Pressens selektive fakta versus Trumps alternative fakta

Af Anna Libak 46
På det seneste har den vestlige presse ivrigt diskuteret, om man ikke bør tage helt særlige metoder i brug for at dække USAs præsident Donald Trump. Sagen er, at han er en særlig personage. Aldrig før har USA haft en præsident, som ikke engang gider at lade som om, han taler sandt: Men tværtimod bevidst udsender koleriske, rethaveriske og paranoide tweets, hvis primære formål synes at være at få hans modstandere til at miste besindelsen.
Og dét er han lykkedes med over al forventning. Flere skribenter på det tyske ugemagasin Cicero har i den forløbne uge fremhævet, at problemet ikke er, om pressen skal tage særlige midler i brug, men at pressen sandelig allerede har gjort det, og således velvilligt lever op til Trumps påstand om, at han er i krig med mainstream-medierne.
Hvor Trump & kompagni betjener sig af »alternative fakta«, der er påstande frit opfundet til lejligheden, kan medierne anklages for at levere »selektive fakta«. Det er nyheder, som bevidst – og meget muligt ubevidst – udelader alt, der kan svække budskabet om, at en galning har indtaget Det Hvide Hus. I artiklen »Politisk amnesi og hysterisk paranoia« fremdrager skribenten Matthias Heitmann flere eksempler. I dækningen af Trumps plan om at smide illegale indvandrere ud af USA, glemmer man at nævne, at han vil få vanskeligt ved at nå at smide flere ud end tidligere præsident Obama. Han nåede ifølge ABC News at smide 2,5 millioner ud, hvilket ikke inkluderer dem, der frivilligt rejste hjem, eller dem, der blev afvist ved grænsen.
I kritikken af, at Trumps midlertidige indrejseforbud retter sig mod syv muslimske lande, der overhovedet ikke er kendt for at eksportere terrorister til USA, glemmer man at nævne, at forbuddet bygger på Obamas dekret fra 2015 – »Visa Waiver Program Improvement and Terrorist Travel Prevention Act of 2015.« Spørgsmålet er derfor ikke, hvorfor Trump har set sig sur på netop dem, men hvorfor Obama havde, og hvorfor Obama egentlig i sin tid udelod Saudi-Arabien på listen.
I artiklen »Politik som en Junglekamp« anfører Cicero-skribenten Alexander Grau desuden, at medierne i deres optagethed af, hvem der må rejse hvorhen, da godt lige kunne få nævnt, at jøder fra Israel en bloc er forbudt indrejse i 16 muslimske lande. Herunder i seks af de syv lande på listen.
Hertil kommer så den stærkt begrænsede interesse for det, Trump lykkes med: Som at det amerikanske aktiemarked har sat rekord, at hans krav til europæiske NATO-allierede om flere penge til krudt og kugler bliver hørt i de europæiske hovedstæder, mens Obamas krav om det samme blev ignoreret. Samt at Trumps indrejseforbud ifølge meningsmålingerne slet ikke er upopulært i befolkningen.
I stedet fokuserer pressen hellere på det, der går galt, og i sit ordvalg forfalder den til at være yderst selektiv.
»I politik er ordvalget afgørende. Det gælder om at finde en godt ord til en god sag. Negative ord kan dræbe: For eksempel en sund diskussionskultur«, skriver Ciceros chefredaktør Christoph Schwennicke i artiklen »Forsøg på mord med ord«. Den omhandler ikke dækningen af Trump, men kan fint appliceres på den. Hvis Chelsea Clinton tweeter til Kellyanne Conway, at hun skal holde op med at opfinde massakrer, »banker hun til« eller »går i rette med« Conway. Trump får ikke lov til »at banke til« eller »gå i rette« med nogen. »Han langer ud« eller »angriber«. Hans modstandere er besindigheden og målrettetheden selv, han er den rå ufornuft.
Men selvfølgelig kan man hævde, at alternative fakta er værre end selektive. De første er løgn, de sidste er trods alt fakta. Problemet er så bare, at offentligheden ikke nødvendigvis kan kende en trekvart løgn fra en halv sandhed.
Anna Libak er konstitueret chefredaktør på Berlingske

46 kommentarer RSS

 1. Af bent nielsen

  -

  I Sverige er massemediernes fortielser af overgreb, magtmisbrug, velfærdstab, overfald, voldtægter, røverier, hverdagsterror, påsatte brande og mordforsøg/mord osv. et stort problem. Det er en læggen røgslør ud som har skadet svenskerne voldsomt. Hvordan står det til herhjemme? Bedre?

