Den særlige danske tillidskultur: Eller hvorfor offentlige chefer ikke bliver fyret

Af Anna Libak 138

GPS

For tiden er en Danmarkskanon under udarbejdelse, og i den forbindelse diskuteres det intensivt, hvad der gør Danmark til et ganske særligt land. Der er mange bud, men en af de ting, som Kulturministeriet fremhæver, er »tillidskulturen«.
Det forstår jeg udmærket, hvad ministeriet mener med. Jeg tror faktisk, det er kommet bag på de fleste, hvor tillidsfulde vores statslige myndigheder er. Ret unikt i international sammenhæng.
Senest er det for eksempel kommet frem, at Statens Serum Institut har sendt ukrypterede cpr-numre på to CD-rom af sted med anbefalet brev til Danmarks Statistik. For det faldt simpelthen ikke instituttet ind, at det kunne være et problem, hvis næsten hele befolkningens personnumre, som alle offentlige registre er knyttet til, havnede i de forkerte hænder. Sammen med oplysninger om, hvem der har kræft, diabetes og psykiske sygdomme. Herregud. Hvem kan det dog interessere?
Nu havnede forsendelsen så hos det kinesiske visumcenter, der udsteder visa for den kinesiske stat. Men som Statens Serum Institut selv siger: Det skete der ikke noget ved. Kineserne har ikke taget en kopi af dem. Det har de selv lovet. Og kinesere er jo flinke folk, som er kendt for stor ekspertise inden for netop datasikkerhed.
Instituttet tager det altså roligt. Det forstår jeg godt. For i vores land har vi ikke en nulfejlskultur. Vi har en hovsa-kultur, hvor vi har tillid til, at offentlige myndigheder ikke gør noget af ond vilje. Der skal være plads til at dumme sig, uanset hvor mange milliarder, det koster skatteborgerne. Vi stoler på hinanden. Derfor giver persondataloven slet ikke mulighed for at politianmelde offentlige myndigheder.
Normalt sker der jo heller ikke noget ved det. Sidst var det Cpr-kontoret under Økonomi- og Indenrigsministeriet, der kom til at lægge 900.000 danskeres cpr-numre (nemlig alle dem, der havde frabedt sig telefonsælgere) ud på en hjemmeside, hvor hundredvis af virksomheder havde adgang til dem. Flere af virksomhederne downloadede straks oplysningerne, for bedre kundedatabase kan man dårligt forestille sig. Men så tog myndighederne bare en snak med virksomhederne om det og fik dem til at love at slette oplysningerne.

Flere it-eksperter er da heller ikke overrasket over, at danskernes personnumre nu igen er havnet et nyt spændende sted. For dem er det største mysterium, hvorfor Statens Serum Institut mon lagrede oplysningerne på to CD-rom. De vidste ikke, at man stadig brugte CD-rom. De troede, teknologien var udfaset, og at sådan nogle oplysninger blev overført gennem en sikker internetforbindelse.:

Personligt tror jeg, uden at vide det, at det kan skyldes, at Statens Serum Institut ikke havde adgang til et ordentligt IT-system.

Og det siger jeg, fordi de offentlige myndigheder har haft en del problemer med hovsa-IT. Skats inddrivelsessystem EFI måtte skrottes, det koster milliarder i erstatningssystemer og tabte skatteindtægter. Arbejdsskadestyrelsens PROASK blev skrottet, det kostede kun flere hundrede millioner. Der var Forsvarets DACCIS, Politiets POLSAG, den digitale tinglysning, Arbejdsmarkedsstyrelsens AMANDA, Statens Administrations SIGMA og fortsæt selv listen, det blev dyrt. Men det hører til undtagelserne, at cheferne blev fyret. For igen: Det er et spørgsmål om tillid. I Danmark er den ubetaleligt høj.

138 kommentarer RSS

 1. Af Henrik Knage

  -

  Skønne kvinde.

 2. Af Kurt Nielsen

  -

  Det kunne være sjovt at spørge lidt ind til, hvor meget af dette udmærkede indlæg der er ironisk. Nu er jeg bare en simpel jyde og forstår nok ikke de finere finter. Men her er hvad jeg ved:
  * Vi støder i Danmark ganske ofte på en næsten total ligegyldighed med egne fejl i den offentlige sektor. Ikke alle steder men skræmmende ofte. 9 milliarder her til nogle svindlere, 18 (eller var det 19) milliarder, der ikke kan inddrives af Skat. 400 millioner til et fejlslagent IT system.
  * Prøve så lige at være i den anden ende af snoren, så er der bestemt nul-tolerance. Prøv at være en lille virksomhed, der kommer en dag for sent med årsregnskabet eller moms opgørelsen. Prøb at være en lille håndværker, der har glemt en af Arbejdstilsynets myriader af regler. Så uddeles der dummebøder, helt ude af proportioner, som om det var HA man var på kant med.
  * Jeg har fornøjelsen af at være på indersiden af firewall’en ofte i den offentlige sektor i Norge, det er altså ikke så galt der. De tager f.eks. på studietur til Skat i Danmark for at se, hvordan det IKKE skal gøres.

  Med hensyn til Skat, så er det nok en tabt sag. Hvis politikerne havde den mindste mulighed for handling, så ville de fjerne i hvert fald de to øverste lag af ledelse der og erstatte dem folk, lidt længere nede, der helt sikkert ved mere om, hvad det drejer sig om. Men det tør de helt sikkert ikke.

 3. Af Niels Peter Lemche

  -

  KURT NIELSEN, er der ikke også noget, når vi taler om SKAT, med, at der har fundet væsentlige besparelser sted på personalesiden? Sådanne besparelser kommer ikke fra SKAT selv, men fra politiske krav, og her gælder altså stadig den gyldne regel, at man få, hvad man betaler for. Så måske er det ikke altid embedsværkets skyld det hele.

  Der er også noget med lønninger. Chefer i det offentlige kommer ikke i nærheden af lønnen til cheferne i det private. Jamen, ud fra ovennævnte regel, hvad betyder det så? Jeg gider ikke selv svare.

 4. Af Peter Nielsen

  -

  Tja, da E-boks blev oprettet, kunne den tilbudte løsning ikke fungere uden, at borgeren gav tilladelse til at hyns personnummer blev overført til det private foretagende, som tilbyder E-boks-løsningen.
  Men den gik jo ikke, fordi der jo kunne være borgere, der benyttede sig af sin lovhjemlede ret til at sige nej.. Og så kunne det offentlige jo ikke lide på, at breve til borgeren blev læst.
  Hvad gjorde politikerne så ? jo de fabrikerede såmænd bare en undtagelse til dataloven !!! – Igen en billigløsning, i stedet for at betale for en løsning, der ikke indebærer overførsel af personnumre.

 5. Af Niels Larsen

  -

  Niels Peter Lemche

  Det er næppe nogen større hemmelighed, at offentlige chefer ikke hører til de skarpeste knive i skuffen og af den årsag naturligvis heller ikke kan trække de højeste lønninger hjem.

  Men at toppen af SKAT ikke fyres på gråt papir i unåde efter skandalen med udbetaling af “forkert udbytteskat” er en decideret skandale. De mennesker kan umuligt være uundværlige.

 6. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS LARSEN, den kan gå to veje: De offentlige får ikke de rigtige chefer, fordi det ikke betaler ordentligt, eller de chefer, det får, får den løn, de fortjener.

  Så kommer spørgsmålet om firmakultur, og mine egne erfaringer, der er ca. ti år gamle, med at sidde i et ministerielt udvalg, fortæller mig dog, at de slider i det som små kinesere, når der skal bestilles noget.

  Jeg holder derfor fast ved tesen, at ulykken har mange fædre. Det er ikke kun embedsværkets skyld, det er også dem, der fastsætter vilkårerne, som de skal arbejde under.

  Derfor er skandalen med CPR-numrene utrolig. Her skal man ikke begynde i ministeriet; man skal begynde med ministeren, der må gå som den første. I stedet ser man nok, at politikerne tørrer det af på ministeriernes personale.

 7. Af j nielsen

  -

  “Det kunne være sjovt at spørge lidt ind til, hvor meget af dette udmærkede indlæg der er ironisk.”

  Superhelten Ironyman giver straks svaret: 64%.

  Resten er sarkasme.

 8. Af Niels Larsen

  -

  Lemche.

  Jeg er helt enig i din udlægning.

  Der er jo i øvrigt endnu en ting, som gør sig gældende: yderst stive regler, som forhindrer enhver fleksibilitet. Jeg har selv en overgang været så uheldig at være en del af systemet, så jeg kender det også indefra.

 9. Af vagn jensen

  -

  Den af medierne så roste og opreklamerede tillid handler vel i virkeligheden mere om naivitet, godtroenhed, tåbelighed og uvidenhed. Det er jo sådanne borgere politikerne og journalisterne ønsker sig. Hvorfor skolerne og radio og tv længe har arbejdet i fordummelsens og fortielsens tjeneste.

 10. Af Søren Rasmussen

  -

  Det er måske ikke så meget tillid det handler om – altså tillid til de Danske Offentlige Myndigheder.

  Det handler måske meget mere om en les affaires og en sjusket og lemfældig holdning hos den Danske embedsstand, der sikkert kan tilskrives mange årsager.

  Når en offentlig myndighed ved så lidt om datasikkerhed, og slet ikke er oplyst om vigtig Dansk Lov (og EU-lov – nuværende og kommende om Persondata Sikkerhed), at de kan finde på at sende data fysisk – så kan det måske ikke undre, at vi har oplevet så mange og dyre offentlige IT-skandaler.

  Jeg er naturligvis klar over, at de af Anna Libak nævnte IT-skandaler – IT programmer/projekter – der så evident ikke har leveret til specifikationer med signifikante budget -og tidsoverskridelser – har mange andre og mere grundlæggende årsager end en fatal mangel på viden om datasikkerhed.

  Den nuværende hændelse, der involverer Statens Seruminstitut og Post Nord – er jo blot et symptom.

  Danskerne er i sandhed et bondefolk, der stadigvæk lever i en bondekultur – ‘Maren i kæret’ har kronede dage – fra høj til lav har vi tillid til hinanden – og især til offentligt betalte ledere og deres medarbejdere.

  Jeg tror at vores Kinesiske gæster er blevet forbløffede og måske denne sjældne gang har trukket lidt på smilebåndet – alt imens de tog en råkopi (bit2bit) af CD-rommerne

 11. Af Flemming Lau

  -

  Under Fogh Rasmussen startede det første blodbad og det forsatte i en sådan grad, at SKAT idag kun er en skygge af sig selv. Det måtte gå galt. Om motivet fra politisk hold (borgerligt) har været at løsne tøjlerne for små og mellemstore virksomheder, og skabe yderligere rum for iværksætteriet, skal jeg lade usagt, men det ligner tanken. Man kunne i flæng nævne salget af de 2 Super færger ved store Bælt til spot pris for derefter noget tid senere at købe 2 meget ringere færger til en pris langt over det man fik for Super færgerne.

  Det der dog tager “prisen” for det mest Visions løse salg af stats ejendom i nyere tid, er TDC. Infra struktur varetages bedst fra Statens side, punktum. Da det koster 8 mia Kr at sikre hele landet er bundet sammen med bredbånd, skal “lykke jægerne” fra det nu privat ejede TDC ikke nyde noget.
  Hvad betyder ovenstående for moral og rettidigt omhu for ånden i det offentlige. Det kan tydeligt ” aflæses” i følgende standard replik når noget går grueligt galt; “Vi lægger os fladt ned, beklager og gør det bedre næste gang !” Eller vi er helt bevidste om at der plads til forbedring ! Det går fra top til bund. Med sådant et syn på ansvar, er det ikke underligt at Århus kommune, har flere kommunikations arbejdere end hele det Berlingskes hus !

