First World Problems

Af Anna Libak 26

GPS

Forleden skrev Kåre Traberg Smidt fra Alternativet i Politiken, at han var forfærdet over den politiske debat. I stedet for at diskutere væsentlige problemer som klimaforandringer og bådflygtninge, spilder politikerne i Danmark tiden på at debattere topskat. ”Et first world problem om penge til dem, der i forvejen har”, skrev han.

Og selv om kommentaren var møntet på folketingspolitikere, så følte jeg mig alligevel lidt ramt. Og ikke kun fordi jeg selv for nylig skrev en kommentar om topskat. Men også fordi jeg havde skrevet min kommentar i den tro, at topskat er et hardcore fordelingspolitisk emne, som demonstrerer, at samfundets indretning ligger skribenten på sinde.

Jeg havde jo netop ikke skrevet om, at jeg over en længere periode har forsøgt at få deodorantskjolder af min foretrukne silkeskjorte, men at det har vist sig helt umuligt. Ja, jeg har prøvet med eddike. Ja, også med en blanding af citronsyre og klar opvaskesæbe. Endda med Cillit Bang. Intet hjalp. Pt. overvejer jeg egentlig klorin som et sidste, drastisk skridt, selv om det vil mørne silkestoffet.

Nu viser det sig så, at jeg burde have skrevet om klimaet. Eller om flygtninge. Tillad mig at gå direkte til klimaet og springe flygtningene over, for det kan godt være, at Traberg Smidt undrer sig over, at vi ikke debatterer flygtninge her i Danmark, men jeg har en fornemmelse af, at han kunne være den eneste. Jeg mener nok, at problemet har været viet en vis opmærksomhed.

Med hensyn til klimaet, så går jeg fuldt og helt ind for det. Jeg hører til dem, der er imod temperaturstigningerne i klodens klima. Utroskab forarger mig en hel del mindre, end at folk smider kviksølvbatterier i skraldespanden. Og hvis jeg køber røde højrebsbøffer i Føtex – der var fire for 100 kr. i denne uge – så gør jeg det aldrig, uden lige at lægge en bakke økologiske æg oveni kurven, selv om de koster over en tier mere end skrabeæggene.

Jeg kan også forsikre, at jeg var imod Angela Merkels populistiske beslutning om at afvikle atomkraften. Det har ført til et værre kulsvineri i Tyskland. Ligesom jeg er stærk modstander af Kinas beslutning om at gå bort fra etbarns-politikken, for der mangler ikke kinesere på kloden. Ja, faktisk ser jeg gerne, at inderne og nigerianerne også indfører børnebegrænsning, for ifølge eksperterne vil det til fulde opveje regeringens udskydelse af de kystnære havvindmølleparker i 2025-planen.

Men når det er sagt, kan jeg godt savne, at Traberg Smidt selv kommer med et par forslag til, hvordan vi kan forhindre klimaforandringerne. Det er en global udfordring, som er Alternativet værdig. Og vi ved alt for lidt om Alternativets klimapolitik. Jo, jeg ved da godt, at partiet gerne vil have udfaset de fossile brændstoffer over de næste 25 år og indført kødfrie dage i det offentlige og bisonokser i statsskovene (som jo så ikke skal spises). Men alligevel synes jeg ikke, at alt er tindrende klart. Vil det virkelig være nok til at neutralisere klimaeffekten af de 300 millioner ekstra kinesere, indere og nigerianere, som ifølge FNs demografer slutter sig til klodens befolkning inden år 2030? Eller bør man snarere forbyde bil- og flytrafik i EU fra årsskiftet?

Traberg Smidt får desværre ikke belyst disse spørgsmål. Han bruger sin spalteplads på at forklare, at han selv går ind for flad skat (hvilket gør ham noget mere radikal end Liberal Alliance), men at han anser det for irrelevant, eftersom det er forkasteligt at beskæftige sig med så inferiørt et problem som skat. Det er svært at se, at hans indlæg gør noget godt for kloden. Endsige for debatklimaet. 

26 kommentarer RSS

 1. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt savner jeg – som vanlig – et link til den artikel, blogger henviser til og vil diskuttere. Er det virkelig så vanskeligt at formulere et bare nogenlunde brugbart oplæg på en blog? 🙁

 2. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Det er overbefolkning og overfertilitet, der er den egentlige grund til, at migrationen til velfungerende vestlige samfund, fra de allerede stærkt overbefolkede muslimske og afrikanske nationer, er vokset nærmest eksplosivt.