 2. Af Niels Lemche

  -

  BENT NIELSEN, alternative fakta om Sverige? Det faktuelle er en overenskomst mellem det offentlige system og medierne med ikke at skrive, når det, der sker er indvandrerrelateret. Denne enighed krakelerer ganske voldsomt for tiden. Påsatte brænde er i hovedsagen indvandrerrelaterede, idet indvandrerne er ofrene. Der er egentlig ingen, der er påsat af indvandrere. Resten af det, du remser op, er alternative fakta. Men der er unægtelig problemer med Rosengården i Malmö, og ingen medier eller offentlige myndigheder lægger skjul herpå.

  Herhjemme står det bedre til, fordi det ikke skjules — nærmest tværtimod — når en forbrydelse er indvandrerrelateret. Men i begge lande ser vi en markant stigning i skal vi sige etniske danskeres og svenskeres fysiske overgreb på indvandrere. De højreradikale kræfter er øjensynligt i deres selvdestruktive trang til at ødelægge alt om sig ude på at skabe noget, der kunne ligne borgerkrig, for så får de jo ret i, at indvandringen fører til borgerkrig.

 3. Af Flemming Lau

  -

  Libak, du udviser et vedholdende mod, tak for det!

 4. Af Oliver C

  -

  Steve Bannon, Trumps chef strateg, er meget glad for bøger. En af dem der kom lidt fokus på, er “Anti-Fragile”.

  Nu har jeg jo ikke læst den selv, men den skulle handle primært omkring at istedet for at kaos svækker et system, så kan kaosset være med til at styrke istedet. At man bruger modgangen som lærdom om at kunne beskytte sig bedre, istedet for at falde fra hinanden.

  Når man ser på Trumps twitter og han og hans holds genereller udmeldinger, så burde det ikke være så svært at få øje på at de følger netop denne tankegang. Medierne er det kaos som udfordrer, og Trumps administration bruger så modstanden til at se stærkere ud ved at stå imod, fremfor at falde tilbage og undskylde og være mere ydmyge.

 5. Af Niels Lemche

  -

  Libaks selektive fakta … vdr. Sverige … i filtret

 6. Af Kim Sørensen

  -

  Det piner mig egentlig en del at hælde malurt i bægeret. For jeg mener ærligt talt Libak har gjort en fremragende klumme.
  Men jeg synes altså medier og meningsdannere har danset nok om den varme grød. Sandheden er jo, at medierne bestemt heller ikke holder sig for fine til at inddrage “alternative fakta” i deres produktion. Og der mener jeg Libak gør sig selv og sine kollegaer en bjørnetjeneste ved at iscenesætte en armslængde i form af “selektive fakta”. Der findes utallige eksempler, hvor pressen fremfører mere eller mindre bevidste fabrikationer.. Det kunne f.eks. være “Bregret”, der eftersigende var en “bølge af fortrydelse blandt leave-vælgerne” og som i øvrigt blev rapporteret flittigt af store nyhedsmedier over hele verden. Problemet var bare, at den historie var ren fiktion og der mener jeg ikke i den forstand, at en journalist “bare” havde fået vinklet en meningsmåling eller anden tilgængelig data lidt for skarpt. Jeg mener det på den måde, at der ikke fandtes så meget som en eneste meningsmåling eller andet stykke data, der bekræftede historien. Der var altså ikke tale om “selektive fakta”, lidt for “frisk” omgang med solide fakta eller andre formildende omstændigheder. Der var tale om det pure opspind, det man i dag kalder “alternative fakta”, og journalisterne vidste ganske udmærket bedre.

 7. Af Niels O

  -

  Så kan man spørge, hvorfor alle trumpeterne verden over er så sure på Obama, og mener at han må være den værste præsident nogen sinde, når han åbenbart har gjort alt det rigtige – i følge trumpeterne. ;o)

 8. Af Oliver C

  -

  Kim Sørensen,

  Når det kommer til storpolitik (udenrigspolitik), så er Danske medier som forvandlet. Sammen med resten af de vestlige medier synger de den samme sang.
  Mon ikke der er nogen der hvisker dem lidt i ørene?

  Udo Ulfkotte, den ny afdøde tidligere tyske journalist, har en bog der snart udkommer, hvor han forklarer om sine erfaringer med Tysk journalistik, og at den Tyske stat + CIA bestikker journalister til at lave propaganda:

  https://www.amazon.com/Journalists-Hire-How-Buys-News/dp/1944505474

 9. Af Brian Jørgensen

  -

  Selektive fakta er én ting, men at direkte påvirke seerne som jp eller tv2 news gør og har gjort de sidste par år med artikler eller indslag som “ny måling viser”

  Det sjove her er at ingen af deres målinger har ramt rigtigt nej vel? Nævner i flæng folketings valg, rets forbeholdet, brexit osv

  Specielt de sidste dage ved sidste folketings valg havde begge medier adskillige indslag som viste en lille føring til rød blok

  Klam manipulation af svage sjæle der helst skal stemme på det ”rigtige”

  Var der nogen sagde udøvende politiserende danske medier ?