 12. Af Flemming Lau

  -

  Koks i filteret!

 13. Af Anders Munch

  -

  Når folk(inklusiv mig) bliver ved med at påpege det samme i forskellige blogs er det enerverende, det synes jeg også selv, men jeg bliver nødt til at påpege en enkel ting. Det er kvinder, som styrer det offentlige. Forstå det hvem der kan, siden civilisation ligger på y-kromosomet.
  https://www.mm.dk/koensopdelte-arbejdsmarked/
  Nuvel vil i sige, men det gælder jo ikke i skat? Hvorfor gør det egentlig ikke det?
  https://twitter.com/roennowsimonsen/status/744969718008786944?lang=da

  Og her er Rønnow hvor han ønsker det nye hold af skatte medarbejdere tillykke?
  https://twitter.com/roennowsimonsen/status/747666776427761664?lang=da

  Altså, kvinder er ikke skyld i alt, og det offentlige er jo det offentlige. Men stadigvæk…de kan altså ikke gøre mænds arbejde, det er videnskab. Ellers få dem til at bygge et hus.
  Jeg kan godt forstå, hvis det virker som om jeg basher på kvinder. Men de er altså flertallet af stemmeberettigede, de er flertallet af offentlige ansatte. Pilen peger rimelig meget på dem.

 14. Af Anders Munch

  -

  Hej Libak, saglig indlæg i filteret.

 15. Af r. vangkilde

  -

  POLITISK DEMOKRATI ER FALLIT ! – når det offentlig styresystem bygger på tillid , og ansættelse efter laveste fællesnævner uden hensyn til effektivitet med optimal sikkerhed for borgerne, ELLER skal vi tilbage til gamle dage med statsansættelser, hvor de faglige organisationer ikke havde indflydelse på den offentlige effektivitet. Det handler også om “statens sikkerhed” . som politikerne har svært ved at adskille.

 16. Af J Martinez

  -

  Ja tilliden til statens omgang med persondata er mangelfuld..

  Det nye skattesystem gør heller ikke fra eller til. Drejer sig om at betale lavko’s venner. Også den vil kunne undgår at se v revisor bedrag i fremtiden, via en v revisor programmør. Eller blot en vindstille dag i dk..

 17. Af J Martinez

  -

  Eneste der vil rydde op her, ville være dødsstraf for borgerlige whitecollar kriminelle.

  Det vil skabe tillid i systemet!

 18. Af Finn Thøgersen

  -

  Niels Peter Lemche,

  Nu har man jo i ministerier og styrelser i en del år eksperimenteret med en skjult lønforhøjelse kaldet Resultatkontrakter, det har pænt sagt ikke haft nogen positive effekter på de pågældende resortområder, tværtimod.

  Bemærk også at målene i kontrakten aldrig er noget hårdt / (internt) upopulært som fx flyt din afdeling til X-købing, det er altid ting der trivielt kan nåes, evt ved at svigte andre indsatsområder. Yderligere er målene ofte vagt formulerede.
  Mao er det ikke et styringsredskab, men blot en skjult lønforhøjelse

  “Her skal man ikke begynde i ministeriet; man skal begynde med ministeren, der må gå som den første”

  Nu er vedkommende forlængst fratrådt, idet sagen stammer fra sidste forår og det derfor drejer sig om en af HTS mange allerede glemte ministre.

  At sagen har boblet internt i ministeriet og diverse udvalg er jo desværre standard praksis, dys ned og træk sagen ud.
  Når det så når ud til offentligheden er de ansvarlige forlængst flyttet til andre skadevoldelses områder og “what does it all matter, now ?”

 19. Af J Martinez

  -

  “Offentlige chefer bliver ikke fyret”

  Undertegnede har haft en korruptionssag kørende mod en kommunalt ansat chef i en blå kommune Det kom der ingenting ud af. Klaget både til staten og kommunen med beviser på en sort indtjeneste på.flere hundrede tusinder..Personen arbejder stadig som chef der og uden tvivl er stadig korrupt..

  De takkede for beviserne og intet mere skete. Tlf opkald til staten herom blev mødt med “det har vi ikke ret til at fortælle..

  I 90erne meldte jeg en større flok udenlandsdanskere for pengesvindel til skat. Med alle papirer og beviser vedlagt..alle var millionærer i skattely… Samme. Intet blev gjort. Går jeg udfra..Dengang var der også % i dusør for stjåldne penge. Formentlig dem staten ikke ville betale, for det drejede sig om millioner af kr.

 20. Af Niels Peter Lemche

  -

  FINN THØGERSEN, med hensyn til resultatløn: Helt, 100% enig!

 21. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS LARSEN, jeg synes stadig, at det er interessant, hvordan to personer, der normalt ikke er enige om meget, kan snakke fornuftig sammen. Tak for det, og det skal jo ses i lyset af de trolle, der tumler omkring på disse blogs.

  Jo, jeg var statsansat i over fyrre år; men heldigvis det meste af tiden i det gamle system med embedsmænd, der faktisk følte sig ansvarlige for det, de gjorde. Det ansvar gik stort set tabt, da man gik over til overenskomstansatte. Jo, man kan fyre dem, men man har slet ikke den fornemmelse af at være forpligtet på sit arbejde 2 timer i døgnet, som var normalt i min generation.

 22. Af Kim P Olsen

  -

  Hvor er det strengt Martini.

  Var det en der købte hoteller i Brasilien?

 23. Af Niels Larsen

  -

  Niels Peter Lemche

  Jeg hylder skam princippet om, at alle har ret til at få deres mening frem – så længe den er på den rigtige side af loven.

  Uanset om det er en venstrefløjs- eller højrefløjsmening. Og uanset, hvor naiv, dum, eller tåbelig den måtte være.

  Jeg er faktisk enig med dig i, at tjenestemandssystemet burde være bibeholdt. Det var en karriere, man gik ind til. I dag flagrer de stats- og kommunaltansatte rundt fra stilling til stilling fremfor at dygtiggøre sig indenfor et mere snævert felt.

  Resultaterne er naturligvis derefter.

 24. Af ole jessen

  -

  I sundhedsstyrelsen blev en chef fyret efter at hun gennem ti år havde bevist sin uduelighed. Men hun fik et gyldent håndtryk på to millioner kr. I statens serum institut har de mange gange sjusket groft med data-sikkerheden, men trods advarsler fortsatte sjuskeriet. Her bliver den eller de skyldige vel også belønnet fremfor fyret. Det er som om det er ligegyldigt om offentligt ansatte passer deres arbejde eller ej. Det er vel derfor alting sejler og ingenting fungerer i det her land. Og hvis det alligevel fungerer, er det tit på vanvittige eller asociale måder. Og er det politik det handler om, minder det ofte om mafia- kriminalitet eller organiseret idioti. Bare betragt regeringerne og partierne mv. de sidste ti år. Men hvis halvdelen af befolkningen eller menneskeheden har solgt sig til mørkets fyrste, den onde selv, er det jo logisk at det går ad helvede til med rigtig meget.

 25. Af J Martinez

  -

  Lilleko får desværre ikke navnene oplyst her..
  Mvh Liden Tue

 26. Af Flemming Lau

  -

  Ja “Gamle trofast” tjenestemanden blev for dyr og besværlig at komme af med, påstod de neoliberale. Så fik man funktionærer som blev fyldt med tant og fjas kurser, og hvis integritet slet ikke stod mål med den stolte tjenestemandsgruppe. Hvis det stod til de liberale blev hele arbejdsstyrken, konverteret til daglejere. Hvad gik så i fløjten ? Ansvarlighed og rettidig omhu !
  I dag bliver graverende fejl besvaret med “Vi lægger os fladt ned ! Og det er åbenlyst at der er plads til forbedring ! Vi retter proceduren etc. Djøf’ erne koster kassen. Århus kommune har flere kommunikations medarbejdere end hele det Berlingske Hus, hvorfor mon !

 27. Af J Martinez

  -

  Embedsmænd skal være politisk udnævnte..I dag er alle cheferne der borgerlige så godt som. Dette betyder blot korruption, og magtmisbrug.
  Man kan ikke have tillid til borgerlige når der er penge involveret..

 28. Af bent hansen

  -

  Begyndte DSBs nedtur ikke med at politikerne afskaffede tjenestemands-systemet, for at spare nogle håndører? Er Danmarks-, rets- og velfærdsstatens nedtur ikke også et resultat af underbegavede eller korrupte politikeres udskejelser?

 29. Af Troels Andersen

  -

  Vi har ikke korruption i Danmark.
  Det er ikke nødvendigt.
  Vi har dundrende inkompetence.

  Når så “shit hits the fan” diskuterer vi endeløst om det er politikerne eller de offentlige ledere den er gal med.
  Resultatet er INGENTING!
  Og de ved det.
  Forlang dog begges afgang medmindre den ene kan bevise, at den anden har gjort noget direkte ulovligt.

  Ud med ministeren og SKAT’s direktør.
  Det skriger til himlen, at minimum den ene af dem er en historisk katastrofe.
  Hvis man ikke kan finde ud af hvem, så fjern dog dem begge.

  Det er til gengæld noget vrøvl, at CD-ROM/fysisk lagring er forældet.
  Det mest sikre system er altid stand-alone. Det bruges i militæret.
  At man så ikke krypterer og sender med posten, det er helt godnat.
  Af gode grunde håndbærer man altid kritiske informationer til rette ejermand.

 30. Af ole jessen

  -

  Undertegnede har også været omme bag kulisserne/været en del af systemerne, og mine iagttagelser går bl.a. ud på at hvad enten der er tale om sundhedsvæsnet, pressen eller familiebureaukratiet, så er cirka en tredjedel af de ansatte hæderlige, ordentlige og fornuftige, den anden tredjedel er hverken gode eller dårlige, og den sidste tredjedel er rakkerpak uden megen selvstændig tænkeevne og næsten uden moral og samvittighed. Det er den bedste tredjedel der forhindrer at vores civilisation braser sammen, tror jeg.

 31. Af Kim P Olsen

  -

  Undskyls Martini, ikke for at rejse tvivl om hverken dine analytiske evner eller din evne til at udtrykke dig, men….

  Hvis alle embedsmænd skulle være politisk udnævnt, ville de så ikke være borgerlige for tiden?

  Man kunne selvfølgelig forestille sig en slags berufsverbot, hvor borgerlige personer, altså dem der ikke var idømt dødsstraf, ikke kan bestride offentlige embeder, og resten skal være politisk udnævnte.

  Er det i den retning dine tanker går?

 32. Af Kim P Olsen

  -

  Et andet problem, Martini, er jo at det er så pokkers svært, at kontrollere hvor vælgerne sætter deres kryds ved hemmelige, frie demokratiske valg .

  Så rent teoretisk kunne en borgerlig, hvis han altså ikke var dømt til døden, snige sig ind i centraladministrationen under påskud af at være socialist.

  Kunne man forestille sig, at man skulle dokumentere medlemskab af Enhedslisten eller Alternativet for at få job i det offentlige?

 33. Af J Martinez

  -

  Lilleko har endelig forstået en mening..Ja,valget ville være blå eller rød administration..

  Man kan sagtens forestille sig at man skulle være socialist for at blive statsminister. Dette kræver blot 51% af stemmerne..Såvel som en kvota af socialister i embedsværket ca.. På niveau med stemmeantallet de fik.

  Men en ko som statsminister ville ikke være brugbart.

 34. Af Kim P Olsen

  -

  Jeg forstår skam alle dine ideer.

