I Danmark skal vi helst have lige mange blodpropper

Af Anna Libak 22

Danmark er det mest lige land i hele den vestlige verden ifølge OECD.

Men det skal man ikke lade sig narre af.  På det seneste har flere danske medier kunnet afsløre, at vores levetid er bestemt af, hvor vi bor i landet.

Således kunne BT, der er det førende danske medie inden for blodsygdomme, fornylig fortælle, at mange flere nordjyder end københavnere dør af en blodprop. Mens DR i sin temaserie “En syg forskel” har dokumenteret, at dem, der bor i Whiskybæltet lever adskillige år længere end dem i Ishøj.

Spørgsmålet er så, hvad man gør ved det. Min umiddelbare tanke var, at det nemmeste nok vil være, hvis nordjyderne simpelthen flytter et andet sted hen. Til Sønderborg eller Favrskov, hvor chancerne for overlevelse ifølge DR er bedre.

Her opstår imidlertid det problem, at det muligvis ikke vil hjælpe særligt meget, hvis nordjyderne ikke samtidig begynder at gå til læge. Af BTs artikel fremgår det nemlig også, at nordjydernes overdødelighed inden for blodpropper er så stor, fordi de meget nødigt indlader sig med hvidkitlede personer. Og nej, det har ikke noget at gøre med, at der er blevet længere mellem lægerne i Nordjylland, og at det derfor er bøvlet for patienterne at nå frem: Hvis der er en sammenhæng, er den, at nordjyder har bosat sig i Nordjylland for at slippe for læger.

Også DRs temaserie har afsløret, at man ikke sådan uden videre kan løse problemet ved at flytte folk.  For det viser sig, at folk i Ishøj primært dør så tidligt, fordi de ryger, drikker og lever usundt. Og fordi jeg kender en, som engang har boet i Ishøj, må jeg bare sige, at jeg tvivler på, at det hjælper at flytte folk til Rungsted. Det er nemt nok at pille folk ud af Ishøj, men meget svært at pille Ishøj ud af folk. Sagen er, at der faktisk findes mennesker derude, der helst vil slippe for at leve tyve år længere, hvis det skal ske på en cocktail af ingefærshots, quinoa salat, og morgenzumba i Rungsted Havn.

Man må gøre sig klart, at ikke alle spiser baconburgere, fordi de tror, at det er sundere end torsk på braiseret fennikel. Nogen synes simpelthen, at burgere smager bedre.

Men nu kan man jo godt få meget sund og dyr fastfood. Kalkunbacon med rød lollo salat. Convenience food hedder det. Så hvis dem fra Ishøj fik nogle flere penge på lommen, mon så ikke de ville begynde at tænke mere over, hvad de spiste? Måske handler det alligevel om penge?

Måske. Problemet er dog, at flere penge ikke nødvendigvis gør noget ved uligheden. Sagen er, at de fattigste ligesom alle andre har flest penge mellem hænderne, når samfundsøkonomien vokser. Så stiger både lønningerne og overførselsindkomsterne. Det gør uligheden bare også. For selvom de fattige bliver rigere, så bliver de rige endnu rigere, og så er vi lige vidt. Det samme gælder levealderen: Samlet set stiger den, men der er nogle, der benytter lejligheden til at øge deres forspring.

Hvis det skal stoppes, så tror jeg faktisk, at det er nemmere at gøre de rige fattigere og få dem til at leve kortere, end det er at gøre de fattige rigere og få dem til at leve længere.

Det eneste, det kræver, er politisk vilje. Man kan bare indføre borgerløn, hæve topskatten og øge formuebeskatningen betragteligt.

Så skidt med at økonomien skrumper, og der bliver færre penge til alle. For de rige vil ikke længere have råd til bo i Rungsted og købe torsk ved havnen.

Hvis vi er heldige flytter de endda til Nordjylland og holder op med at gå lægen.

22 kommentarer RSS

 1. Af peter jensen

  -

  Ja, det mest radikale man kan gøre er vel at forsyne nogle af de raske i de sunde områder med kunstige blodpropper, da det vil fremme ligheden og ligestillingen.