  Men på trods af alle de alvorlige problemer, som overfertiliteten er skyld i, så fortsætter befolkningstilvæksten i de allerede stærkt overbefolkede lande, som migranter vil væk fra, med de herskende regimers velsignelse.

  Dét, der virkeligt burde diskuteres, er den kroniske overfertilitet i de fattigste lande, for hvis vi ikke stopper den katastrofeudløsende overfertilitet i de fattigste lande, der allerede er stærkt overbefolkede, så kan vi ikke løse fattigdomsproblemer og økologiske problemer -og vi vil selv drukne i fattigdomsmigranter.

 3. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  JA ! –Det er vi igång med allerede !—STOP helt med, at importers folk fra de overbefolkede varme lande –og stop med, at sende forsyninger til de samme lande ! –Det bliver bare værre og værre !! –Mennesket er ikke noget mirakel –mennesket er en katastrofe ! –LUK grænserne til Europa ! –MEN først –når samtlige muslimske migranter incl. de 42 ghettoér er tømt for muslimerne ! –SÅ LUK –for evigt !.–for mennesker !!–brug flyveren til, at sende varer frem – og tilbage –men ingen mennesker !

 4. Af Jørgen F.

  -

  De slår os i disse år på forudsigelighed. Vores fjender.
  Selvom intellektet pr. individ burde tilsige gevinst – så basker de os alligevel.
  De slår os i deres eget spil – spillet mod dogmerne.
  De mestrer spillet mod dogmerne – de har spillet spillet i 1400 år.
  Så når vi satser dynen på at olien stiger i pris – så falder olieprisen grundet overproduktion.
  Eller når vi siger, til alle der gider at høre på det, at vi aldrig bomber civile og hospitaler – så gemmer vores fjender sig netop der.
  Vi er så nemme grundet dogmerne.
  Vi er nybegynder religiøse.

 5. Af Niels Larsen

  -

  Jeg er så på det andet hold.

  Jeg går ind for lynhurtige klimaforandringer med stærkt stigende vandstand til følge, så vi kan komme af med overskudsbefolkningerne i en ruf. 🙁 FØR de kommer hertil!

 6. Af finn andersen

  -

  Problemet med folk fra “alternativet”, enhedslisten og de radikale etc. er at de er uden jordforbindelse. Klimaforandringer skyldes først og fremmest SOLENS varierende udstråling. Men det vil klima-fantasterne ikke høre om. Og når traberg og lignende typer vil diskutere bådflygtninge fremfor agresseive, utaknemmelige, voldelige og krigeriske migranter med stenalder-tankesæt, så véd vi jo godt at det er fordi traberg vil have flere penge til godheds- og indvandringsindustrien. Sandheden er at de røde og halvrøde partier er så fulde af kommunisme, hykleri, pladderhumanisme, forvirring og verdensfjern galskab, at der ikke er plads til sund fornuft og etik. Hvorfor de sammen med deres medsammensvorne i EU, Tyskland, Frankrig og Sverige mv. er ved at køre hele Europa i sænk. For enden af deres “solidariske”, “humanistiske” og “verdensreddende” politik venter ikke regnbuen men AFGRUNDEN og dens barbari og endeløse rædsler.

 7. Af finn andersen

  -

  Hvis man tvivler, bør man læse bogen “Den maniske sol”. Og se snaphanen under den 11. sept. (CAMP OF SAINTS plus BREAK EUROPE/merkels migrant crisis.)

 8. Af Finn Bjerrehave

  -

  Inden du bliver for indikeret, så skal du tale Dansk uden udsagnsordet at efter fordi, nemlig du virker seriøs, men kan ikke tale Dansk, hvordan så blive troværdig.
  Måske troværdighed ikke findes mere, da alt drejer sig om opmærksomhed som modtryk til kvalitet, og jeg sætter overliggeren højt.
  Dansk politik skal dreje sig om klimaforandringer, og det lyder flot, men den CO2 som vi bekæmper, har siden 1974 haft raketfart i stigning og vores legen Gud har været forgæves for os borgere som betaler, og Conny Hedegård redder Velux ud af svære tekniske problemer, og vi bliver stadig snydt.
  PSO siden 1998 og Danmark er ikke blevet grønt omstillet og 70 milliarder årligt, har fået andre modtagere, og nu siger EU denne ulovlige skat skal stoppe, og fordi pengene har gået til andre formål, giver de et sug i statskassen, og vi skatteborgere skal altså først betale ulovlig skat og bagefter skat som dækkede ulovlighedens milliarder, og hvem siger bedrag siden 1998.
  Klimaforandringer og ansvarlighed. Finn Vig

 9. Af Brian Jørgensen

  -

  The pøøøles are melting som salig sleepyvalley sagde engang

  Vi ender med at drukne i fattigdoms flygtninge og saltvand, hu hej hvor det går hul i r#ven har vi dog!