  Dit rationale står lysende klart 🙂

 35. Af E Jonassen

  -

  Jeg ved snart ikke – det skulle være umuligt at spå om fremtiden, jeg vover pelsen ud fra et historisk pespektiv.
  Ligegyldig hva´ fa…. politikere på tværs af partiskel og ideologier finder på af kæmpeprojekter nu og i fremtiden vil de blive dyrere og dårligere end de var tænkt.
  Kan kun komme i tanke om ét, Sønderborgmotorvej, nåh nej, offentlig financieret, men privat udført inclusiv en gulerod, vedligeholdelse i yderligere 26 år – færdig før tid og UNDER budget???!!!
  Skat er jo et lysende eksempel – selv når de folk “på gulvet” der sidder i suppedasen til dagligt råber op om fejl, mangler og uhensigtmæssige procedurer er der fra chefer og politisk hold kun et skuldertræk tilovers for “pøblen”.
  Personskattetrykket er, på trods af siddende regeringers/folketingets, indsats ikke faldet – alligevel skal der spares, spares og spares, spares, hvor dælen bliver pengene af?.

 36. Af Rasmus Bjerregaard

  -

  Jeg er leder i det offentlige og synes ellers selv at jeg er en af de skarpe knive i skuffen ☺

 37. Af J Martinez

  -

  “En ko på isen” , er hvad vi er vidner til i skat..

  Fortæller blot at v bønderne må væk fra kasserne hvor offentlige værdier holdes..I en stald fx kunne de muge ud, uden andre end hans ko der,må lide der

 38. Af Martin jensen

  -

  Leder, Chefer og andre i off. sektor fyres ikke fordi det vil se dårligt ud, for de ansvarlige politikere i Kommuner/regioner – og ministre. Af egen erfaring ved jeg at en Chef i en nordsjællandsk kommune, der før han indtrådte i stillingen, var ude i det private med uddannelse som HF, Jura og flere års erfaring med personaleledelse. Han er nok en af de mest kompetente og af sit personale, respekterede chefer. Derud af – og ikke KUN ud af dette, kan man konkludere, at det at have været prøvet som leder på flere fronter, i flere stillinger – og nok KUN det, giver forudsætninger for at være leder i det offentlige.
  Dermed ikke være sagt at unge der kommer fra en praktikant stilling i et ministerei – og direkte får ledelse og beslutninger som arbejdsområde, ikke KAN være kompetente – der er bare så satans langt imellem, at man tror det er løgn.
  Og skulle en lidt ældre og rutineret medarbejder/mellemleder sætte spørgsmålstegn ved en minister udnævnt embedsmands beslutning – så er det ud af vagten.

  Man fyrer de forkerte – selvom der er flere der, som ældre medarbejdere nok hænger lidt fast i tiden hvor det var let at have et job i det offentlige, Så kig på ledelsen. Er den udnævnt på kompetancer, der kan efterprøves? På forventninger? Eller på Politiske holdninger?

 39. Af peder pedersen

  -

  den der begår en fejl og ikke retter den, begår en ny fejl..

  KungFuTzu…

 40. Af Ib Skaale Christoffersen

  -

  Desværre rigtigt. Gad godt vide hvor samfundet var henne hvis borgerne behandlede staten på samme ansvarsfri måde.

 41. Af J Hansen

  -

  Når der i det offentlige ansættes ny personale sørger de offentlige ansatte, der skal hyre den ny personale ALTID for at den nye er en lille smule dårligere kvalificeret end en selv, for at hindre at den nye på intet tidspunkt i fremtiden kan true ens egen offentlige ansættelse. På den måde bliver det offentlige uvæsen dummere og dummere og dummere.
  Det samme gør sig gældende indenfor politik og alle offentligt støttede projekter.

 42. Af J Martinez

  -

  “Personligt tror jeg, uden at vide det, at det kan skyldes, at Statens Serum Institut ikke havde adgang til et ordentligt IT-system.” Libak

  Under borgerlig administration gør det ikke fra eller til hvor fantastisk it systemet er..De skal nok glemme at udfylde nogle kolonner ud over det hele , uanset hvor fantastisk og “sikkert”…..V revisor folket, vil stjæle fra den offentlige kasse uanset hvor godt IT systemet er..Fadbamsen og lignende dårlige, vil aldrig stoppe med at hjælpe sig selv og venner fra den offentlige kasse, når de sidder ved magtens bord..

  PS Endnu et indlæg i filteret D alsbæk.
  K O ,Le mche, Rasmus sen, Birg er er et kønt sammenrand af smånaz ister, zionist er, racis ter…Anti-semitter hele bundtet med blindt forsvar for jøderne mod palæstinenserne…De sad og skålede for hvert mo rd og lemlæst else på et civilt barn eller kvinde israel begik under sidste krig der..Ikke mindre end 13.ooo af slagsen..Kun 100 hamas kriger fik de, og ialt mistede Israel under loo personer, alle soldater pånær 3 stk..

 43. Af J M.artinez

  -

  CPR systemet er forældet og usikkert…Vi skal væk fra CPR numre på sygesikringskort mv… Vi skal heller ikke have identifikationskort som i andre lande…CPR numre er det mest dumme system..Giv mig en hvilken som helst Dansker, og jeg skal hurtig fortælle dig hans fødselsdag og finde de sidste 4 numre til hans cpr nummer. Man skal ikke være et hacker geni som Rosa harald der..10.000 muligheder vist kun, som jeg kan udregne.. 🙂

  Hvis man blot lavet tilfældige numre alle, uden at skrive det på ens papirer ville det være noget mere sikkert…Engang tabt din tegnebog med cpr nummer i, kan det være spredt i uheldige kredse resten af dine dage.

  Men vi har jo nem ide, som er mere sikkert…Hvorfor ikke bare bruge det i stedet for?
  Og lad os stemme via nem ide, pr. brev, hjemme eller ude, alle skal stemme..Hvor svært kan det være?

  Man får så afgjort følelsen af , at borgerlige korrupte, har en interesse i fri adgang til personers data, men især at kunne have nem adgang til egne data og dermed ændre dem i skat mv..
  Derfor DK skal have dødsstraf for offentlig borgerlig penge kriminalitet i systemet..De stopper aldrig før dette indføres..Og borgerlig white collar kriminalitet forårsager som bekendt også pøblens blue collar kriminalitet..

  Vi skal have straf ift. samfundsomkostninger på bordet..I dag bliver borgerlige psyko.patiske penge kriminelle ikke straffet, men får blot et rap over nallerne..
  Burde loft mv., hvis skyldig ikke skydes? Kun det vil virke ordentligt forebyggende og skabe tillid..

 44. Af Elisabeth Lindhardt

  -

  AL rammer lige på kornet med sin blog. Jeg vil bare tilføje, efter mange års ansættelse i det offentlige, at med indførelsen af New Public Management er det blevet så dejligt meget indviklet at identificere den ansvarspådragende chef: Det er betydeligt nemmere at lade aben hoppe nedad i de meniges rækker.
  Iøvrigt mærkeligt at man i DK ikke endnu har fundet ud af at skrotte NPM, når man for længst at har gjort det i de andre nordiske lande.

 45. Af J Martinez

  -

  “Jeg vil bare tilføje, efter mange års ansættelse i det offentlige, at med indførelsen af New Public Management er det blevet så dejligt meget indviklet at identificere den ansvarspådragende chef: ”

  Offentlige myndigheder har nu gjort det så godt som muligt at klage og kontakte dem nu, mm. der decideret skulle være penge i det for dem nu..Man kan ikke engang møde den ansvarlige nu..

  Politik skal ud af kommunerne..De skal være rene serviceorganisationer..Der vil man så oprigtigt kunne ændre kommunerne ift. om der er en rød eller blå regering.. FX ville man kunne flytte loo.ooo nye indvandrer ud til ghettoer i Gentofte, Hellerup mv., fra fx københavn under rød administration..Dette vil også gøre den kommunale udligning bedre, under rød blok…

  I dag har borgerlige kommuner decideret politik for at ikke modtage flygtninge og immigranter..Sjovt da det jo er dem selv der ønsket dem? Men de vil ikke bo ved siden af fattigere nye Danskere..Lige kommet frem hvorledes den sidste nye ekstraordinært givet milliard til almene boliger i storkøbenhavn,for at håndtere indvandrer presset er blevet undgået af søgt fra af Borgerlige kommuner overalt!..De gør simpelthen alt for ikke at tage ansvar , og overlade alt dette til røde kommuner..

  Et kommunalt landskab uden lokale politik tosser til at skævvride det hele, ville hjælpe meget. Og skabe mere kommunalt lighed , under rød administration..Jeg er så træt af alle de små lokale magtliderlige og latterlige borgmestre over hele landet..Der er ikke brug for dem, på nær i de største kommuner..

 46. Af Helge Olsen

  -

  Tak for et velskrevet og ganske rammende indlæg! – Men:

  Offentlige chefer kan fyres. Men fyringerne kan udvikle sig til rigtige sejtrækkere, med mindre man kan påvise bevidste overtrædelser af lovgivning eller politisk-/administrative direktiver – eller med mindre man er kommet for skade at lægge sig ud med en eller flere af de politikere, som varetager det område, man er ansat i.
  Sådanne fyringer skal ikke forveksles med de pseudofyringer, man også ser i det offentlige lige så vel som i det private. Jeg tænker på de tilfælde, hvor topledere (e.g. kommunal- amts- eller regionsdirektører) undgælder for fejlgreb, som politikere egentlig er medansvarlige for. Sådanne loyale syndebukke ses ikke sjældent ansat i andre gode stillinger inden for en rimelig tid – på samme måde som “syndebukke” i den private sektor.

 47. Af Javier Martinez

  -

  Korruption er mestendel et mandligt problem i den offentlige administration..De højeste chefer er mestendels mænd, mens kvinderne får lov at sagsbehandle, gøre rent , lave mad mv. der.

  Dog var sagen jeg nævnte ovenover, om en kvinde der stjæl i kommunen! Men hun var også ret “butch” og mandlig i sin karakter..

  Man burde bytte rundt på kvinder og mænd i det offentlige system, og deres positioner..
  Kun 11 ud af landets 98 borgmestre er kvinder fx..Fortæller udmærkede hvor grelt det mandlige mod kvindlige chefbillede er i det offentlige.

 48. Af Javier Martinez

  -

  fra 2011..

  “9. Mange kvindelige dommere, få kvindelige kommunaldirektører
  Ligestillingen har indtaget landets byretter. Til gengæld kniber det højere op i retssystemet.

  Mens de kvindelige dommere er i overtal med 54 procent i byretterne, er andelen af kvindelige landsretsdommere blot 33 procent.

  I landets øverste retsinstans, Højesteret, er blot 26 procent af dommerne kvinder.

  Blandt landets kommunaldirektører er andelen endnu lavere. Her er kun 9 procent kvinder.

  I ministerierne er andelen af kvindelige departementschefer også lav, men dog en smule højere med 16 procent kvinder.”

  Antallet er formentlig lavere i dag, af kvinder højt på strå i det offentlige..Borgmestre antallet faldt fx en del ved sidste valg igen..
  Stem aldrig på en mand ved valg..

 49. Af Niels Larsen

  -

  CPR-nummeret er mere udspekuleret end som så.

  Eksempelvis fremgår det af mit CPR-nr, at jeg er tilflyttet fra udlandet.

  Det skyldes, at jeg var emigreret til Australien, da systemet blev indført og at jeg derfor, da jeg returnerede til Danmark fik et “udenbys-nr”.

  Jeg har flere gange stået ved en skranke, hvor embedsfidusen efter et blik på cpr-nummeret har spurgt, hvilket land, jeg oprindeligt kommer fra – og hvor godt dansk, jeg taler. 🙂

 50. Af Javier Martinez

  -

  Nu hvor vi ved kineserne har fået fem millioner Danske cpr numre, er dette en god tid at udskifte systemet i!