 10. Af Hans Sørensen

  -

  Præcis Anna Libak.
  Det er det samme, som når Berlingske laver historier om boligskatten. Man skal lede med lup efter historier, der argumenterer for en begrænsning i stigningerne i boligskatterne. Og hver gang der er en historie, der understøtter begrænsninger, er den altid efterfulgt af en hær af forargede økonomer, borgere, røde politikere, AE, borgmestre mv, der råber tyveri, dumhed, minusvækst og udførlige beregninger, der dokumenterer at bankdirektøren, får en større besparelse end dem på Lolland.

  Bor alle journalisterne i lejligheder, der alle uanset værdien, betaler latterlige små beløb i grundskyld. Er det derfor de undlader klart og tydeligt at beskrive, hvad konsekvenserne af boligskatten bliver for både parcelhusejerne, huspriser og aktiviteten i samfundet, hvis der ikke gribes ind politisk?

  Alternative og selektive fakta, er ikke forbeholdt Trump og udenlandske pressefolk.

 11. Af bent nielsen

  -

  Le mc he, du vender tingene totalt på hovedet. Du påstår jo at svenskerne brænder deres egne huse, skoler og biler af. At de hjemmerøver, overfalder og myrder sig selv. Du skriver mod bedre vidende. Dokumentarfilmene hos snap hanen og you tube fortæller om en hel anden virkelighed end den som du som radikal fabler om. Se merkels migrant crisis – one year on – what next.

 12. Af b niel

  -

  Ja, le m che vil have os til at tro på at masse indvandringen ind i Danmark og Sverige er uden omfattende negative og katastrofale konsekvenser. Kan le m che være lobbyist for EU, indvandringsindustrien eller det radikale parti? (se snap hanen!)

 13. Af peter kocsis

  -

  Libaks ” fakta” er i høj grad selv selektive.

  ” i artiklen »Politik som en Junglekamp« anfører Cicero-skribenten Alexander Grau desuden, at medierne i deres optagethed af, hvem der må rejse hvorhen, da godt lige kunne få nævnt, at jøder fra Israel en bloc er forbudt indrejse i 16 muslimske lande.”

  Og anne Libak glemmer at fortælle at dette fuldt ud forståelige og rimelige forbud skyldes dels Zionistans egen forbud mod at lade landets oprindelige muslimske og kristne etnisk udrensede befolkning komme tilbage og ind i deres eget land, dels skæydes det at Zionistan også forhindrer selv den tiloversblevne brøkdel del af de indfødte at bevæge sig frit, ligeledes i deres eget land.

  “I kritikken af, at Trumps midlertidige indrejseforbud retter sig mod syv muslimske lande, der overhovedet ikke er kendt for at eksportere terrorister til USA, glemmer man at nævne, at forbuddet bygger på Obamas dekret fra 2015 – »Visa Waiver Program Improvement and Terrorist Travel Prevention Act of 2015.«

  Her glemmer libak at fortælle at obamas dekret ikke var et indrejseforbud for alle og enhver fra de 7 nationer over en kam, samt at Twittlers forbud også rammer folk der allerede har fået fuld lovlig adgang til USA.

 14. Af Flemming Lau

  -

  Så er Kocsis på banen igen med sine selektive betragtninger. For det første er det muslimske palæstinensere der presser kristne palæstinensere ud af Vestbredden og i Gaza er de kristne palæstinensere heldige hvis de ikke bliver henrettet som den kristne boghandler, inden de rejser. For det andet agerer du som komiske Ali omkring udrensninger. 822 000 jøder smides ud af de omkring liggende muslimske lande, Men det finder du jo nok såre naturligt når Koranen beskriver jøder og kristne som ” Aber og Svin” jf 5:60. For det tredie, så var Jordan judenrein allerede i 1922. Det ved du sæ’føli gåårdt, men det passer bare ikke ind lige nu, vel…?

 15. Af Flemming Lau

  -

  Så er Kocsis på banen igen med sine selektive betragtninger. For det første er det muslimske palæstinensere der presser kristne palæstinensere ud af Vestbredden og i Gaza er de kristne palæstinensere heldige hvis de ikke bliver henrettet som den kristne boghandler, inden de rejser. For det andet agerer du som komiske Ali omkring udrensninger. 822 000 jøder smides ud af de omkring liggende muslimske lande, Men det finder du jo nok såre naturligt når Koranen beskriver jøder og kristne som ” Aber og Svin” jf 5:60. For det tredie, så var Jordan judenrein allerede i 1922. Det ved du sæ’føli gåårdt, men det passer bare ikke ind lige nu, vel…?

 16. Af bjørn olesen hansen

  -

  I Irak og Syrien og flere andre lande har muslimer og islamister demonstreret deres paranoide had til alle ikke-islamister ved at myrde titusinder og atter titusinder af kristne , af ateister, kommunister og andre “vantro”. Så det er meget alvorligt at la rs ulykke har brudt sit valgløfte om straks-stop for masse indvandringen. Og hvorfor agerer DF så slapt og sølle overfor Venstres mange hæslige og asociale reformplaner? Se under bloggen euforisk jubeldemonstration, den 9/2 kl. 1.28 hvor en GIGANTISK HOSPITALSSKANDALE omtales.