  Utroligt så fatsvagt mennesket er når det kommer til hvor gammel jorden er, vi er en plet i jordens historie så fat det dog!

 10. Af J Nielsen

  -

  “Inden du bliver for indikeret, så skal du tale Dansk uden udsagnsordet at efter fordi, nemlig du virker seriøs, men kan ikke tale Dansk, hvordan så blive troværdig.”

  Indigneret.

 11. Af Jan Petersen

  -

  Bloggen her er en gang ligegyldig kælling ævl – lidt a la – kære dagbog. Jesus Christ for en gang junk 🙁

 12. Af Javier Martinez

  -

  Er helt og aldeles enig i præmissen om at alternativet ikke er noget alternativ, men blot radikal populisme og hykleri..Ligesom DF er det for liberal alliance…..De ønsker at fordreje fordelings debatten-som de radikale- og synke alt ned i minoritetsrettigheder og flygtninge rettigheder. Alternativet er et skjult radikalt parti..Engang radikal , altid radikal..Hykleri og populisme..Jeg opmuntret til at stemme på dem ved sidste valg, da uden dem så meningsmålingerne ikke ud til at kunne vinde rød bloks majoritet..Men nej, stem på Enhedslisten næste gang.

 13. Af Javier Martinez

  -

  Uden tvivl henviser Libak i sin blog her til Lomborgs for nylige om flest besparelser, pr. investeret kroner i udviklingshjælpen via at satse på færre mennesker-som Lilleør også har relateret til i dagens metroxpress-som jeg tilfældigvis og helt tvungent har læst, da jeg glemte at tage informationen med i dag og tog s-toget.

  “Jo, jeg ved da godt, at partiet gerne vil have udfaset de fossile brændstoffer over de næste 25 år”

  🙂 Ja, det kan gøres om lo år hvis viljen var der..Og vi ville alle gavne klimamæssigt, økonomisk såvel som helbredsmæssigt..Det sker ikke pga. at brugen af et sugerør ikke kræver investeringer og innovativitet og at Maersk mv. har investeret alle deres sparepenge der nu. Eneste grund..Lomborg lever kun af fossile penge, og lidt atom penge..

  Lilleør satte Lomborg pænt på plads i dagens metroxpress, fra det humanistiske synspunkt dog kun!. Men glemte at relatere til det praktiske, økonomiske og interesse atmosfæren af Lomborgs kommentarer. Muligvis skriver hun en blog om det? For en diskussion er der!

  Mere og mere tror jeg at vi er vidne, til organiseret medieorganisationer og interesser i den kapitalistisk atmosfære der ønsker at lede diskussionen? Og samler dem via flere blogge for at føre diskussionen..
  Lilleørs indlæg kan læses i morgen uden tvivl.. 🙂

 14. Af Ole Hansen

  -

  Ja vi er mar ti nez fra enhedslisten (tidligere kaldte han sig sø ren sø ren sen) har meninger der stritter i alle retninger, og tid har han til at skrive op til 200 lange kommentarer pr. dag. (nu har flere bloghavere vist lukket af) Men kan JM forklare hvad han vil med sine utallige postulater om alt mellem himmel og jord?

 15. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Massemigrationen gør “third world problems” til “first world problems” in an instant…

  De danske jøder er f.eks. blevet ofre for den store muslimske migration til Danmark, for mange af de muslimske migranter gør konflikten mellem Israel og palæstinenserne til en lokal konflikt, der udspiller sig i Danmark, med danske ofre.

  Før Danmark begyndte at modtage muslimske flygtninge i stor stil, kunne danske jøder være ret sikre på ikke, at blive udsat for racistisk vold, men nu flygter de danske jøder fra de de danske muslimers racistiske terror, vold og trusler.

