7. Af Allan Hansen

  -

  @ Kære Anna Libak.

  Jeg så et klip fra en debat hvor du læste
  et lille oplæg: Det var faktisk meget velformuleret!
  Tak for det, ja vi står nu med en ny verdensorden
  – efter Trump!

  Mvh. Allan Hansen

 8. Af Flemming Lau

  -

  Anna Libak. Endnu en skarp og humoristisk vinkel på det der ramte den selvfede “Elite” Det interessante er at den stadig ikke evner eller vil erkende, hvad oplysnings filosoffen Edmund Burke sagde om folket, “Undervurderer det aldrig” “I mange sammenhænge har jeg oplevet den jævne erfarne borgers besyv i problemløsningen af en opgave og det har oftere end sjældent givet et bedre resultat end beregnet!”

 9. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  En del hævder, at det var mafiaen, der i realiteten reddede de amerikanske banker, og Trump har jo arbejdet sammen med mafia-folk, så nu ser USA’s fremtid lys ud – eller hvad?

  Uddrag fra “Yes, Donald Trump has been linked to the mob” af Linda Qiu, Politifact Onsdag 2. marts 2016:

  “Trump was first tied to the mafia in the 1980s, when a $7.8 million subcontract for Trump Plaza was awarded to S&A Concrete, according to Fortune. The company, as Cruz correctly says, was partially owned by Anthony “Fat Tony” Salerno, the boss of the Genovese crime family.

  Trump himself acknowledged as much in a December 2015 interview with the Wall Street Journal, admitting that S&A Concrete was “supposedly associated with the mob.”

  “Virtually every building that was built was built with these companies,” he said, adding, “These guys were excellent contractors. They were phenomenal. They could do three floors a week in concrete. Nobody else in the world could do three floors a week. I mean they were unbelievable. Trump Tower, other buildings.”

  When Salerno was indicted in 1986, the charges specifically mentioned Trump Plaza. Salerno’s 1992 obituary ends with a nod to the luxury highrise and 15 other Manhattan buildings.

  Trump World Tower, supported by the Quadrozzi Concrete Company, is also tangentially related to La Cosa Nostra. The head of the company, John Quadrozzi Sr., was tied to the Lucchese crime family and indicted for making illegal payoffs to the mob in 1992.

  TIME and Daily Beast have speculated that Trump Tower was also built with mafia influence, though the evidence is less concrete.”

 10. Af ole hansen

  -

  Hetzen mod Trump HAR MISTET TROVÆRDIGHED. Medierne har først og fremmest opnået at borgerne har fået endnu større mistillid til medierne. De grove beskyldninger mod Trump om ordblindhed, syfilis og hjerneskader pga. gift….viser jo blot at i visse løgnagtige kredse skyr man ingen midler, når en menings-modstander skal nedgøres. Når man så også ser på hvordan TV-stationer osv. fortier, fordrejer, lyver og serverer fjollet underholdning istedet for at forsyne læsere, seere og lyttere med brugbare og vigtige oplysninger…. så kan jo kun de naive og uvidende bevare troen på at medierne vil dem noget godt. Mediernes samlede vildledning er tværtimod så stor, at det snart kan ende med millioner af menneskelige tragedier plus økonomiens, familieværdiernes, fredens, demokratiets og civilisationens sammenbrud. En skør og barbarisk udvikling er i gang.

 11. Af j b

  -

  Populist er han ikke.
  Heller ikke meget magisk realisme at hente der.
  Hvad så ?
  Tør man sige ordet :” En proto-fascist”.. ?

 12. Af Svend Jensen

  -

  “…Den næste forlanger Søren Espersen ”Danmark til Ejderen”

  Ejderen var det danske riges sydgrænse fra 811 til 1864 – altså i over 1000 år.

  Ejderstenen, sten med indskriften EIDORA. ROMANI TERMINUS IMPERII (‘Ejderen. Grænsen for Det Romerske Rige’), der omkring 1670 blev anbragt over Rendsborgs port mod det tyske hertugdømme Holsten. Hensigten var at markere, at den danske rigsgrænse lå her ved floden Ejderen mellem Slesvig og Holsten.

  Ejderstenen hænger nu i Tøjhusmuseet i København og afventer kun at blive flyttet tilbage til sin naturlige plads i Rendsborg. Vi mangler kun tyskernes anerkendelse af den over 1000 år gamle grænse – men de kommer vel til fornuft én dag ?