 17. Af sobre indlæg sluges-skjules af filtret

  -

  Der meldes igen og igen om at forbindelsen til Berlin gskes blogs ikke fungerer. Er der noget galt med serveren? Hvorfor kommer indlæg ikke på, selvom der er kvitteret for modtagelsen?

 18. Af Uffe Staulund

  -

  @ SOBRE INDLÆG SLUGES-SKJULES AF FILTRE

  Du er sluppet forbi den Robot som Berlinske Media har anskaffet. Det kan kun skyldes dit elegante navn.

  Problemet med robotten er, at den ikke kan finde ud af hvem der har abonnement.

  Det er lidt trist i disse tider.

 19. Af J. Hanse n

  -

  I artiklen »Politik som en Junglekamp« anfører Cicero-skribenten Alexander Grau desuden, at medierne i deres optagethed af, hvem der må rejse hvorhen, da godt lige kunne få nævnt, at jøder fra Israel en bloc er forbudt indrejse i 16 muslimske lande.
  Skriver Anna Libak.

  Ja.
  Det er en skandale, at kun 16 lande forbyder indrejse af personer fra slyngelstaten Israel.
  Alle lande i verden burde boykotte denne slyngelstat.

 20. Af Niels Juul Ha

  -

  Besyndelig form for logik, Anna Libak.

  Hvis man kritiserer Donald Trumps forslag om at bygge en kæmpestor, ‘beautiful’ mur langs grænsen til Mexico, så må man ikke glemme at fortælle, at det vil skabe nye arbejdspladser.

  Goddag mand økseskaft!

 21. Af Peder Kruse

  -

  Selektive fakta, alternative fakta, lodret løgn eller bare hardcore propaganda ?

  Nej til afskaffelsen af retsforbeholdet (Europol kampagnen).
  Afstemningen var helt sikkert blevet et ja, hvis Thulesen Dahl havde været i stand til at forudse vrangvilligheden i den pigesure EU top omkring en ikke overstatslig aftale. (Kodeord, løftebrud).

  Ja til Brexit
  Afstemningen var helt sikkert blevet et nej, hvis vælgerne havde været klar over konsekvenserne ved en britisk udtræden. Mange jasigere har fortrudt. (Dreamspeak).

  Folketingsvalg 2015
  Helle Thorning havde helt sikkert vundet valget, hvis ikke Danmarks Statistik havde fusket med væksttallene i Helles regeringsperiode. (Det var EU, der “fiksede” betingelserne for opgørelserne omkring det nationale BNP).

  http://borsen.dk/nyheder/oekonomi/artikel/1/271253/aendret_bnp-opgoerelse_oeger_dansk_vaekst_markant.html

  http://politiken.dk/oekonomi/gloekonomi/art5519938/Opt%C3%A6lling-af-prostituerede-f%C3%A5r-pludselig-Europa-til-at-se-rigere-ud

 22. Af Peder Kruse

  -

  Trump er en stakkels handikappet amatør, hvis vi sammenligner venstrejournalistisk propagandapartis håndtering af nyheder i relation til EU og tidligere EF. Specielt når det drejer sig om fortielser, fordrejninger og gennemført propaganda.

  Et af de seneste eksempler er EUs forhold til Putin. Her svinger de sig helt ud på krigsretorikkens overdrev, eller husker de bare ikke udgangspunktet for Krim/Ukraine bataljen ?

  http://www.b.dk/globalt/blodbad-i-ukraine-udloeser-europaeisk-handling

  Putin satte unionen til vægs ved at snuppe Krim. Skakmat. EU blev taget med fingrene i kagedåsen og bukserne nede om hælene.

  Det er slet ikke sjovt, og derfor skal Putin nu ha’ dada. Koste hvad det vil.

 23. Af Peter Kjær

  -

  Kære Anna Libak, pas nu på, at du ikke selv gør dig skyldig i videregivelse af selektive fakta. Du citerer fra det tyske magasin, at det er mærkeligt, at man nævner Trump og ikke Obama, når han også havde set sig sur på de 6 lande, som Trump nu går målrettet efter.

  Problemet er bare, at Obama IKKE pr. automatik forbød nogen fra de pågældende lande at rejse til USA. Det kan du læse mere om på de amerikanske myndigheders hjemmeside om »Visa Waiver Program Improvement and Terrorist Travel Prevention Act of 2015«.

  Her står der ganske tydeligt om rejsende fra de pågældende lande efter stramningerne i 2015: The restrictions do not bar travel to the United States, but they do require a traveler covered by the restrictions in the law to obtain a visa from a U.S. Embassy or Consulate.