  Transkønnet har også problemer med at få udskiftet denne, og kvinder der er ofre fra æresdrab er tit blev fundet via cpr nummeret også…Et rent tilfældigt nummer, uden køn beskrivelse, med fx. bogstaver foran også som i det Engelske NHS nummer..

  Der skal være færre offentlige ansatte med adgang til personfølsomme oplysninger. Hvis KO (Han arbejder både som postbud og pet efterretningsagent siger han…)Har adgang til andres papirer , kan dette misbruges via psyKO her…

 51. Af Kim P Olsen

  -

  Vrangforestillingerne når her nye højder 🙂

 52. Af Javier Martinez

  -

  psyKO må hellere fortsætte med at “få posten ud” og brugt alle sine kognitive færdigheder, så voksne mennesker kan få lidt plads til seriøs diskussion…

  Husk hagesmækken i din frokostpause nu..

  🙂

 53. Af bent andersen

  -

  J M er forlængst smidt ud af en række seriøse debatfora, fordi J M er blevet gennemskuet som en debatsabotør, en muslimsk agent, en støjsender, et tågehorn, en paranoid politisk kandestøber, en anti-vestlig palæstinenser eller rødradigal tumpe uden jordforbindelse. Her er han dog hjertelig velkommen, fordi B. finder ham vældig sympatisk. Hvad B. ikke kan lide er aktuelle, oplysende, grundige, afslørende og relevante indlæg. De slettes i hundredvis. We live in a crazy, crazy, crazy world.

 54. Af Javier Martinez

  -

  Bent Andersen er sankt hans beboeren Preben …Han beskæftiger en fuldtidsansat i B med at slette hans forvrøvlet indlæg i 4o daglige forskellige, selv kommunikerende navne dagligt.. ..

  Det er offentlig beskæftigelse kultur i en nøddeskal.. 🙂

 55. Af Javier Martinez

  -

  PS lilleko

  Du har forresten igen ikke skrevet en eneste kommentar her angående emnet som normalt! Men i dit forfølgelsesvanvid af undertegnede, kun relateret til oraklet her..Det er trolde virksomhed..Samme i de andre blogge hvor du deltager..Altid det samme!

  Jeg har sagt det KO..Jeg er ikke bøsse, eller pædofil..Du må finde en anden at lege med..

 56. Af Vera Martinez

  -

  (Undskyld min søn; han er ikke blevet sig selv igen, efter at han kastrede sig selv som lille, ved et held med hoppegyngen…)

  Lønnen er steget langt mere i den offentlige sektor, end i det private erhvervsliv, samtidigt med, at den offentlige sektor er blevet slavepisker overfor de vsageste, i stdet for at hjælpe dem.

  Fattige, unge bnistandsmodtagere, der bor i Århus behøver dog hverken at skralde, sulte, eller at blive veganere, for at blive mætte, for Århus er ramt af en mågeplage. Det er en win-win situation for alle, undetaget for mågerne.

  Her er en opskrift på, hvordan man tilbereder en havmåge, men den kan sikkert også¨bruges på andre mågearter:

  Sea Gulls, to Cook.

  Take a sharp knife and put in under the skin at the back part of the neck, and carry down to the tail feathers; after which pull off the skin down to the middle of the legs, and next take out the intestines. Leave the birds in salt and water for eight hours, when their fishy taste will be found to be quite gone, and you can either cook them as you would pigeon pie or in any other way.
  The country house, a collection of useful information and recipes, ed. by I.E.B.C. (1866)

  Mågen skal altså bare udvandes. ligesom saltede sild, før den tilberedes, så den saltede fiskesmag forsvinder.

 57. Af Niels Peter Lemche

  -

  Så er dette ellers interessante emne lukket … Martinien har fuldstændig blokeret bloggen med sine skriblerier, der ingen sammenhæng har til emnet. Det er da trist, er det ikke?

 58. Af Josef Martinez

  -

  Stop venligst med at misbruge min kones navn…

  “Lønnen er steget langt mere i den offentlige sektor, end i det private erhvervsliv”..

  Reneste ævl..Libak har lige skrevet et fint indlæg herom mht. statistikker og dens misbrug, og hvorledes disse kan misbruges..Præcis mht. en statistik som denne som skifter månedligt efter hvor vinden blæser….Kommer uafbrudt med nye målinger her, og det svinger frem og tilbage.Derudover kommer private lønninger fuldstændig an på hvor dygtig de er..Rigtigt, hvis lederen og ejeren er en uduelig ikke kreativ borgerlig, stagnere virksomheden, til den til sidst intet er værd, og de ansatte må gå med røven bar , men ellers…

 59. Af J Martinez

  -

  Trolden NP L har igen kun personangreb på dagsorden..B burde virkelig lukke ned for den senile oldings ytringsfrihed, som med KO´s. Før de gør sig selv for meget til grin..

  “Lønnen er steget langt mere i den offentlige sektor, end i det private erhvervsliv”..

  Reneste æ vl..Libak har lige skrevet et fint indlæg herom mht. statistikker og dens misbrug, og hvorledes disse kan misbruges..Præcis mht. en statistik som denne som skifter månedligt efter hvor vinden blæser….Kommer uafbrudt med nye målinger her, og det svinger frem og tilbage.Derudover kommer private lønninger fuldstændig an på hvor dygtig de er..Rigtigt, hvis lederen og ejeren er en udue lig ikke kreativ borgerlig, stagnere virksomheden, til den til sidst intet er værd, og de ansatte må gå med rø .ven bar , men ellers…

 60. Af Javier Martinez

  -

  Trolden NP L har igen kun personangreb på dagsorden..Sådan er de religiøse mindre begavet…..B burde virkelig lukke ned for den senile oldings ytringsfrihed, som med KO´s. Før de gør sig selv for meget til grin..Rent humanisme!

 61. Af Javier Martinez

  -

  “Lønnen er steget langt mere i den offentlige sektor, end i det private erhvervsliv”..

  Vrø v! Li.bak har lige skrevet et fint indlæg herom mht. statistikker og dens misbr ug, og hvorledes disse kan misbrug es..Præcis mht. en statistik som denne som skifter månedligt efter hvor vinden blæser!….Kommer uafbrudt med nye målinger her, og det svinger frem og tilbage…

 62. Af J Martinez

  -

  “Lønnen er steget langt mere i den offentlige sektor, end i det private erhvervsliv”..

  En i det private, får kun den løn han evner, og chefen tager det meste..Påpeger naturligvis at det private og skal mere lønreguleres..Thomas Picketty skat på værdier, vil hjælpe hertil..

  Systemet med at fagforeningerne og arbejdsgiver sammen finder en løsning er forældet..I dag er det lønmodtagerne der burde bestemme lønnen, på en sådan måde at økonomien fortsætter i fin form..Det er for mange venlige skulderklap mellem fagforening og Arbejdsgiver foreninger i dag, som mellem politikkerne og arbejdsgiverne..

 63. Af ib Olsen

  -

  J M skriver fra sin egen gummicelle på sct. hans hospital, som ellers er nedlagt og omdannet til modtagelsescenter, at alle andre er indlagt på sct. hans. Men det eneste der er tilbage af hospitalet er det kælderrum hvor gummi-cellen og J M er anbragt. Men det er lidt af en gåde hvorfor B. har indledt et tæt samarbejde med en gummi-celle patient plus en senil-dement ( J. han sen), samtidig med at seriøse indlæg slettes på stribe.

 64. Af Javier Martinez

  -

  Preben-IB….Du er gummicellens beboer..

  Det er dit paranoia der får dig til at tro at du er udenfor..Kom over det! Tag et par piller ekstra i dag!

 65. Af Niels Larsen

  -

  J Martinez

  Behøver du forurene debatten så voldsomt? :-/

 66. Af Maria Due

  -

  Troels Andersen skriver, at vi ikke har korruption i Danmark, og det må være dejligt at være så godtroende.

  Jo, vi har masser af slendrian på offentlige kontorer og alle grader af korruption, som end ikke er særlig skjult for offentligheden. Skulle man være i tvivl om det, samt at kriminalitet og kynisk udnyttelse af naive mennesker og myndighedernes overdrevne tillid, konfliktskyhed eller dovensskab er udbredt i Danmark og så at sige kan findyrkes uden større risiko for repressalier, er det blot at gribe fat i noget af dokumentationen, som kan erhverves billigt eller lånes på biblioteket..

  En god begyndelse kunne være Niels Sandøes og Thomas Svaneborgs prisbelønnede bog “Andre folks penge” udgivet på Jyllands-Postens forlag Man kan også studere Dag Holmstads JP-artikler om selskabstømmersagerne, eller hvad med gå ind på borgerservice for at se, hvad det offentlige har registreret af personlige oplysninger om jer selv.

  Mine oplysninger er fulde af alvorlige fejl, og jeg er chokeret over, at man ligefrem kan abonnere på at blive oplyst om mine forhold, og hvis der løbende sker ændringer. Jeg har aldrig haft noget udestående med myndighederne, og det burde have været meget nemt at håndtere mine data, men alligevel er der rodet og klumret i det, så at det efterlader et meget dårligt indtryk af dem, for hvem det burde være både en pligt og en æressag at sørge for, at alt er i orden. Endnu værre bliver det, når man henvender sig for at få rettet fejlene og mere eller mindre støder ind i en mur eller sendes videre i systemet og ender ved status quo. Samt har fundet ud af, at ens private oplysninger er solgt videre til Big Data. Det samme gælder sikkert det fleste. Hos Forbrugerrådet har man forlængst slået alarm, men er der sket noget?

  Det er i øvrigt velkendt, at det offentliges it-forhold fra begyndelsen har ladet meget tilbage at ønske. Måske er det tid at servere en sandfærdig historie om, hvor grelt det kan være. En mig nærtstående person havde for år tilbage ansvaret for forhandlinger med en af landets største kommuner om salg af et omfattende it-system, der skulle udarbejdes af et af verdens førende it-firmaer. Da der omsider blev skrevet kontrakt ved et møde, fulgtes denne mand med kommunaldirektøren ud af mødelokalet, og de befandt sig da i en bygning, hvor der var udsigt ned gennem flere etager og stod lidt og kiggede ned og talte sammen i den afslappede tilstand, der var indtrådt, efter at man var nået til enighed.

  Da jeg et par timer senere skænkede whisky til ham, der havde hevet kontrakten i land, var han påfaldende tavs, og han fortalte mig da, hvilket svar han havde fået, da de stod og så ned gennem rådhusets etager. Han havde forudgående sagt, at han ikke kunne forstå, at kommunen ikke havde villet udnytte den rationaliseringsgevinst, der var indbygget i systemet, og som ikke ville have kostet yderligere men kunne have betydet forenklinger i arbejdsgangen og store besparelser. Kommunaldirektøren havde da opløftet og bramfrit svaret: “Hvad skal jeg så gøre med alle de idioter”, mens han pegede ned gennem etagerne. Han var en god socialdemokrat.

 67. Af Maria Due

  -

  Et indlæg i filteret.

 68. Af Helge Nørager

  -

  Da William Shakespeare skrev, ” Troll kan tæmmes”, tog han fejl. 🙂

 69. Af Javier Martinez

  -

  AF NIELS LARSEN – 22. JULI 2016 13:45

  Siden hvornår skal en dømt kriminel debattørs ord følges som lov?
  Hold du dig hjemme med dine perverse og racistiske meninger, som vi har domstolens ord for at du besidder..

  Forbeholder mig ret til at besvarer svinske angreb på min person..

 70. Af Javier Martinez

  -

  “We know what we are but know not what we may be.”
  Shakespear..

  Han var forresten Englændere og skrev nok via en mere habil Engelsk oversætter “trold kan tæmmes”!

  To be or not to be, that is the troll.