 13. Af Niels Larsen

  -

  Hellere en Trump end en Merkel eller Juncker.

  Trump kan man i det mindste forvente vil forsøge at gøre noget for Middle America.

  Merkel og Juncker gør kun noget for Big Business.

 14. Af Bjørn Sørensen

  -

  @Niels O. “For jeg har endnu ikke hørt noget, han har sagt, der er sund fornuft.”

  Det er da synd for dig, men når du nu kun lytter til fake news, får du jo kun et fordrejet billede af Trump.
  Når fake news medierne kun raporterer uddrag af Trumps udtalelser og dermed undlader helheden som giver et helt andet billede, og når fake news medierne fabrikerer løgnehistorier, så forstår du måske hvorfor Trump har erklæret krig mod fake news medierne.
  I hele valgkampen har fake news medierne opført ligesom vores egen smudspresse som åbenbart finder at deres magtposition er truet.

  Men ved du hvad, det ved folket og de har for længst gennemskuet sjuftpressen.

 15. Af Jan Petersen

  -

  Trump er en sand tornado ind i hele det fakestream fake news veletablerede establishment. Hvem havde i deres vildeste fantasi forestillet sig, at han kunne overleve en fælles iscenesat MSM smæde kampagne? Det kunne han, ikke mindst takket være average American’ der bare er fed up af MSM løgn, svindel og bedrag!

 16. Af karl nielsen

  -

  Som når man siger:

  Islam er fredens religion
  Alle Syriske flygtninge har en universitets uddannelse
  Sverige er en humanistisk stormagt, der problemfrit kan tage imod millioner af flygtninge
  Muslimsk indvandring er en berigelse for samfundet
  Socialisme er vejen til lykke

  -Eller hvad?

 17. Af Maria Due

  -

  I mine unge dage fik jeg et dybt indblik i reklame- og marketingbranchen, hvor der fandtes ikke så få Trump-lignende dampbørn, der vel at mærke danner verdensomspændende tætte netværk af personlig art. En betingelse for at disse ofte uansvarlige typer skulle kunne holde sig svævende i toppen var imidlertid, at de enten besad evnen til at uddelegere de arbejdsopgaver, der kedede dem, til dygtige medarbejdere, som magtede at koncentrere sig og gå i dybden, eller at andre sørgede for at gøre det. Det er i den branche som i mange andre, at de mest vidende og intelligente ofte skal findes i anden og tredje geled.

  Og, når unge kvinder i disse uger anskaffer sig de lyserøde rædsler til hovedet, der signalerer oprør mod Trumps kvindesyn, føler jeg trang til at gøre opmærksom på, at han blot taler af almindelig erfaring indenfor branchen, hvor der aldrig har manglet kvindelige sidestykker blandt de villige modeller. Den branche er også kynisk og rådden.

 18. Af r. vangkilde

  -

  ENHVER IDIOT HAR FORSTAND PÅ POLITIK, – TRUMP fik sat gang i det danske forsvars budget,
  og alle er glade, ELLER har nogen fået kolde fødder, og andre varme fødder, men mangler vi
  ikke fjenden Putin, eller er der laver en reklame og sponsor aftale, så vi kan købe nye våben.

 19. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt som mange tilsyneladende endnu ikke rigtig har forstået. Trump er ikke en traditionel politiker (elitær sociopat), der ikke evner håndens arbejde. Trump er forretningsmand, entreprenør og igangsætter. Det stik modsatte af den traditionelle magtelite – med hænderne dybt begravet i statskassen.

 20. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Ja ja. Libak mener tRUMP er vidunderlig.

  Så kan det hele heller ikke blive mere underdanigt amerikansk? Blå logre altid for de mørkeste kræfter i verden.

 21. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt hvad – i feks denne artikel – der er ægte news versus fake plantet news shit, er total umuligt at bedømme. Læs selv artiklen og find bare – én enkelt brugbar oplysning:

  Støtterne forlader skandaleramt fransk præsidentkandidat
  http://mobil.dr.dk/smartphone/#artikel/nyheder/udland/stoetterne-forlader-skandaleramt-fransk-praesidentkandidat

 22. Af - Niller

  -

  Gid jeg kunne dit og gid jeg kunne dat- vrøvl fra den ene ende til den anden- der er tale om et menneske placeret i den mest magtfulde position i verden.
  De udtalelser der kommer fra ham har indvirkning på hvordan verden reagerer fremadrettet.
  Dog var det en mere afdæmpet og ikke så konfrontorisk side der viste sig i den nyligt afholdte tale af præsidenten .
  Måske er han ved at indse at han opnår kun problemer hvis han fortsætter i sin hidtidige stil.