  Hizb Ut-Tahrirs tidligere talsmand blev dømt efter racismeparagraffen, for at opfordre til mord på jøder med et citat fra koranen, og jødiske skoler og institutioner må leve under konstant politibevogtning, efter de mange islamistiske terrorattantater mod danske jøder, der er et direkte resultat af, at vi har impoteret en del muslimsk antisemitter.

  Jødernes problemer med terror, vold og trusler fra muslimske danskere, kan antiracisterne kun grine af, for jøderne er jo – ifølge antiracisterne, de nye nazister…

  Desuden er det et faktum,. at der findes fattigdomsmigranter, der ikke har krav på asyl, og som nægter at vende hjem, når deres asylansøgning er favist. Der findes også potentielle islamistiske terrorister blandt migranterne, som vil følge Islamisk Stats opfordringer til, at begå terror mod jøder og andre, uskyldige civilister; det har der allerede været flere eksempler på.

  Og så der der migranterns efterkommere, som ikke har et religiøst motiv til deres racistiske vold mod hvide medborgere – jøder, eller ej;

  Uddrag fra “Vores søn og hans venner overfaldet lige udenfor vores hjem” af Inge Rabenberg, Berlingske 15.10. 2016:

  “Den 1. oktober klokken lidt i 03 bliver vores søn (30 år) og hans fire venner (tre amerikanske statsborgere samt en dansk ven) umotiveret overfaldet af otte-ti maskerede unge med anden etnisk baggrund, da de går på fortovet på Islands Brygge få meter fra vores søns hjem.”

  “… de bliver væltet omkuld, slået og sparket, truet på livet og med kniv.”

  “Vi forsøger at råbe de ansvarlige politikere og politiet op, for hvad er det lige, der sker i Danmark? De eneste, der i virkeligheden var interesserede i voldsofrenes ve og vel, var den amerikanske ambassade, der om søndagen kontaktede deres statsborgere for at høre, om de var ok!”

  Hattedamerne kan kun le af den slags racistiske, hvide voldsofre…

 16. Af Ole Hansen

  -

  Der er kommet en ny bloghaver på fra “venligboerne”. Hvorfor er hendes blog totalt spærret for kommentarer? Ikke een er kommet på til nu??

 17. Af Javier Martinez

  -

  Ps…Såvel som Muslimsk naturligvis!

  Danmark er jo trods alt et ateistisk land?

 18. Af Javier Martinez

  -

  PS, undskyld, er til et indlæg i filteret…
  🙂

 19. Af Finn Bjerrehave

  -

  World,s biggest problem er løst, varmen udebliver , vi skal forklare vores børn Co2 kurven målt på Mauna Loa i Hawaii, stopper, og HFC gas reguleret blev redningen, men desværre ikke for Danske pso afgift/skat, den skat som skulle gøre Danmark grønt, netop pengene 70 milliarder årligt siden 1998 blev ikke brugt grønt, og nu stopper EU denne ulovlige skat, og fordi pengene har været brugt til andre formål, efterlader de et hul i statskassen, istedet for et afsluttet grønt Danmark, og måske derfor Werdens lykkeligeste land.
  Ikke kun Putin snyder. Finn Vig

 20. Af Niels Peter Lemche

  -

  Finn Bjrrehave,

  Hvis det ikke var for den globale opvarmning, ville Danmark stadig være dækket af flere kilometer tyk is.

  Men vi har siden atomtruslens ophør med Sovjetunionens fald haft travlt med at finde andre dommedagsscenarier. Nu er truslen ved at komme tilbage. Det kan jo ændre lidt på focus.

  Opvarmning er der stadig tale om, siden omkring 1900 efter 600 år med koldt klima. Forleden stod om fund af ting og sager, der var kommer til syne i Norge efter, at gletcherne havde trukket sig tilbage. OK, det betyder jo, at der har levet mennesker de pågældende steder, før gletcherne bredte sig.

  Men alt det her er jo ikke til glæde for dommedagsprædikanterne, der forventer dommedag og Guds rige komme, helst i morgen. Det korte af det lange er jo, at landet kan være dækket af isen igen om 1000 år, eller måske 2000. Vi ved kun med rimelig sikkerhed, at istiden vil vende tilbage (hvilket i øvrigt også var det, man talte om i begyndelsen af 1980erne, da vintrene lignede fimbulvintre).