  Trump vil afvise ALLE rejsende fra de pågældende lande, endda personer med permanent opholdstilladelse i USA. Så fakta, please.

 24. Af Niels Larsen

  -

  Jeg vil give Flemming Lau ret.

  Anna Libak er en gave til bloguniverset. Hun tør gå mod strømmen og give udtryk for sin mening, selvom den går imod parnasset.

  Tak for det!

  Det er også en fornøjelse at se og høre hende i eksempelvis “Debatten” på DR2.

 25. Af Niels Larsen

  -

  Peter Kjær

  Bør et suverænt land ikke suverænt bestemme, hvem det ønsker besøg af – og hvem ikke?

  Og hvis ikke, er landet så i realiteten suverænt?

 26. Af Helge Nørager

  -

  Jeg er helt sikker på at Irak, ikke havde lyst til alle de fremmede gæster med ønsker om forandring i 2003.
  Men det betød intet, de fik gæster og forandring alligevel.
  Så argument er siden 2003 latterligt.

 27. Af Niels Larsen

  -

  Helge Nørager

  Vås.

  De to ting er som at sammenligne hundelorte med pærer.

 28. Af Kim Sørensen

  -

  Oliver C.

  Det slår mig ærligt talt ikke som den mest sandsynlige forklaring, at danske journalister ligefrem skulle være på CIA’s lønningsliste. Jeg tror sådan set, at langt de fleste danske journalister er fornuftige mennesker, der selvfølgelig ikke møder på arbejde med den klare hensigt, at vildlede læserne og bedrive forskellige former for propaganda. I den forbindelse tror jeg egentlig heller ikke, at sådan noget som historien om “Bregret” er opstået i et mørkt baglokale, hvor journalisterne har lagt skumle planer. Den er sikkert “bare” opstået fordi journalisterne gik i selvsving over en historie, der bekræftede deres personlige holdninger og så “glemte” man altså det grundlæggende håndværk i begejstringens rus. Hvilket jeg synes er slemt nok, uden man behøver tilføje et lag med en CIA-konspiration.
  Men når det er sagt, så har danske medier klart nogle troværdighedsproblemer, hvor man bør kigge på pengestrømme og andre afhængighedsforhold, hvis man man skal afdække årsagerne. Journalisternes eget fagblad “Journalisten” har f.eks. lige kørt en artikelserie om “native advertising”, der har afdækket nogle ret alvorlige problemer og en syg kultur i visse dele af den danske mediebranche, hvor “pay to play” tilsyneladende indgår som en helt naturlig del af omsætningen. Et andet eksempel er den nylige sag, hvor en DR-journalist “kom til” at producere indhold om en sag, der “helt tilfældigt” også var mærkesag for den politiker hun er gift med. Og så er der det løbende “udvekslingsprogram” for journalister, mellem nyhedsmedierne og folketingspolitikernes sekretariater, der måske nok er svær at undgå i et lille land som Danmark, men som bestemt sår tvivl om mediernes uafhængighed og rolle som “den fjerde statsmagt”.
  Så der er jo problemer nok at tage af, uden man behøver spekulere i CIA-konspirationer og den slags. Selvfølgelig forsøger diverse efterretningstjenester, fra øst og vest, at påvirke medierne. Jeg tror dog ikke CIA har nogen nævneværdig del af den danske mediebranche på lønningslisten. Og hvorfor skulle de også have det, når danske journalister alligevel danser efter “Washington-elitens” og Bruxelles’ pibe? 😉

 29. Af Sv. Erik Hansen

  -

  Hvorfor hele tiden henvise til hvad Obama gjorde? Nu er det Trump der er leder og ham og hans crew der må tage stilling og så kan man ikke dække sig ind under at det gjorde den tidligere leder også. En rigtig leder tager selvstændig stilling punkt for punkt uden at tage højde for/skele til hvad den tidligere leder gjorde.

 30. Af jorn D.

  -

  Something is rotten in the state of Denmark
  hvor
  alle vurderes individuelt – lige bortset fra rockere og russere
  som
  der er gået sport i at “skære over en kam”
  og
  den almindelige dansker har åbentbart ingen menneskerettigheder
  og
  findes et parti elektronik eller et parti fødevarer med enkelte farlige eksempler

  bliver hele partier kasseret og forbydes adgang til markedet
  men
  Ali og Baba “med bombe vest” kan ikke udelukkes
  fordi
  det vil gå ud over de fyrre andre
  og
  alle invasive species være sig af planteriget eller dyreriget
  ja
  de bekæmpes for, at beskytte miljø og mennesker
  men
  landenes oprindelige befolkning er helt uden beskyttelse og menneskerettigheder
  overfor
  verdens største svøbe i form af “invasive species” – den stigende islamisering