 71. Af ib Olsen

  -

  Man kan jo sagtens blive dømt uretfærdigt i et land hvor der er byttet om på op og ned, sort og hvidt, ret og vrang. Når fascister forklædt som humanister dominerer samfundet, bliver menneskefjendsk idioti noget normalt og hverdagsagtigt. Men det forstår underudviklede typer jo ikke.

 72. Af ib Olsen

  -

  filtret 15.37/38. fire linjer.

 73. Af Flemming Lau

  -

  Tillid ? Har lige skrevet at Pinds verbal valium, minder om politimesteren, der for noget tid siden afviste at det var farligt for ældre at gå ude om aftenen, efter det var blevet mørkt. Til afvisningen brugte politimesteren statistiske tal. Og det er jo klart de taler jo om ingen fare, men sandheden er at det er Årtier siden at ældre på egen hånd vovede sig ud efter Mørkets frembrud.

  Det var åbenbart for meget for blogbestyren, Søren Pind. Har han glemt at tage minister kasketten af ?

 74. Af Kent Andersen

  -

  Det rationelle argument for at arbejde i det offentlige er muligheden for at være doven/afslappet. Sådan er det. Man kan ikke forvente at få mere end man betaler for. Ellers vil folk søge det private – punktum.

 75. Af Finn Thøgersen

  -

  “Personligt tror jeg, uden at vide det, at det kan skyldes, at Statens Serum Institut ikke havde adgang til et ordentligt IT-system.”

  NEJ

  Det er et af de tilfælde hvor det udelukkende skyldes sløseri hos dem der i sin tid definerede proceduren for distribution af data på fysiske medier.

  Der findes et hav af billige / gratis programmer med mange år på bagen der enkelt og helt uproblematiskt kunne have krypteret data på CDerne, fx Zip, ARJ, RAR, WinRAR, WinZip og mange mange flere

  Det er faktisk sandsynligt at de allerede benytter at sådent program fordi data i form af tekstfiler med mange gentagne fraser (fx diagnosekoder, datoer, initialer osv) komprimerer ganske godt og derfor kan presse flere data ned per CD.
  Samtidig er der en funktion der kan splitte data op så du får CD1, CD2 …

  Det eneste der skulle ændres i proceduren var:
  – vælg et password, helst langt og randomiseret. Det kan om nødvendigt gøres med et par terninger (i 2 farver, så får du 36 kombinationer = a til z + 0 til 9 🙂
  Der findes naturligvis også simple og billige/gratis programmer der kan generere et passende password
  – data pakkes MED brug af passwordet og CDer brændes
  – CDer og password sendes ad to FORSKELLIGE kanaler, fx post og email

  Det eneste der havde “kostet” noget løbende var det sidste step

 76. Af Javier Martinez

  -

  Ib…Nie ls er dømt retfærdigt..Jeg har læst hvad han blev dømt for..

  Flemmi ng lau..Pinden er ikke en demokrat nej…

  Finn Thøge rsen….Naturligvis..Man en grund skulle findes, og det blev så data systemet..Og nu kan den ordre på flere milliarder jo gives til en borgerlig medløber?

  ps indlæg i filteret Sø ren pind som sædvanligt…Du tåler ikke ytringsfrihed!

  “jød ernes skæbne”..

  Hvornår relatere Pin d til Danmark og repræsentere Danskere?

  ” Lise jonglerer rundt så man fornemmer, at disse begivenheder nærmest har fundet sted i går. ”

  Alt var i går for en borgerlig! Især en V og K borgerlig….Ingen samfundsrelevans nogensinde..

  “men det andet er, at det gennemborer de håbløse påstande, der så godt som definerer debatten i dag,”

  Pind, du er håbløs forældet og relatere altid kun til gamle tilstande…Intet om dagens problemer i Danmark..Altid om jøderne og andet ævl..

  ” Sågar måtte jeg forleden tåle, at alt vrøvlet fra 70erne om, at man ikke kunne tillade sig at sætte børn i verden, nu er dukket op igen.”

  Pin d, så længe man ikke er kristen fundamentalist og horer sig til 3-5 børn, er jeg da ligeglad!..Men der er ikke brug for flere mennesker end maks hvad der allerede er…

  ” Under den kolde krig svedte vi koldsved ved tanken om, at med et blink kunne alt være slut og en verdensomspændende atomvinter ville ødelægge alt.”

  Pi nd, Venstre er ved at ødelægge alt med et blink af egoisme og grådighed..Både hjemme og ude storpolitisk med Rusland..Bønderne burde simpelthen kun relatere til landbrug og ikke politik…

  “Og dengang i 70erne spredte terroren sig meget voldsomt over det europæiske kontinent”

  P…Har været mere terror og død fra Brei.vik alene, end alle venstreorienteret sammenlagt i Europa i alle 70’erne..Det er realiteten..
  Altid højreradikale der står for terroren, især i moderne tid. I dag står venstrefløjen for nul antal døde, og borgerlige ikke så få hundreder tusinder blot fra Dansk side i Mellemøsten fra vko’s mange krige..At nævne to-uden tvivl skyldige-ofre er ikke terror…

  Fogh og i andre der vidste om løgnen om masseødelæggelse våbnene ikke eksistens skal for en domstol..Dødsstraf skal indføres for de skyldige ansvarlige her..Flere hundrede tusinder døde civile er nu pga. jeres skyld..

  ” Alt det skrigeri og piveri, der gennemsyrer de sociale medier er næsten ikke til at holde ud.”

  p…Du skriger som en stukket gris her, uden at se egen skyld? Jeg erindre typen i folkeskolen..Dengang gjorde vi kort process med sådanne hyklere..

  “Vi er hverken ved at blive løbet over ende,”

  p..Aldrig kom så mange indvandrer som under VKO..Mere end fordoblet antallet af løn og velfærds eroderende gjorde i..

  Under Lavko er i ved at gøre det samme..

  Udlændinge lempelserne af 1983? click, blå blok..

  Rød blok har landets strammeste indvandringspolitik..Altid..

  “Med kortsigtet politisk gevinst for øje.”

  p…Man er hvad man siger…Sagt i en skolegård…Du gør intet andet selv her..En gang lang populistisk løgn her….Fra start til slut..

  ” Tag kriminaliteten. Den er kraftigt faldende og har været det længe. ”

  P…Endelig et fornuftig indlæg..Det første…Dog er den både sandt og falsk… 🙁

  Den er faldet for pøblens blue collar kriminalitet..Men den er steget for borgerlig white collar kriminalitet..Skat sejler som aldrig før under den siddende regering, som kører alle penge hjem i trillebør til venstre hjem og eget forbrug..

  Vi skal have straf på bordet ift. samfundsomkostninger her..1 million kr. kunne passende være død sstraf? Formentlig 3 døde på hospitalet mv., pga. manglende penge da..
  Vi får aldrig ryddet op i pøbel kriminalitet, før vi gør i bedsteborger kriminalitet..

  ” ondsindet revolutionære som med Lenins ord lokker nyttige idioter med på en forfærdelig galej. ”

  P…Så kan det heller ikke blive meget mere fa.scistisk…Du må tage hjem og tage et lang kik i spejlet dit, og tænker over dit politisk virke det sidste mange år..Vi andre ser det tydeligt..

  “Hold så op med at skræmme vores børn”

  p…Ønsker at børn skal vokse op til at blive nyttige spisere for den borgerlige, uden kritik og egne interesser..Meget normalt fra storbonden denne tankegang..

  Men nej, vi skal ikke have idioter, vi skal have intelligente børn der forstår verden og hvad der sker omkring dem. Religion må forbydes for en start mod børn..De skal ikke hjerne indoktrineres ind i deres fædres idioti..Ihvertfald må forkyndelsen ikke starte før det 18 år..Samme med konfirmation..

  OBS er altafgørende..Og p og VKO ønsker at nedlægge DR..Fordi de ønsker en dummere befolkning..Gerne via religionens opium..Nej, børn skal lærer om livet..

  Kun overklassens børn i top 1% har råd til at opvokse som idioter..

 77. Af Kim P Olsen

  -

  “Nej, børn skal lærer om livet..”

  Ja og de skal lære at skrive dansk.

 78. Af jesper christensen

  -

  18.59 er endnu et eksempel på hvilken slags indlæg der altid tildeles rigelig plads hos tante B., mens seriøse bloggere ofte må nøjes med 3-4 linjer eller 0 linjer. (se Berlin gske, BT, EB, snaph, 180g, den korte og jp-jalving ang. det sidste nye TERROR-angreb i Tyskland)

 79. Af Javier Martinez

  -

  KO

  Tak for endnu et ubetydeligt indlæg til debatten..Og ja , du burde lære Dansk,,Du kan end ikke beskylde ordblindhed for din dårlige stavning..Blot dårlige kognitive muligheder..
  🙂

  Indlæg kl. 22.32 af preben er endnu et ubetydeligt og ligegyldig kommentar til bloggen..Men tanten frygter ikke tos.sen..Han er harmløs i sit politiske virke og tanker..

 80. Af Javier Martinez

  -

  “Indlæg kl. 22.32 af preben er endnu et ubetydeligt og ligegyldig kommentar til bloggen..Men tanten frygter ikke tos.sen..Han er harmløs i sit politiske virke og tanker..”

  mm. han er bevæbnet naturligvis..Og skal igen opmuntre PET til et opsøgende interview hos preben, pga. af mange af hans uhyggelige kommentarer..Ikke alle skal have lov til at have våben liggende hjemme..
  Tag det som et hint PET..Den ægte..Ikke KO som jo også foreslår at han er både postbud og efterretningsagent!

 81. Af Søren Koblegaard

  -

  Det behøver man ikke at være fra Jylland for at finde ud af. Det ligger i Socialismens DNA, den plyndrer de nederste la og dem der danser efter musikken beriger sig.

 82. Af georg christensen

  -

  Når chefer i det offentlige, ikke kan fyres, skyldes det, årelange kontragter, som centralstyret for at beskytte sig selv har indgået.

  Kontragter og kontakter, som det “offentlige” ,( dit og mit system), burde være uafhængige af.

  Der er noget galt i det Danske rige , der er noget grueligt galt i hele vores lovgivnings proces.

 83. Af Niels Peter Lemche

  -

  GEORG CHRISTENSEN, og du skulle naturligvis også klage over din skolegang–garanteret på det offentliges bekostning–da det ikke hedder kontragter, men kontrakter.

  De fleste chefer i det offentlige er desuden i dag åremålsansatte, så her er du nok ved at være for sent ude.

 84. Af Javier Martinez

  -

  George Christensen

  Du har helt og aldeles ret!

  NPL har været på overførelsesindkomst i 42 år og mere på kbh. Universitet.. grunden?
  Undervidste i religiøs kvaksalveri! Det kan ikke blive værre eller mere latterligt..

  Så er han hjemmeværnsekspert fra “dads army”…Manden har intet bidraget med til statskassen og kender ikke “arbejde”!

  Så er han stavefascist. På fem minutter kan du finde huller i hans stavning. Følg ham venligst mht. Stavning og påpeg disse. Undertegnede skal også hjælpe mht jøden og ikke danskeren her og hans stavning.

 85. Af Niels Peter Lemche

  -

  Kære Anna Libak,

  Jeg ved ikke, hvorfor jeg fortsat skal opleve indlæg som det her fra 22:11. Der er ikke tale om andet end konstante personangreb fra den pågældende. Men OK, hvis du holder hånden over dette, skal jeg nok holde mig til andre bloggeres indlæg.

 86. Af Javier Martinez

  -

  Npl intet kriminalt i at påpege at du er jøde og troende?
  Du påstår altid at ateistiske mig er muslim?

  Du skriger om misbrug ,mens den radikale udugelige besserwisser selv angriber alle og hans hund..

