Problemfavoritter

Af Anna Libak 37
For nylig faldt jeg over et problem, jeg ikke har. Det viser sig ifølge en artikel i British Medical Journal, at kvinder, der spiser mange kartoffelchips, har højere risiko for at udvikle svangerskabsdiabetes. Og for det første er det usikkert, om jeg overhovedet kan blive gravid længere. Og for det andet har jeg heldigvis aldrig kunnet fordrage kartoffelchips.
Nu kan man jo mene, at det er noget underligt noget at anføre: For der må trods alt være mange problemer, jeg ikke har. Men det skal man være varsom med at tro. For de fleste problemer ved man ikke, at man har, før man opdager dem.
Sagen er jo, at vi lever i en verden, hvor problemer trænger sig ind på ind på én fra alle sider; i en grad så det i sig selv er blevet et problem. Et spritnyt studie fra Baycrest Rotman Research Institut viser nemlig, at man ligefrem har højere risiko for at udvikle demens, hvis man er kronisk stresset og bekymret. Og det er der flere og flere, som er. Verden holder digitalt døgnåbent, og bekymringerne står i kø: Hvordan får jeg mine 1000 kr. fra Totalkredit? Hvad gør vi, hvis Nordkorea fyrer en raket i hovedet på Sydkorea? Hvornår dør mit asketræ?
Ergo er der ifølge forskerne brug for, at folk udvikler modstrategier. Ellers går man ned.
Jeg har med interesse fulgt venners modstrategier. Jeg kender en, der står i badet hver morgen og råber højt: »Jeg er god, jeg er god, jeg er god«, og han hævder, at det virker. Men jeg kan ikke se mig i det, og jeg ville hurtigt blive irriteret, hvis jeg var gift med en, der råbte sådan. Så kender jeg en anden, som fokuserer på folk, han mener, p.t. må have det værre end han. Og så tænker han for eksempel: »Hvis Ghita Nørby kan smile, så kan jeg også«. Eller endnu mere aktuelt: »Hvis Nicklas Bendtner kan klare mosten, kan jeg også«. Den strategi er der efter min mening mere perspektiv i. Men jeg har så suppleret den med min egen, som jeg absolut kan anbefale: Jeg samler på problemer, som jeg vitterligt ikke har.
Men det er ikke alle problemer, der er lige velegnede. Jeg finder ingen trøst i, at stigningen i prostatakræft ikke angår mig. Det er ligesom for langt ude. Det skal være problemer, som jeg realistisk set kunne få.
Her er det vanskelige som sagt, at disse problemer sagtens kan opstå senere. For eksempel klagede folk omkring mig i årevis over, at deres bambushække gik ud, mens jeg glædede mig over, at min åbenbart måtte være af en anden mere robust art, eftersom den stod så fint. Hvorpå den så gik ud. Eller som da jeg i sidste måned kom for skade at fortælle en bekendt, at jeg ligesom Inger Støjberg har et misbrug af Coca-Cola Zero. Jeg kunne sagtens drikke over en liter om dagen. »Får du så ikke syreskader på tænderne?« spurgte hun. »Næh,« sagde jeg. »Det har ikke været et problem.« Tilfældet ville, at jeg to dage senere var til tandlæge. Og knap havde jeg åbnet munden, før tandplejeren trådte et skridt tilbage og rystede beklagende på hovedet. »Sig mig…«, sagde hun. Og jeg sukkede og fuldførte selv hendes sætning.
Så nu drikker jeg næsten ikke cola mere. Men hvor jeg dog savner det. Derfor er moralen, at det er bedst at samle på problemer, som det er for sent at få.

37 kommentarer RSS

 1. Af Maria Due

  -

  Lige min stil.

  Den med Ghita Nørby har jeg også været inde på, skønt hun er jo en talentfuld skuespiller, og det er jeg ikke. Men når jeg ser mig i spejlet, tænker jeg, at i betragtning af, hvor mange problemer jeg har, og hvor længe jeg har haft dem, ser jeg stadig hammer godt ud, og så kommer jeg til at le og ser virkelig bedre ud.

  Da jeg forleden var hos tandlægen, og han beklagede (og glædede sig til kronen) at en tand var revnet, svarede jeg bare, at den sandelig også havde holdt længe, og så havde jeg den fornøjelse, at han blev helt paf. Ellers ser han altid så munter ud, når han for sit indre øre hører kasseapparatet klinge. I det hele taget forsikrer jeg gerne folk, hvor taknemmelig jeg er, over al det, der stadig holder, og at jeg sagtens kan klare mig med tre par supermarkedbriller 1,5 + á 25 kr spredt over huset til læsebrug. Så ser de fleste først overrasket ud, for det er jo mere oppe i tiden at være til design og et offer, men derefter begynder de sjoveste at grine, og nogle er ligefrem modige nok til at indrømme, at de også har den slags smagsmæssigt underlødige synsforstærkere.