  ironi.mus

 31. Af Jorn D.

  -

  Den røde multi kulti koster kassen del af USA’s befolkning og elitens udbyttere fryder sig
  over
  at Trump’s indrejseforbuds dekret bliver saboteret
  og
  det med spørgsmålet: “har USA haft terror fra muslimer fra nogen af de 7 lande”
  der
  forøvrigt for de 6 landes vedkommende er udpeget af Obama
  og
  ved senere demonstrationer når Trump vil udvise illegale flygtninge
  ja
  så har Obama vist også har udvist 2,5 mio. illegale flygtninge
  men
  rigtignok var f.eks. World Trade Center selvmords piloterne fra Ægypten eller Saudiarabien
  og
  vistnok “fredelige” indvandrer og ingeniørstuderende fra Tyskland
  men
  gældende for de 7 lande på listen har mange muslimer her vist et voldsomt had til USA

  Dekretet handler om, at forhindre indrejse af muslimer. der vil amerikanerne ondt
  men
  Ali og Baba “med bombe vest” kan ved blokering af Trump’s dekret ikke udelukkes
  fordi
  det vil gå ud over de fyrre tyve andre
  ja men
  ville det ikke svare til, at man stillede lignende spørgsmål til situationen i Danmark
  ja
  hvorfor står der 115 politibetjente – næsten antallet af grænsevagter
  foran slagterbutikker og mange andre synagogale steder
  når
  der ikke er foregået attentater i slagterbutikker i Danmark, men kun ved en enkelt synagoge
  men
  selvfølgelig – Trump og den kristne amerikaner må ikke foretage forebyggelse af terror
  for
  forebyggelse af terror er åbenbart kun tilladt for de synagogale
  ja
  for de styrer jo også medierne

  ironi.mus

 32. Af Benny Benny

  -

  Gud, en blok man kan kommentere på og så er den ovenikøbet fornuftig – et sjældent men kærkomment syn.
  Det er ikke som kosten marstrand`s, hvor alle hvide mænd med garanti får svineren.
  Mærkeligt at en kvinde, der er så aggressiv, ikke selv kan tåle sit eget ekko.
  Nå, men hun får ikke mit klik længere.

 33. Af Leon Holten Østergaard

  -

  Godt gået Anna! Hvis du bare kunne sætte dig på redaktionen, så var der måske udsigt til, at vi kan få vores gode gamle Berlinger igen. Og ikke den slatne radikale sprøjte, jeres journalister er ved at ændre bladet til.

 34. Af georg christensen

  -

  Hvad ville der mon ske, hvis jeg i din overskrift i begyndelsen udskiftede ordet “selektiv” med ordet “populistisk”, og i slutningen tilføjede det med ordet “populisme”?.

  Så ville din overskrift nok lyde som følger: Pressens populistiske fakta i modsætning til Trumps alternative populistiske fakta.

  Derfor vil ingen af os “LIVET” kunne komme ud af problemstillingen om: Sand/løgn, fup eller fakta, så længe vi overalt i fællesskab benytter halve løgne og halve sandheder og “DET” midt imellem , der hvor sandheden og løgnen kan findes, beskytter os selv i hemmelighed.

  NB: Disse bemærkninger betyder ikke , at jeg ,på nogen måde er Trump tilhænger, kun, at jeg har “respekt” for ham i forsøget på at forsøge at ændre “et eller andet , såkaldt kulturelt fast groet”, og på sin måde forsøger “nytænkning”, uden voldelige revolutionære magtbegærligheder, men med “ord” kontra “ord”, i forståelse af ordet`s værdiløshed når handlingen udebliver. Om manden er kapitalist ,liberalist eller kommunist er for mig ligegyldig. Jeg er selv “socialist” , ikke længere at forveksle med europæiske såkaldte “social kammerater” og deres neo liberale tomheder. .

 35. Af Helge Nørager

  -

  Så er de begyndt at lave trafikstop for at fange illegale.
  Bliver spændende hvor mange de får deporteret som har børn under 18, som er statsborgere, men født af illegale forældre.
  Og de tager vist mere end de kriminelle, mere alt og alle.
  “https://www.washingtonpost.com/national/federal-agents-conduct-sweeping-immigration-enforcement-raids-in-at-least-6-states/2017/02/10/4b9f443a-efc8-11e6-b4ff-ac2cf509efe5_story.html?hpid=hp_hp-top-table-main_iceraids-420pm%3Ahomepage%2Fstory&utm_term=.79b56dffc641”

 36. Af j martin

  -

  Der foregår nogle ekstremt menneskefjendske ting i Europa, Sverige og Danmark i denne tid. Politisk forberedes en indvandring af hundreder af millioner af kulturfremmede fra Afrika og Mellemøsten. Ligesom der lægges op til AFSKAFFELSE af nationalstaterne, af de lokale demokratier, af europæernes borger-, familie- og menneskerettigheder. Mere og mere fremstår EU som et totalitært foretagende som ikke regner europæerne for andet end ligegyldige undersåtter man kan spytte på og trampe på som man lyster. Ligheden med USSR bliver større og større dag for dag. Og den politiske nomenklatura både i Tyskland, Frankrig og Danmark mv. har længe ført sig frem som ryggesløse folkefjendske segmenter, der uden at skamme sig, smadrer løs på både middelstanden, underklassen og store dele af erhvervslivet. Fremtidens Europa kan nemt blive terrorens, barbariets og massedødens Europa. Læs selv bøger om kontinentets historie efter 1910. Eller se den korte avis, snap hanen og you tube: mer kels migrant crisis/ one year on/what next.