  “Jeg gider ikke tyde med ulvene”
  Npl i lyhne

  Ved ikke hvad du er, udover jøde og troende og ikke dansker,(sidste kalder du også alle du er uenig med), men formentlig ikke en ulv. Så tyde du dem blot videre..

 87. Af Javier Martinez

  -

  AF SØREN KOBLEGAARD – 23. JULI 2016 9:56
  “Det behøver man ikke at være fra Jylland for at finde ud af. Det ligger i Socialismens DNA, den plyndrer de nederste la og dem der danser efter musikken beriger sig.”

  Selv jyder 🙂 ville nok betakke sig for at sættes i din bås af forståelse her. Nu er undertegnede jo selv halv jyden 🙂 å, men nej sociaalismen repræsentere i højere grad de laveste..

  V startede som et socialistisk parti mod storbonden..Derefter faldt det ned på jorden , og med røven i vejret beder i dag fem gange om dagen for storbonden..

  Ja, så langt er V jyden partiet faldet.

 88. Af Javier Martinez

  -

  ” Den særlige danske tillidskultur”
  Libak

  Kom her til at tænke på at alle dr2 værterne vist er jøder, holm krasnik mv. Selvom der kun er 6000 af dem i landet..

  Såvel som hvorfor jøder som lemche underviser i religion på kbh uni..Noget er galt mht den jødisk magt i dk i medierne og politikerne..

  Når en jøde som lemche har fri ytringsfrihed ,mens en dansker som undertegnede har meget lidt, er noget altså galt..

  Dansk tillid er opbygget på ateismen,som 90% af Danskerne tilhører.

 89. Af helge nørager

  -

  Niels, Åremålsansættelse er lig med genansættelse plus bonus hver gang kontrakt fornys. En gemen måde at score kassen for ingenting. Typisk for offentlige ledere.

 90. Af john smith

  -

  Hvad er meningen med den besynderlige redigering der foregår her??? Vil man have læserne til at flygte over til 180g og den korte a vis?

 91. Af J Martinez

  -

  “Hvorfor offentlige chefer ikke fyres”

  En god grund til at lade kommunerne blive rene serviceorganisationer og tag politik ud af dem..
  Så kan de borgerlige korrupte fyres som nødvendigt..

  J. hansen@

  De er billigere i drift. Såre enkelt.
  Hdp er ikke særlig velvidende..Der er masser af tatorverede tjenere i Lisboa.
  Man han foretrækker dem åbenbart før lovlig tatoveringsalder?

  Man erindre også forargelsen hans over at være betjent af en overvægtig , over teenage alderen, i sin favourit butik?
  Han stormet ud og fløj til portugal for at købe bukserne, hvor personalet forstår at lefle for ham på den rigtige måde..
  Det hele betalt for af statskassen.

  Ash og hdp deler opfattelse her, og begge er ude af stand til at møde folk i øjenhøjde mm. De har flere penge end dem selv, og der er noget for dem der..

  “Tak så over øresund” npl

  Tak. Jeg tager toget,bussen, flyet. Men tak du bare over. Er det en energivenlig transport måde?

 92. Af J Martinez

  -

  “Hvorfor offentlige chefer ikke fyres”

  En god grund til at lade kommunerne blive rene serviceorganisationer og tag politik ud af dem..
  Så kan de borgerlige korrupte fyres som nødvendigt..

  J. han sen@

  De er billigere i drift. Såre enkelt.
  H dp er ikke særlig velvidende..Der er masser af tatorverede tjenere i Lisboa.
  Man han foretrækker dem åbenbart før lovlig tatoveringsalder?

  Man erindre også forargelsen hans over at være betjent af en overvægtig , over teenage alderen, i sin favourit butik?
  Han stormet ud og fløj til portugal for at købe bukserne, hvor personalet forstår at lefle for ham på den rigtige måde..
  Det hele betalt for af statskassen.

  A sh og h dp deler opfattelse her, og begge er ude af stand til at møde folk i øjenhøjde mm. De har flere penge end dem selv, og der er noget for dem der..

  “Tak så over øresund” np l

  Tak. Jeg tager toget,bussen, flyet. Men tak du bare over. Er det en energivenlig transport måde?

 93. Af Javier Martinez

  -

  Ps” j han.sen” var i et ps til ash som har lukket for ytringsfriheden
  ..
  Kun prebener går rent igennem filteret.

 94. Af Helga Höskuldsdóttir

  -

  Martinez x 3
  Klap nu for en gangs skyld i. Nok er nok. Du lyder som en, der er manisk og lidet begavet. Du er ikke spor ordblind, du kan bare ikke stave. Se nu at få det lært, det er på tide.

  Jeg har fulgt med dit svineri af islændinge, at du ikke skammer dig. En af jer er bestemt ikke dansk.

 95. Af Helga Höskuldsdóttir

  -

  Klap i, skulle der stå og jeg mener det.

 96. Af Helga Höskuldsdóttir

  -

  Martinez x 3
  Klap nu i for en gangs skyld. Nok er nok. Du lyder som en, der er manisk og lidet begavet. Du er ikke spor ordblind, du er det man på islandsk kalder siðblindur og du kan ikke stave. Jeg er ikke helt god til at stave selv, men jeg gør mig dog umage.

  Jeg har fulgt med i dit svineri af mine landsmænd, at du ikke skammer dig. Det gør du ikke, fordi du er siðblindur.

  Lær dig at stave inden du bliver udvist til Island. Islandsk er meget sværere end dansk.

  Det har nemlig været på tale, at sende alle utilpassede ikke vestlige indvandrere til Island og Grønland, hvor de skal arbejde i fiskeindustrien.
  Der er masser at lave. Der skal nok være plads til nogle utilpassede danskere også.

 97. Af Niels Peter Lemche

  -

  HELGA HÖSKULDSDÓTTIR, ikke fordi jeg vil begynde at diskutere på denne blog igen, men for sjovs skyld: Det var min bedstefar, der byggede havnen i Reykjavik: Niels Peter Kirk. Han var ikke islænding, men som navnet siger havde han sine ben i Jylland. Min kusine var deroppe ved nogle festligheder, og hun fortæller, at han ikke er glemt deroppe. Dejligt land deroppe, skal jeg hilse og sige, og der er ingen sedler på hotellerne: Spar på energien!

 98. Af J Martinez

  -

  Fru b hacker Rosa@

  Vi kan ikke redde hele verden. Der er ikke plads til islandske nassere i Danmark. Vi skal satse på vores egne. Dansker bliver du aldrig. Som jøden lemche ej heller.

  At du for første gang har forstået at det er alle islændninge der har fået en uddannelse her der nasser, er vi da taknemlige for! Men du har nu også fået dette af vide 40 gange, og man skulle da mene at det danske uddannelsessystem fik klogere hoveder ud?
  Nå ja, Danskere ihvertfald.
  Din undskyldning på være at du er islændninge?

  “Sent to iceland”. I gamle dage sagde man “sent to coventry”. Det var en special straf for katolikker i England at blive sendt til ekstreme protestantiske coventry…Men ja, island er nok være som en ren bondekultur?

 99. Af Niels Peter Lemche

  -

  Jeg kan alligevel ikke helt lade være: Martini: stil dig op foran døren til Gentofte Kirke og se lige til højre. Der er mit familiegravsted. Der har det ligget måske siden midderlalderen. Det er et af de gamle gårdmandsgravsteder på kirkegården.

  Hvor er dit familiegravsted?

 100. Af J Martinez

  -

  Der har det ligget måske siden midderlalderen.

  Din jødiske slægt indvandret til dk i det 18 århundrede fra Tyskland skrev du engang.
  Lad mig tillade at påpege over for historikeren at dette århundrede ifølge videnskaben ikke tilhører middelalderen..

  Undertegnedes familie ligger i Ribe , blandt de ældste der da den blev grundlagt-og københavnsområdet. Ikke en er blevet kirkelig begravet-med gravplads- siden 60’erne. Og undertegnede skal være fiskefoder til den tid. Kun tåber spilder penge på gravpladser i dag. Men mange af familiens gravsteder er fredet, da de er så gammle..

  Lemche du har da altid påstået du er jøde ,der smed tyskeruniformen i grøften ved grænsen i 1945?

 101. Af Helga Höskulfsdóttir

  -

  Kære Martinez 3 x
  Der er masser af danskere i Island, jeg kender stadigvæk mange danskere her. Jeg kender også en fra Palestina. Han er gift med en islandsk kvinde. Han er den flinkeste fyr. Han arbejder på skibsværftet i min hjemby og han er pladesmed. Min far underviste hans børn. Iøvrigt Martinez, jeg viste en dansk pige vej på rutebilsstationen. Hun skulle til Nordisland for at lære at lave Skyr. Hun var majeristelev. Arla har iøvrigt tjent mange penge på skyr, som er en islandsk friskost. Lakrids og chokolade sammen er også en islandsk opfindelse, forædlet af Bülow. Vi er meget taknemmelige for at få lov til at studere i Danmark. Tag du en tur til Island og du vil blive positivt overrasket. Det er relativt billigt.

  Kære Lemche
  Jeg har lige været på ferie i Island og har fundet en bog om Islands byudvikling. Jeg glæder mig til at læse der. Der er din bedstefar nævnt.

  Islændinge og danskere har altid haft et godt forhold til hinanden.
  Med venlig Helga

 102. Af Helga Höskuldsdóttir

  -

  Palæstina hedder det undskyld.

 103. Af Javier Martinez

  -

  Rosa harald hedder nu Helga…Gud herre bevares..Hvor mange navne har du?

  Indlæg i filteret!

 104. Af Javier Martinez

  -

  “jeg kender stadigvæk mange danskere her. ”
  Ro.sa B Hacker

  Til Trods for at du har boet her i hvad 3o år? Sidst en tre kugler gammeldags koster en tier var vist for 3o år siden…. Tillykke!

  ” Lakrids og chokolade sammen er også en islandsk opfindelse,”
  🙂

  Ja, og vanilje og is.. 🙂

  Beklager, i min familie har vi lavet lakrids og chokolade , såvel som vanilje og is i generationer efter generationer..

  Ja, taknemmelige burde i være for en gratis uddannelse der frasortere en Dansker, og endda koster så det batter..Taknemlighed er ikke nok i min ordbog..Vi må stoppe det! Og satse på Danskere..Men at du for første gang bukker taknemligt har dog en vis værdi…

  Tilbragte engang fem dage i Reykjavik i 80’erne..PGA. storme måtte vi blive der -fra Grønland-på SAS´s regning…Vejret var forfærdeligt, som maden, og de var ekstremt uhøflige overalt..
  Det var fem dage vi gerne var blevet uden..

 105. Af Javier Martinez

  -

  Ps Harald….

  Glemte helt at nævne hvorledes i løb fra alt ansvar for lånte penge under bankkrisen via en folkeafstemning, men levet højt på det mens tiderne var gode..I tørret regningen af på især Danmark, Holland og England…..Finder Island yderst egoistisk, og har ikke respekt for landet… Fuldstændigt som landet nasser på Danmark i uddannelsessystemet mv….

  Faktisk er i dygtige medie manipulatorer..De fleste af verdens venstreorienteret er faldet for Islands retorik om at stramme de ansvarlige der..Nej, hele Islands befolkning er ansvarlig..Og i løb fra ansvaret via en folkeafstemning..Uanstændigt..

  Husk at takke Danmark for jeres lands eksistens også.

  PS sør.ine indlæg i filteret…

  Frygt er magthavernes opium over borgerne…Generelt ukorrekt og manipulerende, med biblen i hånden i Vesten..

  Frygt skal ikke tages alvorligt, når den kommer fra en troende..Den er da manipulerende og falsk og rettet mod andre trossamfund..

 106. Af Javier Martinez

  -

  ” om at stramme de ansvarlige der..”

  For jer to stave fascister lemche og harald…Om at straffe de ansvarlige der..