 23. Af Jorn D.

  -

  Jesus talte i billeder og folket fulgte ham
  og
  muslimer forføres i billeder, når de loves 72 jomfruer i himlen
  hvis
  de dør martyrdøden under bestræbelserne på, at dræbe de vantro
  og
  en salgsmand sælger mere hvis han ikke drukner kunden i teknik
  men
  fortæller hvad produktet kan gøre for kunden og hvad kunden kan gøre med produktet
  og
  Præsident Trump taler i billeder, der åbenbart er forstået af nok amerikanere
  som
  Mr Trump sagde under indsættelsestalen: “Det handler om folket ikke om eliten”
  og
  derfor var det måske country musikere og ikke coke sniffende pop musikere
  der
  underholdt efter Trump’s indsættelse
  ja
  de der fortalte, at Trump lyver var jo selv løgnagtige
  som
  Cher der svor at emigrere til Mars hvis Trump blev Præsident
  og
  Madonna der forslugen lovede en “suttemand” til alle republikanere, der stemte på Clinton
  ja
  de er jo efterfølgende blevet afsløret, som langt ned i halsen løgnhalse og løftebrydere
  og
  forslugne Madonna har vist overhovedet ikke serviceret med sin højt besungne sædvane
  men
  gamle Cher burde jo nok have accepteret folkets valg
  og
  optrådt med “fly Me to the moon .. Jupiter and Mars”
  men
  disse pop sangeres tomme og somme tider syrede tekster er jo intet
  imod
  Country musikkens social realistiske og humoristiske tekster og videoer
  der
  på humoristisk vis viser næsten alle mere eller mindre almindelige amerikanske typer
  ja
  se lige musikvideoen Toby Keith – “I Love This Bar” med humor om amerikanere
  og
  en enkelt elitær “smart ass”, sikkert fra Washington
  og
  Toby Keith – “As Good As I Once Was”, ligeledes med god bar humor
  og
  Toby Keith – “A Little Too Late” hvor en mand murer sin kone inde, ligeledes
  med en uventet slutning
  ja
  man kan sige som Lars Løkke Rasmussen:
  “Hvis man bygger mure, ender man med at mure sig selv inde”
  men
  Trump havde sikkert set og hørt sangen inden han bad Toby Keith synge ved indsættelsen

  ironi.mus

 24. Af Niels O

  -

  @Bjørn Sørensen – 3. marts 2017 15:51

  Det må du gerne dokumentere. Jeg ved ikke, hvad det skulle være om.

 25. Af sten jensen

  -

  Medierne gør et utroligt stor nummer ud af løs snak og løse rygter om Trump. Er det for at aflede opmærksomheden fra at V og lars ulykkes politik er ved at ødelægge Danmark? Invasionen og udhulingen af velfærden bare fortsætter. Nu er det blevet så slemt at syge danskere oftere og oftere invalideres eller mister livet på hospitalerne pga. nedskæringer, forringelser, forsvundne sengepladser og manglende samarbejde med de pårørende, osv. Sygehusreformerne mv. har været en blanding af humbug, svindel og idioti, og de har allerede medført mange unødvendige dødsfald, også blandt unge og yngre patienter. Og hvor folk før kunne spadsere hen til hospitalet, skal de nu køre 100 km frem og tilbage i al slags vejr. Det skal de måske gøre 200 gange i løbet af eet enkelt sygdomsforløb med et sygt barn = 20.000 EKSTRA kilometer = ca. 20-25.000 kr. i transportudgifter. Hertil kommer ekstra kørsel for amunlancer, læger og andet personale. Tilsammen bliver det for hele landet milliarder af spildte kroner, spildte kilometer og spildte timer. Lars ulykke har både som indenrigs-, sundheds- og statsminister været uduelig og til stor skade for millioner af danskere. Se også Mar strands blog: NEDSKÆRINGER KOSTER LIV!! Eller læs den korte og 180gr.

 26. Af s jen

  -

  I landet på den anden side af øresund er politikerne i gang med noget der ligner et forsøg på folkemord og nationalt selvmord. Disse politikere mener vores egen “nomenklatura” tilsyneladende at de kan tillade sig at efterligne. Mange af vores politikere er allerede blodtilsølede på hænderne og op til albuerne. Er det deres mål at komme til at stå i blod og tårer til op over knæene?