 37. Af J. Hanse n

  -

  Anna Libak får mange roser.
  Hvilket hun uden tvivl glæder sig meget over.
  Hvem ville ikke gøre det?
  Og undertegnede er ikke den som kunne drømme om at slå skår i glæden.
  Alle dem som roser Anna Libak, det er personer som i henhold til deres indlæg må tilhøre den yderste højrefløj.
  Ikke andre.
  Og hvorfor i alverden skulle Anna Libak ikke glæde sig over roser fra den yderste højrefløj?
  Lidt har også ret.

 38. Af Hul igennem?

  -

  -Fakepølsesnak- pølse for, pølse bag, det er stadig pølsedag.
  Pølse, pølse, pølse-
  Fake, fake, fake-
  4.000.000.000,- kr for pølsesnak.

 39. Af Finn Bjerrehave

  -

  Detektor i DR2 fremlagde endda et yderst alternativt fakta, nemlig statsministeren fra folketingets talerstol, vildledte folketinget , altså det danske folk med ordene, PSO skatten på vores EL er underkendt af EU, altså ulovlig og skal fjernes senest 1-1-2017.
  Nu siger sandheden fra Detektor, EU har aldrig fremkommet med disse udtalelser, og vores statsminister lyver for folketinget, og alle journalister holder mund, og Danmark er lige valgt som verdens mindst korrupte land.
  Er løgn nu underholdning. Finn Vig

 40. Af Niels Juul Hansen

  -

  Det er da helt fint med en blogejer, der forsøger at forstå Donald Trump.

  Det er der ikke så mange der kan.

  Det gør det heller ikke nemmere, at han på så mange forskellige områder er vendt 180 grader i forhold til det han sagde i løbet at valgkampagnen. Jeg synes, at det er helt fint, at han siden indsættelsen konstant er løbet ind i en mur (læs virkelighedens verden).

  Det hjælper selvfølgelig også, at han nu er tvunget til at omgås voksne mennesker, der kan fortælle curlingbarnet, hvor grænserne går.

 41. Af Niels Larsen

  -

  Niels Juul Hansen

  Jeg forstår så til gengæld ikke at

  – Lars Løkke lyver overfor befolkningen i valgkampen for senere at løbe fra løftene (“Vi vil sende konventionerne til eftersyn”)
  – Merkel inviterer Mellemøstens og Afrikas bærme til at bosætte sig i EUropa uden at spørge europæerne om de er interesserede i at få den byrde at slæbe rundt på
  – Mogharini inviterer svineriet islam til at spille en politisk rolle i EUropa
  – Juncher decideret sk*der på demokratiet og kalder en demokratisk valgt leder (Orbán) for diktator – især når han selv optræder som sådan.

  Så foretrækker jeg en Trump, som i det mindste er ærlig og på folkets side.

 42. Af J. Hanse n

  -

  AF NIE LS JUUL HANS EN – 11. FEBRUAR 2017 10:04
  “Det er da helt fint med en blogejer, der forsøger at forstå Donald Trump.”

  Hvis ikke en chefredaktør på Berlingske skulle kunne forstå Trump og nære sympati for ham.
  Hvem i alverden skulle så?

 43. Af Finn Bjerrehave

  -

  Kære Libak, måske vi lever i hver sin verden ser tv forskelligt, eller skal det skrevne ord være levebrødet, netop Trump som jeg i mange år har fulgt på tv endda først i the daily show, og til sidst i den 1 år lange valgkamp.
  Der lærte jeg nemlig at Trump ikke var som andre der søgte folks gunst , han brugte hele dette år efter at have tilkæmpet sig retten til opstilling, med at grave grøfter i alle retninger, samt sagde alt det der ikke var populært, og til sidst alligevel fik nøglerne til det hvide hus, nemlig fordi det demokratiske parti, opstillede den mest forhadte kvinde, og fravalget af Hillery Clinton, gjorde at Trump måtte overtage det hvide hus, med titel af præsident, endda med afskrevet løn.
  Demokraterne svigtede USA. Finn Vig