 107. Af Javier Martinez

  -

  “Og det siger jeg, fordi de offentlige myndigheder har haft en del problemer med hovsa-IT. Skats inddrivelsessystem EFI måtte skrottes, det koster milliarder i erstatningssystemer og tabte skatteindtægter. Arbejdsskadestyrelsens PROASK blev skrottet, det kostede kun flere hundrede millioner. Der var Forsvarets DACCIS, Politiets POLSAG, den digitale tinglysning, Arbejdsmarkedsstyrelsens AMANDA, Statens Administrations SIGMA og fortsæt selv listen, det blev dyrt. ” Libak

  Men må sige at det er yderst korrekt at påstår at skrotningen af it systemerne ikke var roden til problemerne, men de ansatte borgerlige der selv..

  Uden tvivl, burde man analysere hvem fik kontrakten for at indsætte et nyt fejlbart system?
  Tør Berlingske indsætte den nødvendige kapacitet på området for kritisk journalistik?
  I så tilfælde , hvis jeg skulle være på mars i nærmeste fremtid, tager jeg “hatten” af..

  Men i alt ærlighed, de andre medier, politiken , JP mv. er ikke et gram bedre her…Faktisk er EB og BT på visse områder de bedste til kritisk journalistik mod magthavere..De tør hvor andre tigere…At de så altid viser det sidste trafikale ofre i nærbillede, fratager dem naturligvis ikke så lidt saglighed, men folket forlanger blod og ødelæggelse for at købe dagens avis i dag..Frygt sælger..

  ps et tredje indlæg i dit filter lyhne..

  “Men ligegyldigt hvordan jeg vælger at se på det, må jeg erkende, at verden ikke er den samme i dag, som da jeg fødte min dreng for otte år siden. For jeg føler noget andet, og det er jo også en realitet” Lyhne

  Nej, dårlig mave er relateret til andre ting!

  Frygt er mestendel medie og politiker medie manipuleret…Men korrekt, at alle terrorangrebene fra muslimer-hvis de fortsætter ufortrødent- sætter os nødtvungent til at må tænke anderledes..

 108. Af Javier Martinez

  -

  Sjovt som kun tåben preben, i et utal af selv kommunikerende navne, har fri ytringsfrihed i Berlingske?

  Ingen frygter en tåbe, mm. han er bevæbnet!

 109. Af Javier Martinez

  -

  “Normalt sker der jo heller ikke noget ved det. Sidst var det Cpr-kontoret under Økonomi- og Indenrigsministeriet, der kom til at lægge 900.000 danskeres cpr-numre (nemlig alle dem, der havde frabedt sig telefonsælgere) ud på en hjemmeside, hvor hundredvis af virksomheder havde adgang til dem. ” Libak

  Men kan altid regne med borgerlige regeringer når det kommer til at lække til industrien, mht. borgers oplysninger.
  SR regering var naturligvis også borgerlig via R…

  Vi kan heraf konkludere at borgerlige regeringer ikke er istand til at varetager borgernes cpr numre forsvarligt, fordi det eneste der interessere dem er hvorledes der er penge i dem på den ene eller anden måde…

  En socialistisk kapitalistisk regering ville være langt mere ansvarligt her! Og på tide at den indføres…Endnu en skarp kommentar fra libak må man sige, som undgik undertegnedes første læsning desværre..Undertegnede kan godt nedlægge sin ytringsfrihed her nu..Første rosende kommentar fra en modstander i denne avis, og ens ytringsfrihed er død..

  PS Fru lilleør indlæg i filteret..Det fjerde….

  Det gør ondt. For Trumps forskruede bemærkninger om dit og dat – og især om kvinder, har lukket og slukket for ham i min bevidsthed” Lilleør

  MHT. Trump her siger denne det hele….
  https://media.giphy.com/media/xpR95dc7KD9vi/giphy.gif

  På den anden side var det ligegyldigt hvilken republikansk kandidat det blev mht. kvinderettigheder…Ligesom vores hjemlige borgerlige, er de altid imod kvinder…

  Vil den sidste kvinde i blå blok venligst slukke for lyset of efterlade opskriften på spejlæg!

  “Samtlige europæiske regeringer nu har argumentet for, hvorfor de nødvendigvis må hæve forsvarsbudgetterne, ” Lille.ør

  I så tilfælde er hele bundtet købt..Men altid rart at vide hvor vi har præsterne-hvis vi ikke vidste det- i krig og armos mod konkurrerende religiøse stammer..

 110. Af Javier Martinez

  -

  “Og mht. Schweiz plejer jeg at citere Harry Lime. I øvrigt stammer meget af min familie på mødrene side fra Graubünden, helt nede ved den italienske grænse. Dybere ned i Schweiz kan du ikke komme.” NPL

  ja, gentofte kirkegård ligger de nok ikke på de jøder? 🙂

  Men den tredje mand er verdens bedste film nok , ja…

 111. Af J Martinez

  -

  “Selv om der bliver uddannet flere inden for almen medicin, så er antallet af praktiserende læger faldet med syv procent de seneste ti år.”
  http://borsen.dk/nyheder/ritzau/artikel/3/2159988/hver_femte_lagepraksis_salges_for_en_slik.html

  Den særlige Danske tillidskultur til læge virksomheden påpeger igen blot at vi uddanner alt for mange nordiske os islandske nassere i systemet. Efter million dyr uddannelse tager de hjem, eller efterlader dk med at må ansætte en svensker eller islænder her.

  Op til en tredjedel på læge og tandlæge uddannelserne er nordiske statsborgere der misbruger det danske system på Danskers bekostning..

  Så godt som ingen danskere tager den anden vej. Det nordiske samarbejde må stoppe..især efter Sverige tog imod flere hundrede tusinder løndumpere sidste år og dk indførte indslusningsløn..

 112. Af Helga Höskuldsdóttir

  -

  Når et menneske tror, at hans/hendes ulykke i livet skyldes andres lykke, så har man det, der hedder narsissistiske træk, hvilket ofte tyder på alvorlige psykiske problemer. Har man yderligere maniske træk, bør man søge læge.

  Jeg har aldrig hørt om en dansker/indvander, der ikke kunne studere et fag på grund af islændinge. Til gengæld har jeg hørt om mennesker, der ikke kom ind på et studie, grundet dårlige karakterer fordi vedkommende har været for doven i gymnasiet, eller ret og slet på grund af manglende begavelse.

  Spørgsmålet er så, bør en avis lægge spalteplads til maniske udgydelser? Det er Berlinske, der tager beslutningen.

  Eller hygger fru Berlinger sig med at spille en galning. Hvis så, så er det godt gjort. Hvis og i så fald burde fru Berlinger, som en avis, sætte sig bedre ind i Icesavesagen.

  Det bekymrer mig eksempelvis, at vi ikke har hørt fra Teddy Bjørn Olsen i meget lang tid. Er han/hun bare blevet til Martinez for sjov? Eller har murmeldyrene taget hende?

  Kært barn har mange navne, ikke Martinez.

 113. Af J Martinez

  -

  Rosa ved heller ikke intet. Dk uddanner kun en vis mængde arkitekter. Sådan er det.
  Når nasserrosa tager en danskers plads, og får uddannelsen gratis og endda betales for at gøre det, koster det mange millioner set over en livstid..

  Det bekymre mig dit hysteri.Manden der opfandt den kvindelige orgasme i forrige århundrede, fandt ud af at det løste mange spændninger. Har du prøvet det?
  Du kan finde en manuel på nettet hvorledes..

  Det bekymre mig at kun hysteriske udenlandske nassere snart har ytringsfrihed i denne avis. Rosa, harald , helga eller hvad du nu kalder dig i dag..

  Mht. Islands nassende befolkning…Ja, forfærdeligt er det også med deres pengekriminalitet..

  Tag ud og købe en vibrator i dag.

 114. Af Helga Höskuldsdóttir

  -

  Nej Martinez
  Jeg har ikke behov for apparater. Jeg har det rigtig godt.

  Du stammer fra mennesker, der er jurister i lange rækker og gør sig nu i is og vanillje, og til sidst lakrids og chokolade. Hvad mere?

  Så kan du da ikke mangle noget.

  Farvel Martinez, Teddy etc, eller hvad du hedder, du er simpelt hen for ubegavet, derfor var det, at du ikke kom om på tandlægestudiet, lægestudiet, filmstudiet, arkitektstudiet, eller hvad du ville.
  Farvel jeg har ikke tid til mere min ferie er slut.

  Konsultær læge er mit råd.

 115. Af Helga Höskuldsdóttir

  -

  Nu er der kun en ting tilbage i dag Martinez. Nu sender jeg min anmeldelse af din chikane til.
  1.PET
  2.Politiet
  Hav det godt.

 116. Af J Martinez

  -

  Helga B hacker

  Fint vi ses i retten. 🙂
  PET giver vist bøder for at spilde deres tid dog.
  🙂 🙂 🙂

  Hysteri…løsning vibrator!

 117. Af Kim P Olsen

  -

  Hvorfor blokerer Berlingske dog ikke den skingrende vanvittige mandsperson?

 118. Af J Martinez

  -

  Ko,

  Er en ren trold og har endnu ikke skrevet et indlæg angående et emne. Den drøvtyggende skriver kun til undertegnede, kun med personangreb.

  PsyKO og hans pædo fili burde B ikke lægge spalteplads til, eller BT mv..

 119. Af Javier Martinez

  -

  Indlæg ang. Persondataloven?

 120. Af Javier Martinez

  -

  ” For i vores land har vi ikke en nulfejlskultur. ” Libak

  Det tør siges! Under blå blok sejler det hele i “ubehagelige fejl”…Aldrig set så mange som under den siddende…Fx i skat. mv..

  Det hele er dog kalkuleret og med deres gode vilje.

  ps endnu et indlæg i filteret Andersson
  Du er en sv insk anti-demokrat Andersson…3 indlæg i filteret nu…

  En frafalden, der kun giver den yderste højreradikale front ordet…

  Du har aldrig været rød..Anti-demokraten ligger i det blå blod..

 121. Af Javier Martinez

  -

  “Der skal være plads til at dumme sig, uanset hvor mange milliarder, det koster skatteborgerne.” Libak

  Ja, at borgerlige skulle stå for “fiscal responsibility” som man siger derover er en løgn…De interessere sig kun for hvorledes mest kan proppes ned i egne lommer…Kun pøblen i -90% betaler korrekt skat i Danmark…I top 1% med 35% ejerskab af alle værdier er skatte procenten ca. 10% når diverse v revisor fradrag indberegnes…Og statens kasser sejler totalt under borgerlig ledelse i korruption og panama skandaler..Ikke en Dansker er blevet straffet fra panama skandalen..Og skat har immervæk et utal, utal af navne der?

  Indlæg i filtret boss?

  “AF NIE LS PET ER LEMC HE – 26. JULI 2016 21:11
  AND ERS MU NCH , jeg har sagt og skrevet mange gange, at den eneste, der forstod, hvordan man behandler afghanerne, var Alexanden den Store. ”

  ja, lem.ke ønsker den mest svinske middelalderlige behandling mod sine modstandere….Alexander vandt via magt…Det er ævl at han vandt via rundbordsamtaler..Han var en ypperlig krigere, og de vokset via kold magt som han kom frem.

  ” Husk, du kan ikke bade to gange i den samme flod.”

  Beklager, klogere hoveder har badet flere gange i samme flod uden skade..

  AF PROFE SSOR TRIV IA – 26. JULI 2016 17:45
  “Vi mangler politibetjente.”