  Adam Oehlenschläger skrev et sted, at da han som unge student var på Københavns volde for at forsvare os mod englænderne, var der en særlig løftet stemning, hvor folk rev vittigheder af sig. Det tror jeg er noget særligt dansk, som vi måske ligefrem kan tillade os at kalde en dansk værdi. Så tak for at minde mig om det. 🙂

 2. Af Jesper Lund

  -

  Maria Due

  Jeg lider ikke af tandlægeskræk, men af tandlægeregningskræk. Her i januar og februar løb det så op til omkring 13.000 kroner inkluderende en ny krone og et kirurgisk indgreb ved en betændt tand. Så er godt, at jeg bruger billige Tiger-briller.

 3. Af Otto Dan Stiedl

  -

  Kære altid velformulerende Anna Libak!

  Du skal ikke klage Anna!
  I min alder (idag netop 73 år) får man masser af reklamer via Facebook, f.eks. i dag en reklame for en personelevator, hvis man ikke kan klare sin egen trappe i villaen. Utallige reklamer for høreapparater, indtil jeg fik meldt fra, så er der nemme muligheder for håndkøbsmedicin mod prostata kræft, og så har der i en periode været utallige muligheder for at blive sammenført med jødiske kvinder.
  Det må have almindeligt samtaleemne, at jeg ikke er omskåret, men er med indbygget rullekrave.
  Jeg er omgivet af kvinder i mit område, som vil date mig, det får jeg at vide jævnligt, min kone har dog lovet at stikke øjnene ud på disse konfliktsøgende kvinder, men jeg har ladet mig fortælle, at jagten end ikke slutter på plejehjemmet.
  Jeg forstår bedre, at der på mange gravsten står: “Hvil i fred” alternativt “Tak for alt” efter hvad type mand, man har været for en kvinde.

 4. Af o peder

  -

  Masser af studier, analyser, statistikker og “undersøgelser” er fup og humbug. Medier kan påstå hvadsomhelst, og selv bestemme om nogen får lov til at stille spørgsmål eller fremsætte kritik af analysen, postulatet eller “undersøgelsen. Meget af det som påstås om klimaet, ligestillingen, indvandringen, velfærden, demokratiet, folkets lykke, kriminalitetens falden, partiers ansvarlighed og tusind andre ting, er løgn og propaganda fra a til z.

 5. Af o peder

  -

  Masser af studier, analyser, statistikker og “undersøgelser” er fup og humbug. Medier kan påstå hvadsomhelst, og selv bestemme om nogen får lov til at stille spørgsmål eller fremsætte kritik af analysen, postulatet eller “undersøgelsen”. Meget af det som påstås om klimaet, ligestillingen, indvandringen, velfærden, demokratiet, folkets lykke, kriminalitetens falden, partiers ansvarlighed og tusind andre ting, er ren løgn og propaganda fra a til z.

 6. Af ib Olsen

  -

  Otto dan sti edl, dit indlæg er smagløst, vulgært, dumt og underlødigt. Du er vel en gammel 68’er som fra at være en almindelig nar er på til at blive en halvsenil nar.

 7. Af ib Olsen

  -

  Otto dan sti edl, dit indlæg er smagløst, vulgært, dumt, plat og underlødigt. Du er vel en gammel 68’er som fra at være en almindelig nar er på vej til at blive en halvsenil nar.

 8. Af Jan Petersen

  -

  Endnu engang, en gang pisseforvirret kælingeævl fra A til Å. Præmenstruel tøsesnak uden indhold.

  Hvorfor fa’n gav mænd kvinder stemmeret?

 9. Af bent thomsen

  -

  Det største problem-hit nu er måske at ISIS mv. planlægger radioaktive/atomare/kemiske og bakteriologiske angreb på Europa og Danmark. De er langt farligere end politikere som merkel, hollande, helle, løkke og jelved osv. har forstået. Se snapha og den korte.

 10. Af bent thomsen

  -

  Fangede I den, kære læsere?!! Radioaktive “snavsede” atombomber kan blive det næste terror-kapitel.

 11. Af bent thomsen

  -

  De radigale, de skabsradigale, enhedslisten, sosserne, feministerne og pladderhumanisterne har fyldt Danmark med skumle, krævende, voldelige og umedgørlige typer, og nu hænger vi andre på regningen.

 12. Af ole hansen

  -

  På 180gra kan man læse om krigen mod danskerne og om den lange teror-nat eller terror-isvinter vi er på vej imod.