 27. Af j nielsen

  -

  “Trump har ikke guddommelige evner, som de falske profeter troede de havde, men han taler et sprog som folk med almindelig sund fornuft forstår.”

  Presidential decree #21 :

  American is no longer the official language of the United States of America. Nor is English, God forbid.

  The new language to be utilized in any matter of legislative, administrative, or informative concern, is Bullshit.

  To hold a public office, to be a civil servant, to be spokesman. You have to be able to communicate in Bullshit. Any federal or state law is to be translated from American to Bullshit before mid-term. The Declaration of Independence, the Constitution, Bill of Rights. The works. Using Google Translate – because that’s already bullshit.

  The news broadcast can stay as it is. Same reason.

  – j. steward, from memory

 28. Af Hr. J Hans en

  -

  AF BJØRN SØRENS EN – 3. MARTS 2017 12:18
  “Trump har ikke guddommelige evner, som de falske profeter troede de havde, men han taler et sprog som folk med almindelig sund fornuft forstår.”

  Som:
  Grap them in the pussy?

 29. Af - Niller

  -

  Trump vil øge udgifterne til forsvaret- Trump er indstillet til en fredspris af en anonym indstiller ? Øh -jamen ! Hvordan spiller det nu samme er der tale om drømme- håb eller længsler ?
  Sandt eller falskt ? Er der noget at sige til at vi er en del der ikke helt kan gennemskue hvad det er der foregår-over there .

 30. Af jørgen m

  -

  Hvad med at gennemskue hvad der foregår her i Danmark og Nordeuropa?!! Det er nok mere væsentligt. Danmark er på vej ned ad et skråplan der ender i et helvede af et samfund. Se f.eks. hvordan mange patienter og pårørende behandles nu, efter de mange besparelser og forringelser. Alle kan vi blive syge fra dag til dag, alle har vi en interesse i at hospitalsvæsnet fungerer ordentligt, men regeringens udspil går nærmest alle sammen ud på at køre samfundet i sænk, herunder sundhedsvæsnet. De psykisk syge og deres pårørende sjofles på det groveste mange steder, og danskere der er livsfarligt syge pga. kræft, hjerteproblemer eller ulykke/overfald, kan blive nægtet indlæggelse, eller behandlingen forsinkes i halve og hele år. Vs politik er så kynisk og umenneskelig, at vi danskere burde protestere. Hvorfor hører man aldrig fra patientforeningerne? Betales de for at tie stille? Hvorfor er de aldrig med på disse blogs? Finder de det i orden at livsfarligt syge nægtes indlæggelse? At patienter smides ud længe før de er kommet til kræfter?
  At ambulance- og lægevagttjenester er kraftigt forringet? At hospitaler og skadestuer er nedlagt på stribe? At der er stor lægemangel pga. Schlüters “lægereform”? At der er falske læger som end ikke taler dansk? At der slækkes på rengøringen med mange bakterie-infektioner til følge. At meget udstyr er forældet eller nedslidt? At klagesystemet ikke fungerer? At sundhedsstyrelsen har svigtet igen og igen? At Danmarks vaccinefabrik er solgt til Saudiarabien? At tusinder af patienter og pårørende er blevet påført store lidelser og tab eller død pga. af lovsjusk og dårligt gennemtænkte reformer? Er det ikke på tide at patientforeningerne vågner op til dåd?

 31. Af jørgen m

  -

  PS: Selvom der nu er mange flere psykisk syge end for ti år siden, har regeringen travlt med at skære ned. Hundredvis af sengepladser er skåret væk, og adskellige lokale hospitaler er nedlagt. Med skandaløse, frygtelige og dødbringende tilstande til følge. De sidste to regeringer ønsker tilsyneladende at spare patienterne ihjel. Om almindelige danskere, voksne, børn, unge, gamle, trafikskadede eller voldsramte lever eller dør, synes at rage regeringen en høstblomst.