  Men måske der slet ikke er råd til at indkøbe og indoperere kunstige blodpropper, da regeringen jo har anlagt et budget hvor millioner og milliarder af kroner fosser ud af statskassen og afsted og hen til indvandring, “integration” og et utal af luksus- og prestige-projekter samt komplet vanvittige projekter. Så der ikke længere er penge eller resourcer til overs til hjælp og velfærd til danskerne.

 2. Af peter jensen

  -

  PS: Med alle dem (tusinder) som nu omkommer i sundhedsvæsnet pga. nedskæringer, lukninger, forringelser, slendrian, IT-skandaler, superbakterier og spareøvelser, er det vel ikke engang sikkert at folk bliver hjulpet af at gå mere til lægen. Så snart der er tale om noget alvorligt, vil de jo blive sendt ind til hospitalerne, hvor kvaliteten slet, slet ikke er hvad den var engang.

 3. Af Susanne Mikkelsen

  -

  For små otte år siden flyttede jeg fra Frederiksberg til Frederikshavns Kommune. Man kunne også sige at jeg flyttede fra Superligaen til måsen af 4. division.

  Det er regulært spild af skatteydernes surt tjente penge at benytte sig af de praktiserende læger på disse kanter.

  Først så undrede jeg mig over at stort set alle der blev diagsnosticeret med kræft døde kort efter. Jeg havde så også den holdning, at de nok var kommet for sent til læge – men rigtigt mange, havde været utallige gange til læge inden de blev henvist til yderligere undersøgelser.

  Desuden i et lille skræmmende eksempel fra et af de lægehuse jeg har frekventeret:

  På et halvt år nåede en af lægerne 1) at konvertere mig fra voldsomt fysisk syg til “skingrende sindsyg hypokonder”, 2) forsøge på at ødelægge min mors syn og endelig 3) sende en mand hjem med en blodprop. Lægen har med garanti begået flere fejl – disse 3 er blot inden for min bekendtskabskreds.

  I de år jeg har boet heroppe har jeg skiftet læge 3 gange – hver gang med den håbløse og lalleglade optimisme, at den næste læge må da være bare i nærheden af det niveau, jeg oplevede i hovedstaden. Men hver gang er jeg ganske på ludo-vis blevet slået hjem igen!

 4. Af B. Nielsen

  -

  Kartofler, gulerødder, kål og salat er ualmindeligt billige spiser og kan tilberedes på mange velsmagende måder. Det samme gælder frugt som æbler og pærer mv. En løbetur i skoven eller en vandretur ved vandet er gratis glæder.

  Det er en skrøne, at det er dyrt at leve sundt.

  Men det var næppe gode og billige løsninger, DR var ude efter, da de lavede deres udsendelsesrække, det var nok nærmere et veltilrettelagt stykke politisk arbejde.
  Det er at håbe, at folk kan gennemskue dette og ikke hopper på propagandavognen.

 5. Af ole hansen

  -

  Mens vi snakker om folkesundheden, så er det endnu et område hvor 80-90% af politikerne har svigtet fuldstændig. Stribevis af skadestuer og hospitaler er blevet lukket, eller omdannet til steder hvor indvandrere serviceres. Supersygehusene bliver ikke til noget. Og hvad IT-systemer angår, bliver politikerne åbenbart aldrig klogere. Dertil kommer alle de forringelser af patientsikkerheden der er væltet ned over de syge og deres pårørende, pga. spareøvelser. 1813 telefonen virker dårligt, ambulancer er skåret væk, og læger er sparet væk eller erstattet af tvivlsomme læger fra U-lande. De multi-resistente sygdomme har både regeringen helle/vestager og løkke/pape forsømt at gribe ind overfor, og importen af tropesygdomme, farlige insekter og nye dødsensfarlige bakterier der smitter gennem luften, har man også ignoreret. Det er blevet som om migranters trivsel og velbefindende er det eneste som betyder noget, set fra folkefjendernes højborg.