  Rolig den jyske juden regeringen har overført politiskolen til Jylland nu, siden de kom til!..Alle politibetjente skal være V og DF jyder nu..Som om det ikke var tilfældet allerede? 🙂

  AF HELGE NØ RAGER – 26. JULI 2016 17:25

  Korrekt..Dette gør lemche hver gang..Beskylder alle han er uenig med for ikke at være Dansker..Manden indvandret i 1945 og smed tysker uniformen ved grænsen..Er jøde..og har ihvertfald tilkendegivet at forfædrene hans ankom her i det 18 århundrede før i b. blogs…
  🙂

 122. Af Kim P Olsen

  -

  Pyha.
  Blogge som tillader dit fordrukne ævl bliver færre og færre Martini.
  Gudskelov!

 123. Af Javier Martinez

  -

  Ja, ko har vundet dagsorden her! Kun højreradikale som ham, der kun skriver til person angreb mod undertegnede, har success..

  ps fjerde indlæg i filteret Andersson..
  AF KIM P OLSEN – 26. JULI 2016 21:49
  Ja, og de skriver endda under eget navn – præcis som anstændige mennesker gør.

  Ko har tilkendegivet før i B, at han ikke skriver under eget navn pga. venstreekstremisme, hvad det end er?
  Men ja, fred sejler og andersson den frafaldne blog..Og alle er enige med ham…Demokrati! 😉

 124. Af Javier Martinez

  -

  Efterhånden må Ko´s troldevirksomhed da være gået op for Libak?
  Ikke et indlæg angående din blog har han skrevet nogensinde!..
  Kun indlæg med person angreb mod undertegnede..

 125. Af Javier Martinez

  -

  “Personligt tror jeg, uden at vide det, at det kan skyldes, at Statens Serum Institut ikke havde adgang til et ordentligt IT-system.” Libak

  Nok mere korrekt at hentyder til personerne som bag knapperne?

  Så håbløst kan et milliarddyrt it system trods alt ikke være?

  ps tredje indlæg i dit filter ash , mindst..
  AF BRYAN RUIZE – 25. JULI 2016 22:05
  Ansöka om ett personligt, affär eller kombi lån idag och vi erbjuder även fastighetskrediter . Om du behöver mer information och du vill ta ut ett lån med oss, helt enkelt skicka ett e-post nu på ruize7815

  Mest korrekte indlæg til Ash i denne omgang.
  .Tak for denne! 🙂
  Fy fan hvilkat jævle anti demokratis liv!
  🙂

 126. Af Javier Martinez

  -

  “Og det siger jeg, fordi de offentlige myndigheder har haft en del problemer med hovsa-IT. Skats inddrivelsessystem EFI måtte skrottes, det koster milliarder i erstatningssystemer og tabte skatteindtægter.” Libak

  Ja, ønsker ikke at beskylde dig for at være blå…Som vi alle ved er 90% af bloggere her røde lejesvende 🙂 !

  undskyldninger?

  “Never ruin an apology with an excuse.”
  Benjamin Franklin

  “Never apologize, mister, it’s a sign of weakness.”
  John Wayne

  “By the time most people say ‘I’m sorry’ it is already too late.”
  Ken Poirot

  PS indlæg i filteret Uffe

  “Og jeg glemmer ikke Uffe Ellemands bestyrtelse da de islandske besluttede sig til ikke at redde de Islandske banker. Han var helt bestyrtet over at folk kunne faa lov til at beslutte saadan noget. ”
  Gerald wildtek

  Uffe havde dog helt ret dengang!..
  De tørret regningen af på Danmark, Holland og UK især..
  Hele befolkningen levet højt på lånte penge-langt højre end dk på lånte penge under vko-Men befolkningen løb fra at betale deres urealistisk levestandard, og tørret omkostningerne af på deres naboer…Ingen respekt herfra..uffe havde ret dengang..

  At han så siden geopolitisk har leflet for” iselændanske” borgere, som i EU. fjerner dog en vis respekt fra undertegnedes side, som normalt, med en V borger!..En fodboldkamp bruges mest skamløs af magthavere til storpolitik…

 127. Af Javier Martinez

  -

  “Arbejdsskadestyrelsens PROASK blev skrottet, det kostede kun flere hundrede millioner. ” Libak

  Siden hvornår interesseret staten sig for arbejdsskader?
  Nej, drejer sig at kunne frakende sig dem via et disfunktionalt it system…

  Naturligvis kunne flere hundrede blevet reddet, via ikke satsning og overførelsesindkomsten, til medløber i blå blok for et nyt it system…Men nej, således fungere systemet ikke!

  PS indlæg i filteret HDP 🙂
  “Jeg har netop besøgt Firenze, min yndlingsby i Italien. Denne gang var der foruden de sædvanlige tiggere af sigøjnerherkomst en ny gruppe af slanke, unge mænd fra Afrika, som med en kasket tiggede om penge. ”
  http://www.b.dk/kommentarer/sommer-i-angstens-europa

  Ja, SLANKE UNGE mænd er en trussel! Mod middelalderende og homoseksuelle overalt. 🙂

  Har selv boet i Liguria-nær Firenze-…, og ja taskesælgerne er overalt der, selv for 30 år siden….Ingen tvivl om at de borgerlige i Italien-som vi kender fra Danmark-kun interessere sig for fri indandring , løn og velfærds dumpning..Og det er problemets kerne! Hvorledes borgerlige HDP´ske forgiver at være for en stram indvandring, samtidig med at de strømmer ind under deres ledelse!

  Ja, HDP..Du ønsker jo som alle andre borgerlige at begrave os under indvandrer dumpningstal! Resten er populisme, hykleri. Jeg læser din artikel som det reneste DF hykleri af falsk heder..

  Hvad er dette indlæg godt for? For at stemme på gamle borgerlige? Gamle borgerlige er blot et nyt DF nu deres bluff er kaldt..

  Venter dog spændt på det røde parti , med landets strammeste indvandringspolitik og vil stemme der…Hvornår kommer det?

  PET har været yderst dygtig i at forebygge terror…Og et utal er i fængsel nu..Det må man erkende..Men fremtiden tegner ikke lyst..Jeg forventer et snarest religiøst terror angreb i Danmark der vil slå frankrigs..

  så lad os da lukke ned for religiøs indvandring af alle slags?

 128. Af Javier Martinez

  -

  “Arbejdsskadestyrelsens PROASK blev skrottet, det kostede kun flere hundrede millioner. ” Libak

  indlæg i filteret herom!

 129. Af Javier Martinez

  -

  Indlæg i filteret til B moderator om falske kommentare i undertegnedes navn i TJ..

 130. Af Javier Martinez

  -

  “Flere it-eksperter er da heller ikke overrasket over, at danskernes personnumre nu igen er havnet et nyt spændende sted. ” Libak

  Ja, sådan går det når men lader en især jysk V og DF regering , fuld af bonderøve, overtage magten…Skat sejler, det hele sejler nu som ikke set siden VKO..

  Krarup siger nu at DF burde vælte lavko, og gå i regering med S..En fornuftig udmelding..Jeg tror dog stadig ikke på dette før jeg ser det..I 3o år har gjort det stik modsatte med deres mandater, hvad folket troet de ville..I 3o år, har DFere ikke forstået det liberalistiske parti..

  Giv venstrefolk og DFere en grissebasse at gnave på, med en sprællende , Skræppende stegt kalkun som dessert over sommerferien, og de vil komme retur som de plejer at være..

 131. Af Javier Martinez

  -

  Indlæg angående persondataloven er stadig i filteret?

  ps dit fjerde indlæg i filteret hp?
  “AF NIE LS JU UL HA NSEN – 29. JULI 2016 17:56
  Det ville være interessant vide, om det er de samme mennesker, der gik ind for den vanvittige invasion i Irak, som resulterede i hundredetusindvis af dræbte civile og millioner af flygtninge, som nu er dem, der går ind for de mest rabiate stramninger med hensyn til asylsøgere.”

  Uværdigt at beskylde alle Danskere der går ind for en stram indvandringspolitik for at være borgerlige, og skyldige i mordet på hundredtusindvis af civile via vko´s krige…..
  Dog er der en stor andel der ja!

  “Og konstruktive forslag til en ny holo caust, nej tak.”
  Lem chef, og jøde…

  Jø de rne står bag dagens holoc aust i dag..De dræbte og lemlæstet 13.ooo civile under sidste gaza krig, Fik kun fat i 100 skyldige hamas krigere, og under loo jøder døde velfortjent. Deraf kun 3 civile..

  “De fleste venstreorienterede antiracister ignorerer systematisk og bevidst det værste racismeproblem i Europa, hvilket viser, at de meget ofte ikke bør tages alt for alvorligt, hvis man rent faktisk er imod enhver form for racisme.” Ras.mussen

  Eneste værdifulde racisme er mod religiøse af alle slags..Uanset om navnet er kristne, muslim, jøde eller sciento logist som dig..

  Denne ville kunne skab fred i Danmark. Hvor 90% er ateister..Selvom 90% af bloggere her er af en troende karakter som dig.

  Det er jo sindsygt at de lo% troende tosser har overtaget debatten i B? Såvel, som at kun de har ytringsfrihed nu…
  Ja, religionen er magthavernes opium….Tak gud at den Danske befolkning som helhed er klogere dog!

 132. Af Javier Martinez

  -

  AF J NIELSEN – 21. JULI 2016 17:58
  “Det kunne være sjovt at spørge lidt ind til, hvor meget af dette udmærkede indlæg der er ironisk.”

  Man må nødtvungent indrømme at Libak ikke er den mest uslebne kniv i skuffen i Berlingske blog..

  ps Dit fjerde, mindst, indlæg i filteret Frafalden af sandheden andersen…

  JUF

  Lemchef er borgerlig betalt , for at vise at røde blog-via de radikale-alle står for en lemfældig og fri indvandringspolitik..Kun han får indlæg igennem fra den røde fløj nu…Han er et nyttigt fjols for blå blok, som om at alle røde var Radikale, endvidere dem?

  Intet er fjernere fra virkeligheden dog…

  Under vko , med df´s mandater, mere end fordoblet indvandringen pr. år, inklusiv muslimsk..

  Lavko er nu på vej mod ny fordobling. Har indført indslusningsløn som betyder at en udenlandsk arbejder koster det halve for liberalisten at ansætte end en Dansker..Ingen opsigelse , fagforening at bekymre sig om heller for dem da..Kommunen tager dem retur når ikke ønsket, til at pille græstoppe af kommunen offentlige områder..Gratis arbejdskraft betaler sig for liberalister…

  Selv udlændinge lempelserne af 1983 var startet af blå blok..

 133. Af Javier Martinez

  -

  Indlæg til np angående bygningen af havnen i Reykjavik…

 134. Af Javier Martinez

  -

  i filteret..Undskyld..

 135. Af Javier Martinez

  -

  uværdigt hvorledes tanten kun tillader tåber som Preben i 2o daglige navne ytringsfrihed…

  Vi bor ikke i et frit demokratisk samfund…Meningen er kontrolleret…

 136. Af Javier Martinez

  -

  Endnu et indlæg i filteret til Maria due?

  Opgiver..

 137. Af Javier Martinez

  -

  Hvad med at skive en ny blog Libak? Før alle mine kommentarer forsvinder?

  Men tak, for at være sidste instans for ytringsfrihed i B, og sidste blog der giver mig ytringsfrihed..Vi tæller spændt dagene..

 138. Af georg christensen

  -

  Dansk tillidskultur?. En gang vrøvl, og at offentlige chefer ikke fyres, skyldes ene og allene at årelange kontragter, beskyttet af politiske “hængerøve”, som har tilladt dem.

  Når “samfundet´s” offentlige chefer ikke virker skyldes det alt for ofte, at politisk magtbegær forsøger at styre dem, og derfor sikrer de sig med årelange ansættelses kontragter, eller “affinding”, noget den almindelige arbejdende borger kunne ønske sig..

Kommentarer er lukket.