 13. Af ole hansen

  -

  Diverse netaviser (180g/den korte/snaph/urias/jp-jalving/BT/EB) fortæller om overfald og rædsler i Malmø, Gøteborg og Stockholm osv., og der er film og nyheder ang. den voksende sociale uro og elendighed i Danmark og Tyskland/England/Frankrig og Grækenland etc.

 14. Af J F

  -

  Kære Anna Libak
  Kan du ikke overtage mit (psykisk) problem? Nej, det får du ikke lov til, men vi kunne deles om det –
  Jeg SKAL, helst hver dag, høre gammeldags wienermusik, oven i købet de mest ukendte, dekadente og (med rette) glemte komponister som Edmund Eysler, Carl Zeller, C. M. Ziehrer, Oscar Strauss… Og jeg har også læste ca. 15 gange “Der Leutnant und sein Richter” af Maria Fágyas. Jeg synes ikke, livet er værd at leve uden det.
  Jeg elsker din “premenstruel tøsesnak” 🙂 🙂

 15. Af J F

  -

  Undskyld – læst , præmenstruel 🙁

 16. Af S P

  -

  Ang. JF ovenfor. Hvis man indsender idiotiske kommentarer, er det nok fordi man er idiot. Så JF hører vel til den gruppe af bloggere der har knald i låget og rotter på loftet. Ligesom JF vel kan betragtes som en repræsentant for de ca. 10-20% af befolkningen der halv- eller helvejs befinder sig på sinkestadiet.

 17. Af bent rasmussen

  -

  Meget tyder på at EU, regeringen, medierne, merkel og buksetrolden er ved at sælge Danmark og danskerne til stanglakrids.

 18. Af Henrik Knage

  -

  Det lyder som et godt nyt navn til en pose lørdagsguf for hele familien “Problemfavoritter”, men så skal der masser af Toms Guldkarameller i blandingen. De er bedre og billigere til at trække tænder ud, end tandlægen.

 19. Af bent rasmussen

  -

  Vi danskere er nu kun på tålt ophold i vores eget land. Al politik drejer sig om indvandrernes og besætternes velbefindende. Vi danskere kan snart få samme skæbne som aztekerne, indianerne, jøderne og svenskerne. Borgens forrykte flertal betragter os nu kun som stemmekvæg/malkekvæg/slagtekvæg.

 20. Af bent rasmussen

  -

  Vi danskere betragtes nu af regeringen som fremmedelementer og som underlødige 3., 4. og 5. rangs borgere i Danmark. Men det er vi nok også, når vi sløvt finder os i at blive både hånet, diskrimineret, udplyndret, tyranniseret, undertrykt, forrådt, fordrevet, udskiftet, og indstillet til en “endlösung”.

 21. Af Henrik Knage

  -

  Dansken er blevet degraderet til EU´s forbudte kanelsnegl, uden kanel. Istedet importeres der i tusindevis af fremmede kanelsnegle fra Mellemøsten og Nordafrika med kanel.

  Men det er synsbedrag for kanel er ikke bare kanel, for der er noget kanel der kan sige “Bum” inde i munden – men så ryger gebisset for alvor, og det er også unødvendigt at besøge tandlægen, før han har ordnet sine egne tænder.

 22. Af Niels Peter Lemche

  -

  BENT RASMUSSEN – 1. APRIL 2016 8:05: “Vi danskere”! Er du i flertal? Hvad berettiger dig til at tale på andres vegne? Skulle du måske ikke have skrevet, nogle af os danskere …?

  Men det er typisk for denne demagogiske måde at argumentere på. Det næste er “Vi alene vide!”

  Én ting er sikker: Du taler ikke på mine vegne.

 23. Af J F

  -

  Måske 😉

 24. Af j f

  -

  Til S P – Du har nok ret, set fra din side. Ha’ det godt 🙂

 25. Af j f

  -

  https://www.youtube.com/watch?v=swrLWnUJV2I

 26. Af Henrik Knage

  -

  Jeg vil gerne have en pose Joachim B. Olsen tak. Han har li´så mange dumme bemærkninger på samvittigheden, som Tom´s Guldkarameller, har gjort tandlæger rige, især hvis de kommer lige fra køleskabet og serveres med det samme.

 27. Af Henrik Knage

  -

  Og så en pose Suzanne Brøgger oveni. Hendes tandstilling er et bevis på, at tandlæger ikke er til at stole på, samtidig med de kalder det tandkunst.

 28. Af Henrik Knage

  -

  Min farfar var bolchekoger, men han blev ikke så rig, så det gjorde noget. Det kunne han være blevet i dag, hvis han havde udvidet sit rappeturaer med stenhængere fra Stonehenge fra England, med billedet af en forfatter uden på posen.