 32. Af Finn Bjerrehave

  -

  Gid min Berlingske snart får sit Tidende tilbage, altså mindst 10 gange dagligt på alle flader runger Berlingske Tidende ud, og hvorfor i krig mod folkesjælen samt vores u-intelligente medborgere/ journalister etc.
  BT hedder jo heller ikke BM. altså en tåbelig handling og måske de Belgiske ejere nok ligegyldig, og selv Trump ville forstå det latterlige i 2011, hvor 1749 blev Globaliseret.
  Trump blev aldrig folkevalgt præsident i USA, ikke engang flest stemmer, men et svigt af det Demokratiske parti ved at opstille en kvinde som UISA vender ryggen, især efter den skade hun gjorde i Bengazi, og senere hemmelige telefoner, og Trump vandt valgmandsstemmerne, selv om han havde brugt et år på at advare om sig selv, og hans drømme, da manden ikke er politiker, men forretningsmand.
  Nu hvor flertallet for hans skøre påfund skal mobiliseres, går energien nok ned i slæbegear, og midtvejsvalget bliver hans skæbne.
  Venter spændt. Finn Vig

 33. Af Jan Petersen

  -

  Jeg holder i øvrigt meget af Trump nyhedsformidling via Twitter. Det bringer virkelig traditionel MSM i dyb vildrede. Nu skal journalister pludselig enkeltvis vise, hvad de og deres medier dur til. God gammel dybdeborende journalistik hvis de stadig evner det 🙂

 34. Af Flemming Lau

  -

  Trump blev valgt som USA’s 45 præsident, med flest valgmænd. Trump er katalysatoren til at bringe USA ud af dødsspiralen. Hvilket håb er der for det Europæiske dødsbo…? Schultz, Makon og den skabsradikale Kristian Jensen..? .LOL…

 35. Af - Niller

  -

  Hvad med at gennemskue hvad der foregår her i Danmark – det er skam blevet gennemskuet at det er et stort mummespil, hvor man foregiver at have styr på tingene.
  Mantraet lyder hele tiden vi skal skabe råderum med 2025, 2030 planer osv pensionsalderen skal hæves for vi må alle give den ekstra skalle igen og igen, en faktor som nedslidning og følgesygdomme er ikke med i de beregninger.

  Det seneste er at der skal findes ekstra milliarder til NATO udover de som skal bruges til køb af nye fly , og et eller andet sted ligger løftet om skattelettelser som også skal finansieres , men så må vi opfinde et ny råderum med en 2040 eller 2050 plan, og sådan kører det hele tiden i samme rille og årene går.
  Så det er gennemskuet hvad der foregår herhjemme – men nu handlede bloggens emne sig om Trump .
  Men det kunne da være befriende at kunne debatere følgerne af diverse reformer og hvodan de griber ind i hverdagsdanskerens liv.

 36. Af Jorn D.

  -

  Obama blev usmart afsløret i smart og forventeligt, at være “inde i” Merkels smartphone

  derfor er det naivt at tro, at Obama ikke fortsætter og har været “inde i” Trump’s ditto

  ironi.mus

 37. Af georg christensen

  -

  Donald TRUMP?. En ny reklamemands indtog i politik?. En politik, som i forvejen er styret af “reklame fidusmagere” med deres illusions beskrivelser, som er kommet fuldstændig ude af kontrol overfor de enkelte samfunds normer og værdier i centraliserings øjemedet.

  Selv om jeg, som socialist ikke har store forventninger til Donald Trump, har jeg stadig respekt for ham, ene og alene , fordi han turde sætte spørgsmål ved det nuværende.

  .

 38. Af j mar

  -

  Det er dårligt eller godt for USA med denne Trump. Men det er jo mest amerikanernes problem. Og det er vel ikke smart at danske medier hetzer mod ham, han kan jo få det indtryk at Danmark er en kommuniststat der gerne vil have stridigheder med ham og Amerika. Værre for os er det vel at vi skal plages af lars ulykke og kri sti an jen sen, der nok er noget af det mest uduelige der kan opdrives. Begge er mere radigale end borgerlige. Sammen med de øvrige anti-danske politikere er de ved at forringe og forpeste og ødelægge tilværelsen for mindst tre millioner danskere.

 39. Af Helge Nørager

  -

  Selv den kære Arnold er blevet ramt af POTUS,s vrede, verdens mest magtfulde og kraftfulde er sur.
  Arnold er dog ikke uden humor hans svar til Trump.
  “You should think about hiring a new joke writer and a fact checker”

  Men helt ærligt, med Trumps udtalelser om oprustning og flere atomvåben, kædet sammen med pentagon rapport om mulighed for begrænsede atomkrige, som løsnings middel i lokale konflikter, bør vi alle begynde at skide grønne grise.
  Det kan kun gå galt.