 21. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  JA ! Anna Libak ! –AT: Være borgerlig ! Er en livs-stil –og har ikke noget med penge, at gøre MEN ! –Det handler om AT: Købe økologi –se franske film –og faktisk også –AT: Foretrække bekendte –venner –som man har noget tilfælles med ! –Det ville jo være absurd, hvis det-hele-gik-op-i skænderier –Fordi man ikke føler sig tilpas i de andres selskab ! –Det er ens i hele verden ! Selvom man møder afvigelser ! –Og så alligevel er der fællestræk !–Såsom AT: Heste og zeebraér godt kan kommunikere sammen –selvom de kun har ikke-striberne tilfælles ! –MEN en løve og et dådyr har intet tilfælles ! –Hvis det alligevel sker !! Ja ! så er der jo tale om “en fejl oppe i hjernen ” –medmindre at løven som meget lille unge har sovet i samme kurv som dådyret !! –Sådan er det –Og når visse personager partout vil have, at vi alle-sammen skal rystes sammen i samme kurv –Så går det galt helt galt !

 22. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Danmark er ved, at bukke under af fattig-doms-migranter fra muslimske lande ! –Statsminister Lars Løkke billiger det åbenbart ! –Ja, måske ligefrem gotter sig ! –Som en slags hævn for befolkningens kritik !——Han har jo intet, at tabe –Efter valget kan han i lighed med Helle Thorning-Schmidt (x-statsminister) –! Drive den af på Hawaiii –Eller på sofaén derhjemme (konen er off. ansat ) –Resten af sit liv med en klækkelig apanage –til resten af livet !

 23. Af Hans Jensen

  -

  “AT: Være borgerlig ! Er en livs-stil –og har ikke noget med penge, at gøre MEN ! –Det handler om AT: Købe økologi”

  Enig! Det at være borgerlig drejer sig om at købe økologi!..
  Bruges borgerlige ikke bedst som naturgødning, renere luft uden dem, mv..

 24. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “First World problems ” ! –Er så afgjort –de hundred-tusinder af muslimske –fattig-doms-flygt-ninge –Som Lars Løkke-regeringen –har sluset ind i Danmark ! –Lige om lidt bliver de fam. sammenført med endnu nogle hundred-tusinde analfabetiske fam. medlemmer ! –Hvor ender det helr ?? –De skal vi lige sige !! –Nemlig : Med at samtlige danskere bliver slaver i eget land ! –Det bekymrer åbenbart ikke Løkke ! –Han kan gå på pension –med millioner af kroner –resten af sit liv !!

 25. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! –Danskhed er, at kvinderne ikke gør noget ud af dem-selv ! –Ja Anna Libak ! –Hvordan er det –kvinderne ser ud i f.eks håret !—Sjasket lange tjavser –ligegyldigt om de er 20 år eller 50 år ! –De ser ens ud ! –Man tror at damefrisørene er blevet afskaffet ! –Men sandheden er AT: Der aldrig har været så mange “damefrisører –som, der er nu !—–De er bare i lighed med næsten alle andre –stolte-dygtige –kunst-arter ! –Blevet til det man ville kalde “dårlig kvalitet ! –De er kort sagt ikke dygtige ! Alligevel skammer de frisører sig ikke for, at tage en 1000-krone-seddel for jukset ! –Udglatning –med tynde –lange hængende tjavser ! –Ens-retningen pynter ikke –skal vi hilse og sige !–punktum !

 26. Af georg christensen

  -

  Når småtbegavede inkompetente danske selv deklarerede elite politikere og deres offentlig betalte vedhæng, “administrationen” ,som bare følger “kæft, trit og retnings modellen, kommer vi som danskere ikke videre i nogen form for “globaliserings beskrivelser”.

  Især, som socialist , er jeg dybt skuffet over socialdemokraterne overalt i det nuværende europa, I deres egoistiske tanke modeller , beskriver de sig selv, som en flok topstyrede “egocentrikere”, præcist det, som den vestlige verdens kapitalisme ønsker.

  Med verdens øjne set, så stem bare, i danmark, på de gamle partier VKRS, og dine børn vil komme til at lide derunder.

  NB: Kapitalismens system , er ikke andet,som et “pyramidespil”, som uden værdighed bare soler sig i sig selv., og er i fuld gang med at destruere sig selv, som oplysnings tiden skrider frem. Derfor vil de nuværende selvudnævnte eliter kræve: mindre oplysning til folket , er grundlæggende nødvændig , hvis vores magtbegær ønskes opretholdt. .

Kommentarer er lukket.