 6. Af ole hansen

  -

  B. ni el sen. For ti-femten år siden ville jeg have været enig med dig. Men skovene er jo begyndt at myldre med de meget ubehagelige og farlige skovflåter, efter at rådyr fik lov til at rende rundt i store flokke. (hvordan kan skov-børnehaverne fortsætte?) Og går du langs en strand eller ved en turist-attraktion kan du hurtigt møde en flok agressive “unge”. Det er ihvertfald hvad vi oplever mange steder i og omkring København.

 7. Af Javier Martinez

  -

  Tør man påstå at kosten med forgiftet svin fx kunne være en faktor også, mens københavnere spiser sundt og dyrker sport?

 8. Af Else Marie Arevad

  -

  Hvis man bor et skodsted og har et skodjob eller intet job, så føler man behov for at trøstespise. Og det er ikke kartofler, gulerødder, kål og salat, man føler trang til!

 9. Af jan nielsen

  -

  Se snap hanen under 27. maj: “For mange muslimer i Danmark” med clement kjærsgaard. Klik på firkant med tre prikker, så er der adgang til masser af oplysende, fantastiske, uhyggelige, afslørende og chokerende film. Se film: migranter plyndrer og terroriserer og er ved at udradere Sveriges, Berlins, Londons og Paris’s kultur. Se mange andre slags film.

 10. Af Allan Hansen

  -

  Blot – noget om livet – naturen,,,,,,,,,,,

  https://www.youtube.com/watch?v=CTQOUtLYVLw&list=PLa0mJurTWtdsHMqC9ZnvBciLYoTYnGYAG

 11. Af Henrik Knage

  -

  Det der med lige mange blodpropper til hver er en dårlig løsning, for så går det li´som i EU, at de mindre lande skal tage samme antal flygtninge som de store, og de store lande betaler de mindre lande for at påtage sig flere blodpropper, end de kan tåle i længden.

  Lægerne er gode i Silkeborg, for i Silkeborg kan man godt overleve 4 af slagsen. Det samme gælder i Odense og på Fredericia Sygehus. Indtil videre skal der ikke klages herfra. Det tager kun 4 min. fra det sker, og til man ligger i ambulancen 🙂

 12. Af Javier Martinez

  -

  “Dk det mest lige vand”

  Ævl! Nr 3 i ulighed ifølge eksperterne i den vestlige verden. Top 1% ejer 34% al alle værdier. Kun overgået af usas og svejts i den vestlige verden.

 13. Af georg christensen

  -

  Ja tak, kære Danmark, en blodprop for det ene , et hjertestop for det andet, er ingen problem, hvis du på det rette tidspunkt befinder dig på det rette sted, og den elektriske (energimaskine) er tilstedeværende eller måske bare en “kemipille” i fortiden kunne have undgået “energimanglen”. En mangel , som ganske ofte består af manglende “afslapning”, fra dagens ræs. Et ræs som intet har med “enkelt individet´s værditilstand ” at gøre, men et ræs, som ene og allene kan tilskrives den såkaldte kapitalistiske “alkymistiske” formerings procesbeskrivelses model at gøre.

  .

 14. Af javier Martinez

  -

  George Christensen..

  Naturligvis har du ret…Men læg maden, motion og livsstil oveni..Den er kultur baseret også. Og jyder er bagud her…

  ps tJ indlæg i filteret?
  Undertegnede var 21 år da muren faldt, men langt klogere og mere politisk “astute” en TJ som 23 år…

  Prag i dag og tjekkisk kultur er rent drukkultur…I 1989-93 var der stadig kultur….I dag kun liberalisme og dårlig kultur…Før det var de førende blandt forfattere, musikere, filminstruktører og kunstnere..Jeg var i tjekkiet 6 måneder efter murens fald..

  Churchill var en gemen massemorder, racist..Ubehageligt hvorledes i fortsætter med at ære den mand..Han står bag mange af vestens mest modbydelige koloniale meninger om mennesker med mørkere skind…Ikke for at nævne hans had mod ordentlige mennesker, socialisterne..
  http://www.bbc.com/news/magazine-29701767

  1 million har nu underskrevet en erklæring om et nyt valg pga. af manglende over 75% stemmende..Så er muligt at der kommer et nyt valg herom..Og næste gang ville det blive et remain…Rigtig mange englændere ærgrer sig nu..De stemte kun nej for at spytte magthaverne i fjæset..Man nu økonomien er i frit fald, ønsker de at de stemte ja..Dette er de britiske “df’ere” naturligvis…Ingen ide om nogetsomhelst….