 40. Af Jan Petersen

  -

  Så får den i øvrigt alt, hvad der findes af manipulerede fake news fra DR kloakken om Barry Soetoro alias Barack Hussein Obama og Trump. Gider end ikke kommentere ævlet – læs selv, hvis du gider.

  http://mobil.dr.dk/smartphone/#artikel/nyheder/udland/trumps-forbindelser-til-rusland-hvad-vi-ved-og-ikke-ved

 41. Af Peter Sindrup

  -

  Dit afsnit om at Trump taler i konjunktiv, sætter bare så meget på plads, “i hovedet på mig”.

  Næste gang jeg læser en uhyrlighed fra “Den Orange Leder” vil jeg prøve at læse den med din konjunktiv-teori i baghovedet. Det store spørgsmål er dog stadig, for mig, hvordan han bilder sig selv ind at han kan blive ved med at slippe godt fra det, for han taler som om det kun er hans tilhængere der lytter med – og ikke hele verdenssamfundet.

  Peter

 42. Af Allan Hansen

  -

  Borgerkrig i Frankrig!

  Læs på dansk – klik på det danske flag.

  https://www.gatestoneinstitute.org/10007/france-death-spiral

 43. Af Bjørn Sørensen

  -

  Der trænges til ny politik, fordi den hidtidige har givet massearbejdsløshed og økonomisk stagnation.

  Venstrefløjen som havde så travlt med at erklære at de var arbejderpartier og at de forsvarede de svage i samfundet.

  Nu demonstrer de mod arbejderne og middelklassen, som har stemt på Trump, fordi han er den eneste som vil gøre noget for dem, efter at de er blevet svigtet i årtier af venstrefløjen.

  I årtier har venstrefløjen trynet enhver opposition til deres drømmevision, som reelt har ødelagt samfundet, og det vil tage 50-100 år at reparare skaden.

  Dagens politikere har så godt som ingen erfaring fra erhvervslivet, som skaber værdierne, de er derimod besat af fordelingspolitik, og som vi ved fra Orwells “Animal Farm” er der nogen som er mere lige end andre, og det vil vi høre meget om fremover fordi der er grupper som har raget til.

  Men tiderne har skiftet, så de nye meningsdannere og kommende politikere har en baggrund i erhvervslivet, såsom Cepos og Asger Aamund, folk som ved hvordan man skaber merværdi.

 44. Af georg christensen

  -

  Hvem er mon , USA´s TRUMP?. En ny reklame mands indtog i amerikansk politik?, eller er han bare noget helt andet?. Måske bare en “nyhed”, som virkelig tør sætte hele den nuværende verdens ordnen på spidsen?. Ligegyldig hvad de forskellige nuværende etablisimenter mener. Med mine øjne set, er han en amerikansk reproblikansk socialist, som kæmper for sit amerikanske folk, ikke i illusionen, men i virkelighedens verden. En tankegang, som EU´s nuværende ledere måske burde lære lidt af, hvis DE virkelig ønsker et anderledes EU system.

  Bare så ,til sidst, til Amerikanernes nye præsident, lad være med at lytte for meget til europærernes nye tyske “kansler”. Om tingesten har navnet Merkel eller Schulz bør i ikke bekymre jer om.

  Det nuværende Europæiske folk er trætte af dem begge. To inkompetente tomhoveder, som kun ønsker at virke for deres eget folk, på bekostning af hele Europafolket.

  Til Jer Amerikanerne er mit budskab det samme som til jer Russerne, find sammen og gør dermed Europæerne værdige til at forstå værdien af fællesskabsfølelsen.

  NB: I Amerikanerne har viljen til den, lige som Russerne har viljen til den, hvorfor finder “I” så bare ikke også sammen?., og i fællesskab, samlet og i fællesskab forsøge samlet “ny tænkning?”. En nytænkning ,som koster og giver, for at få opretholdt en ny form for “retfærdighed” for alle “INDIVIDER” på denne jord?.

 45. Af georg christensen

  -

  Donald Trump, og en reklamemands indtog i POLITIK?. Hvor mere primitiv, kan en sådan udtalelse være?. Folket rundt omkring på hele jorden, har forlængst forstået, at reklamens værdiløse argumenter for både det “ene”, som det “andet”, ikke bygger på andet som “illusioner”.

Kommentarer er lukket.