 44. Af Jørgen Huno Rasmussen

  -

  Kære Anna Libak,
  Din uddybning af synspunktet på Trump i TV2 var skræmmende: “Han er valgt til præsidentembedet – altså er han kvalificeret til det”. Læs det igen og erkend, at udsagnet indiskutabelt er falskt. Dernæst inddrog du en analogi til erhvervslivet, der “aldrig ville sige, at deres produkt var verdens 4. bedste”. Jo, hvis det var kendsgerningen: Ingen seriøs virksomhed vil i dag som Trump prøve at oversælge sit produkt med påstande, der ikke tåler sandhedstest. Sådan bør det også være i politik, og er det faktisk heldigvis i Danmark, hvor en begavet og tiltalende politiker som Svend Auken mistede opbakning først fra støttepartiet og dernæst fra sit eget blot p.g.a. en enkelt løgn, der ikke engang fik konsekvenser for andre end ham selv. Det er kernen i diskussionen om Trump: med blot en enkelt bevidst løgn diskvalificerer man sig karaktermæssigt til enhver betydningsfuld position i erhvervsliv eller politik.

 45. Af Jorn D.

  -

  Pressen klager konstant og desperat over, at Trump klager over dem
  og
  at Trump blot fortsætter sine valgkamp metoder
  ja
  efter at have set Trump’s presse konference og Florida møde i fuld længde,
  bliver man mere og mere overbevist om at Trump har ret i pressen er partisk
  ja
  var det ikke den samlede presse, der sagde til Clinton under valget:
  “koncentrer dig om politikken, så ordner vi Trump”
  men
  vælgerne gennemskuede mediernes bias og hetz imod Trump
  og
  det fortsatte under pressekonferencen med ligegyldige spørgsmål om
  hvor mange deltagere til indsættelsen og antallet af valgmandsstemmer
  men
  pressen fik tydeligt besked om, at Trump havde vundet valget med sine
  store valgmøder i direkte dialog med folket, måske grundet sine taler
  MEN
  i hvert tilfælde ikke på grund af hvad medierne refererede og skrev
  ja
  han ville tale direkte til folket, udenom Lügenpresse filteret
  men
  det gode er, at nu viser det tydeligt hvem (Trump), der vil forhindre terrorisme
  og hvem, der vil have multi kulti koster kassen etnisk kaos og terrorisme
  og
  efter Florida mødet henviste Trump til Sverige og selv en tidligere svensk statsminister
  forsøgte at gøre sig morsom på Trump’s bekostning:
  “Sweden? Terror attack? What has he been smoking# ? (ref. huffingtonpost=Israel)
  men
  medierne glemmer, henvisningen var til de svenske indvandrings-problem-benægtere
  der
  i Sverige skjuler de problemer, som indvandringen har medbragt og de svenske myndigheder dækker over etniciteten på sexforbrydere i lande og antallet af overgreb og ulovlig våbenbrug er steget markant i den periode, hvor Sverige har taget imod flygtninge.
  ja
  hele Trump’s kampagne var og er en advarsel imod tyske og svenske tilstande
  og
  risiko for terror
  men
  da fremmede muslimske nationer som Saudi Arabien og Qatar, samt mange jødiske
  økonomiske spekulations firmaer har investeret milliarder i Clinton som Præsident
  ja
  så er de stærkt utilfredse med Trump og beder deres medier fortsætte forfølgelsen af Trump
  ja
  det er vist også tydeligt, at de fleste danske medier åbenbart også er styret fra Israel

  ironi.mus

 46. Af Jorn D.

  -

  Sånt är livet, sånt är livet
  Så mycket falskhet bor det här
  ja
  Sverige er politisk falskheden selv, som selvudnævnt humanitær stormagt
  og
  den tomultariske reaktion på Trump’s henvisninger
  til
  de svenske indvandrings-problem-benægtere, var
  at
  der skete absolut ingenting i Sverige – ingen terroraktion
  men
  blot en “rolig svensk” dag med blot de sædvanlige 30 til 40 bilafbrændinger
  ja
  jeg oplever den almindelige svensker som sympatiske og gode mennesker
  men
  forstår ikke, at de ikke gør oprør imod deres medier og politiske ledere
  og
  Rasmus Tandholdt, et prægtigt eksempel på Lügen Pressen, rapporterer fra USA
  og
  fortalte med fordømmelse i stemmen om Trump tilhængeres opførsel
  ja
  fortalte forarget om en der gav fingeren og en der spyttede efter demonstranter
  ja
  Rasmus Tandholdt afsløret, som en løgnagtig krigskorrespondent
  ja
  en finger og en spytklat forarger, for ham frygteligt meget mere
  end
  når Clinton’s tilhængere smadrer vinduer, plyndrer og brænder byen af
  og
  som resten af medierne ikke kan se noget som helst positivt i Trump’s politik
  men
  alene forsøger, at misforstå og forvrænge – diskutere form aldrig indhold
  ja
  Sånt är livet, sånt är livet
  Så mycket falskhet bor det här
  og
  så er det ikke engang løgn

  ironi.mus

Kommentarer er lukket.