  For at bevare et sikkert Europa burde DK sikre sig mod “den fri bevægelighed”, og på ordentligt socialistisk lighed…Hvis vi kan sikre dette ved parallelaftaler kan vi forblive…Ellers skalud..Og et flertal ifølge en ny undersøgelse af Danskerne ønsker netop dette..Et eu valg..Giv os disse to og EU valget kan droppes..

  PS hdp 5 indlæg i filteret?

  ps lilleør flere indlæg i filtet..

  Ps lyhne indlæg i filteret

  ps uej indlæg i filteret

  Ps andre b bloggere indlæg i filteret..

 15. Af javier martinez

  -

  “Problemet er dog, at flere penge ikke nødvendigvis gør noget ved uligheden”-

  Det gør det nu..Da flere penge betød at der ingen boet i Ishøj? Derudover er muslimerne der nu sunde nok..De lever ikke af chips og burgere kun som de fattige Danskere, dør ikke af druk mv..OK røg ja, men…En ud af fire..

  ps Nr 3 indlæg i dit filter lyhne..

  “På samme måde virker det som om, at mange af de britiske vælgere i øjeblikket tænker mere på islam og udlændinge, end de tænker på EU”
  lyhne

  Naturligvis! løn og velfærds erodering bekymre også Danskerne..Og et flertal af befolkningen ønsker en folkeafstemning om EU siger en ny meningsmåling..DK har dog modsat UK , muligheden via en fratrædelse at indføre denne bekymring, ændre den..I UK får de ikke en skid..De er liberalist class system ledet der ekstremt..De har et tre parti borgerlig dynasty.dK har stadig demokrati, hvis blot folket fattet det og stemte ift deres interesser, og ikke blev manipuleret overalt af borgerlige aviser…

 16. Af javier martinez

  -

  “Problemet er dog, at flere penge ikke nødvendigvis gør noget ved uligheden.”..
  Libak

  Jo det gør, da ingen da boet i Ishøj? 🙂
  Men ishøj er i dk lig muslimer!…Kom selv meget i vallensbæk ved siden af som barn, da mine bedstefædre boet der, en konservativ kommune da med penge..I dag er det en indvandrere kommune som ishøj..Og man skal ikke færdedes der om aften..i 70erne og start firserne var det en dyr kommune..

  Men jo penge gør alt ved ulighed, Alt!

  ps endnu et indlæg i filteret lyhne..B er er et narreridt af anti-ytringsfrihed…
  “På samme måde virker det som om, at mange af de britiske vælgere i øjeblikket tænker mere på islam og udlændinge, end de tænker på EU”
  lyhne

  Naturligvis! løn og velfærds erodering bekymre også Danskerne..Og et flertal af befolkningen ønsker en folkeafstemning om EU siger en ny meningsmåling..DK har dog modsat UK , muligheden via en fratrædelse at indføre denne bekymring, ændre den..I UK får de ikke en skid..De er liberalist class system ledet der ekstremt..De har et tre parti borgerlig dynasty.dK har stadig demokrati, hvis blot folket fattet det og stemte ift deres interesser, og ikke blev manipuleret overalt af borgerlige aviser…

 17. Af javier martinez

  -

  “Hvis det skal stoppes, så tror jeg faktisk, at det er nemmere at gøre de rige fattigere og få dem til at leve kortere, end det er at gøre de fattige rigere og få dem til at leve længere.