  Min tidligere dame var ansat på et kendt brødbageri, men er nu overlærer.

  Hun stillede det forslag til ledelsen på Hatting, om ikke det var en god ide´at lave nogle mindre brød der skulle hedde “Rufler”. Det syntes de ikke det var – men efter hun forlod virksomheden begyndte de at fremstille “Rufler”

 29. Af Gregers Nielsen

  -

  Vi er ved at pludre og skrive os selv ihjel.

 30. Af Hans Jørgen Jørgensen

  -

  At nogen er for tunge i det til at forstå, at modstrategier er kløgtige, undrer mig ikke. Henrik Knage våser løs og er aldrig værd at læse. Jan Petersen er også en typisk tabermand, der skylder alting på kvinderne, som med garanti ikke vil have noget med ham at gøre. Må jeg i den forbindelse minde ham om, at siden oldtiden har mænd haft ansvaret for alle nævneværdige krige, at det var mænd, der fik EU på benene, at det hovedsageligt er mænd, der bestemmer i FN, at det er mænd, der fører det store ord i Europarådet og Nordisk Råd, og at det er mænd, der har ansvaret for de forbandede konvensioner. Det er der f….. ikke grund til at være stolte over.

  Otto Dan Stiedl, jeg kan genkende dine problemer, og jeg er også hærget af reklamer for t-shirts med fotografier af dyrehoveder. Anna Libak og Maria Due tak for et minikursus i savoir vivre! I skal ikke tage jer af, at det gik hen over hovedet på den tunge ende, der dagligt demonstrerer sin mangel på viden og opdragelse.

 31. Af Brug Sugerør, Really

  -

  Brug sugerør. Altså mht. colaen. Det virker, og tippet kommer fra en tandlæge, jeg kender, der drikker Den Brune Suppe i store mængder (Zero, forstås). Selv drikker jeg aldrig cola, men kan godt li chips…

 32. Af J F.

  -

  Til H. J. J. : Modstrategier – overlevelsesteknik? Det passer i hvert fald til min last. Så gør det ikke noget, at man “befinder sig på sinkestadiet”. Det gør vi nok allesammen mere eller mindre…

 33. Af P Christensen

  -

  Det er med tandlæger som bilmekanikere.
  De kan ikke leve af, alene at servicere. De må også reparere.
  Derfor er det godt at vore danskerhadere Radikale Venstre
  har kæmpet for mere brugerbetaling på lægehjælp for skatten.
  Så er der mere råd til islam tsunamien.

 34. Af Henrik Knage

  -

  Hans Jørgen Jørgensen er en elendig smagsdommer. Med – strategi er særdeles anvendelig, specielt i kampsport – idiot.

 35. Af Henrik Knage

  -

  Jeg forstår da godt hvis Hr. Hans Jørgen Jørgensen synes jeg vrøvler. Det gør jeg også, men det er bevidst.
  De gange det har været interessant, at få en modstander lagt ned, ved at bruge “med – strategi” og ikke “mod strategi” idet har været i forbindelse med sværvægts kampen Mohammed Ali vs. Foremann, da Ali hang ude i tovene og lod bæstet køre sig selv træt – og så 3 hug, til sidst i sidste omgang – teknisk “knock out”.

  Eller da den formidable statsminister i skikkele af feministiske Helle Thorning sagde i sin tiltrædelsestale , at vi alle skulle tage Pythagores læresætning til os, og leve meget efter den i hendes regeringsperiode – uden iøvrigt at kunne svare på hvad læresætningen bestod i.

  Eller da Lars Løkke skiftede både standpunkt og holdning, men ikke kunne definere forskellen – fordi der var en vaks journalist – der ikke var blevet “opdraget” endnu.

  Eller Bertel Haarder, der nærmest fyrer en journalist i baggangen på studie 3 i DR, fordi han spørger om noget pinligt – et medspørgsmål til Haarder i forbindelse med noget vrøvl Harder har sagt 🙂

 36. Af Henrik Knage

  -

  Det er fordi jeg fanger fisk i klovnekast – i et klovnekast, hvor hele balladen ender i en fuglerede ovenpå på Karup Å – i et miskast – om natten – på en sort flue – og hvor fluen dykker – og denne tages af en havørred fra dybet, gemt i et Høl i en fjern afkrog af Jylland.

 37. Af Jan Petersen

  -

  Hans Jørgen Jørgensen bruger vel bare Berlingske blogs som en sidste desperat dating mulighed. Fred være med den wanker, and good luck!

Kommentarer er lukket.