  Det eneste, det kræver, er politisk vilje. Man kan bare indføre borgerløn, hæve topskatten og øge formuebeskatningen betragteligt.” libak

  Det blev ihvertfald 125 milliarder dollars fattigere i går…Men kun for et par dage..Men nej, at få fattige til at leve længere drejer sig om velfærd, rigdom og information..Måske bedst blot at lukke borgerlige medier og deres anti- fattig retorik? Dette alene kunne vil få alderen til at stige betragtelig iblandt fattige? Uden tvivl er borgerløn dog ingen dårlig ide i et samfund som det danske hvor industrialister i blå blok kun ansætter østeuropæere, og andre løn og velfærds dumpere?

  Et flertal af danskerne ønsker en eu afstemning nu..Giv den dog til dem? Er vi et demokrATI? ET PROBLEM NÅR FLERTALLET AF FOLKETINGET ER FOR EU, MEN ET FLERTAL ØNSKER EN AFSTEMNING, OG MAN IKKE FÅR DET?

  ps indlæg i filteret hdp? her et af de fem i dit filter..

  “Briterne har sagt til et Tyskland, der har lukket over en million muslimske flygtninge ind i Europa og hvis tilstedeværelse udgør en stor sikkerhedsrisiko.” hdp

  Har sagt hvad?….Du må lære at stoppe med at savle og fuldføre din mening hdp.

  “Hvorfor blev Storbritannien en af verdenshistoriens mægtigste magter? ”
  den uvidende psykopater..

  Pga af slaveri, pengemisbrug og militær magt…Ting som hdp støtter op om..

  “Hvorfor er deres sprog nu det eneste verdenssprog?”
  hdp ignoranten

  Fordi millioner af Europæere flygtet til Nordamerika, Australien, Nz, Sydafrika fra især England og Irland.Og tvangsfodret deres sprog nedover alle andre. Din uvidenhed er uden huller og perfekt hdp..

  “Hvorfor er City of London, efter Wall Street, verdens finanscentrum? ” hdpske

  fordi man stjæler verdens rigdom der i borgerlig grådighed..Fordi så¨mange forbryderiske borgerlige bor der, og flytter deres penge dertil . Derfor at mange at disse stemte for at forlade uk, og derfor uk skal straffes og ikke vinde denne hdpske kamp for nederste fællesnævner…De skal bekæmpes og straffes nu…

 18. Af javier martinez

  -

  “Det eneste, det kræver, er politisk vilje. Man kan bare indføre borgerløn, hæve topskatten og øge formuebeskatningen betragteligt.” libak

  Øg virksomhedsskatten, indfør pikettys skat på ejerskab af værdierne og ikke blot indkomstskat..Den siddende regering har lige katastrofalt lempet danske skatter for virksomheds arve overførelse…Dette imens de udføre arbejdspladser i uhørt grad…..Ansætter udenlandske arbejder i uhørt grad, og indføre dem…

  Mener dansk industri har 2 millioner ansatte i udlandet, eller flere en i hjemlandet…Fortæller hvor grelt det står til…

  Mærsk har 7o skattesvindler firmaer i panama fortalte børsen for nyligt..Og flere hundrede ansatte til at administrere dem…Såvel som andre firmaer..Lego, der før var darling i skattebetalinger, er også ude med lumske forhold nu..

  Skat sejler totalt under borgerlig ledelse..Man snakker om flere hundrede milliarder manglende kroner der nu..Blå blok kan kun forventes at stjæle , manipulere og hykle over for folket..

  Fadbamsen håner det Danske folk hver eneste dag, som gør df vælgere…Indvandrer strømmer ind, velfærden strømmer ud..

  ps mh endnu et indlæg til dit filter?
  “forekommer det nu alligevel temmelig raffineret, herunder navnlig når man tænker på, at den oprindelige australske befolkning primært ernærede sig ved at kaste med en kølle mod nogle dyr, som så nogen gange faldt om.”
  mh

  Så skidt med at økonomien skrumper,

  ps mh et af flere indlæg i dit filter?
  Dette gjorde de tusinder af år før mh forfædre fandt ud af at nedlægge et dyr!…At fremskridt er lig en churchill misbrug af sine medmennesker af racisme , had og nedslagtning er noget du har misforstået mh…læs her og lær om den forfærdelige borgerlige mand og hans had..
  ..http://www.bbc.com/news/magazine-29701767

  Europa er blevet det fremmeste til trods af borgerlige dyder som mads holgers…Status quo er alt i kan…Tak de røde , folket for at vi kom videre…Har ikke eksisteret en borgerlig kreativ i videre numre i flere århundreder i danmark..Blå blok står kun for bevarelsen…Ikke en kunstner iblandt jer…En ud af loo højst…I lever højt på andres ideer som i forstår at udnytte…At udnytte er ikke lig at udtænke…

 19. Af javier martinez

  -

  “For de rige vil ikke længere have råd til bo i Rungsted og købe torsk ved havnen.”
  libak

  Anstændige rige køber det nu også i supermarkedet, eller fiskehandleren hvor man betaler sin skat…

  ps…For en gang skyld et anstændigt indlæg fra lilleør…Så frigør dog mine indlæg?

  Altså ikke pga af opbakning til synspunktet, men fordi du foregiver at være en demokrat?

  Giv os et EU valg, som flertallet ift en nylig meningsmåling ønsker…

  Om det bliver et borgerligt helvede, som borgerlige anti-eu stemmere ønsket, eller et land med mere anstændighed som venstrefløjens ønsker…Lad os få valget..

  Man kan vel lære fra valget at de fleste nej stemmerne i Englændere nu ønsker de havde stemt anderledes? Men DK er ikke UK…Men, mere socialisme er muligt når vi er ude af EU og mindre antal af Europæiske løndumpere på arbejdsmarkedet…

  indtil videre har kun venstrefløjen tilført bekymringen om denne massive løndumpendende masse? Borgerlige klapper op om den, mens de forsøger at skyde alt skyld på muslimerne, som de indførte massivt, via verdens mest lempelige indvandrerlov af 1983?

  Hvad ville den løn og velfærds eroderende blok dog gøre uden EU? Ansætte Danskere på Danske vilkår? Lad os forlade EU i morgen..

  Flere indlæg i dit filter, lilleør..

 20. Af kasper nielsen

  -

  “For de rige vil ikke længere have råd til bo i Rungsted og købe torsk ved havnen.”
  lib ak

  Anstændige rige køber det nu også i supermarkedet, eller fiskehandleren hvor man betaler sin skat………..

  ps…For en gang skyld et anstændigt indlæg fra lilleør…Så frigør dog mine indlæg?

  Altså ikke pga af opbakning til synspunktet, men fordi du foregiver at være en demokrat?

  Giv os et EU valg, som flertallet ift en nylig meningsmåling ønsker…

  Om det bliver et borgerligt helvede, som borgerlige anti-eu stemmere ønsket, eller et land med mere anstændighed som venstrefløjens ønsker…Lad os få valget..

  Man kan vel lære fra valget at de fleste nej stemmerne i Englændere nu ønsker de havde stemt anderledes? Men DK er ikke UK…Men, mere socialisme er muligt når vi er ude af EU og mindre antal af Europæiske løndumpere på arbejdsmarkedet…

  indtil videre har kun venstrefløjen tilført bekymringen om denne massive løndumpendende masse? Borgerlige klapper op om den, mens de forsøger at skyde alt skyld på muslimerne, som de indførte massivt, via verdens mest lempelige indvandrerlov af 1983?

  Hvad ville den løn og velfærds eroderende blok dog gøre uden EU? Ansætte Danskere på Danske vilkår? Lad os forlade EU i morgen..

  Flere indlæg i dit filter, lilleør..

 21. Af Javier Martinez

  -

  “Sagen er, at de fattigste ligesom alle andre har flest penge mellem hænderne, når samfundsøkonomien vokser. ”

  Denne kommer nu anpå ligheden og hvorledes denne kage deles..

  USA et ypperligt eksempel på at fattigere ikke bliver rigere når samfundsøkonomien stiger..Samme med Danmark nu.
  Uligheden er steget mest i sverige og Danmark over de sidste lo år, en i alle andre steder i den udviklet verden.

  Så påstanden er falsk mm. Der følger større lighed med..

 22. Af Javier Martinez

  -

  Ps indlæg i filteret uej..

Kommentarer er lukket.