Sig noget nyt om terror

Af Anna Libak 108

 

Efter Paris og 130 døde og mange flere sårede havde vi fattet, at det kunne ske igen. Selvfølgelig kunne det det. På en måde ventede vi bare på det.

Derfor forsikrer vi heller ikke denne gang sammenbidt hinanden om, at vi skal elske og feste igennem som manifestation af, at vi ikke vil bøje os for terroren. Hvad skulle det nytte? Den kan ramme igen i morgen alligevel. Uanset om vi vil bøje os for terroren eller ej, så bøjer den sig jo tydeligvis ikke for os.

Og derfor er vi også særligt sensible over for politikere, der forsøger at udtrykke sorg og raseri på fællesskabets vegne. For deres ord er på en gang for store, og ikke store nok. Terrorangrebet er ikke nyt; det er en gentagelse og en undtagelse på samme tid. Så hvis politikerne lyder som om det er en gentagelse, så er de kynikere, og lyder de, som om det er en undtagelse, så er de plattenslagere, der forsøger at slå mønt af en tragedie.

Fordi det er sket før og kan ske igen, forlanger flere, at debatten nu skal foregå på et mere oplyst grundlag. Det kan ikke passe, at vi skal høre politikerne genopføre de samme diskussioner med de samme argumenter, siger de. De orker ikke at høre venstrefløjen sige, at man skal passe på med at dæmonisere alle muslimer, for det her har overhovedet ikke det fjerneste med islam at gøre. De orker ikke, at høre dem sige, at det største problem er den fejlslagne integration, og at der skal tilføres langt, langt flere ressourcer til området. Omvendt orker de heller ikke at høre højrefløjen sige, at det her har alt med islam og muslimer at gøre, fordi det er dem, der bliver terrorister, og at man må føre langt strengere tilsyn med de muslimske miljøer.

 

Sagen er bare, at vi bliver nødt til at orke det. For er ikke andre, bedre og mere relevante diskussioner derude, som politikerne kunne føre i stedet.

Hvad værre er: Diskussionen må endda føres i bevidstheden om, at der ikke er et endeligt svar. For på den ene side har det med islam og muslimer at gøre, fordi terroristerne er islamister, der bruger koranen og Sunna som en revolutionær manual. Islamister skal altså søges blandt muslimer og ikke blandt buddhister og katolikker. Truslen udgår fra muslimske miljøer.

På den anden side har det ikke med islam at gøre, for så vidt som kun ganske få muslimer bliver terrorister. Og dem, der stod bag Paris og Bruxelles, syntes ikke at være særligt religiøst velfunderede: Det var unge, småkriminelle, rodløse mænd, der røg, stjal, drak og horede, som man slet ikke må i islam, indtil de lige pludselig blev islamister. De ledte efter en skæbne, og dengang, det var smart, ville de være blevet revolutionære marxister.

Og heri består just dilemmaet for et demokratisk samfund: Mellem sikkerhed og frihed. I et frit samfund kontrollerer og mistænkeliggør man ikke hele samfundsgrupper kollektivt. Det nyder terroristerne godt af.  I et sikkert samfund kontrollerer og mistænkeliggør man alle, og det lider alle under. Det er umuligt at få mere af det ene, uden at miste det andet. Maksimal frihed er maksimal usikkerhed. Og omvendt.

Så der er ingen vigtigere diskussion end den, vi fører nu. Og så længe den fortsætter, har terroristerne i hvert fald ikke vundet.

108 kommentarer RSS

 1. Af Allan Hansen

  -

  DEN DEMOGRAFISKE JIHAD.

  Hvor mange en by har vi ikke tilintetgjort, der var mere magtfulde end din by… (Sura, 47.23).

  Islam er en krig forklædt, som en slags “religion,,.
  Over alt i verden har islam spredt sig ved den
  evige krig!

  Denne undersøgelse er fra 1998 – læs den og tænk selv!
  ”Så længe den muslimske befolkningsandel forbliver på ca. 1 % i et given land, vil de blive betragtet som en fredselskende minoritet og ikke som en trussel mod nogen:
  USA-1 % muslimer.
  Australien- 1,5 muslimer.
  Canada 1,9 %
  Kina – 2 % muslimer.
  Italien – 1,5 % muslimer.
  Norge – 1,8 % muslimer.
  Ved 2 og 3 % begynder de at hverve tilhænger blandt andre etniske minoriteter og utilfredse grupper herunder stor rekruttering i fængsler og gadebander:
  Danmark – 2 % muslimer
  Tyskland – 3,7 % muslimer
  Storbritannien – 2,7 % muslimer
  Spanien – 4 % muslimer
  Thailand – 4,6 % muslimer
  Fra 5 % og opefter udøver de en i forhold til deres procentvise andel af befolkningen en overdreven indflydelse.
  De kræver indførelse af halal (ren efter islamisk standart) madvare, hvorved muslimer sikres jobs i tilberedelsen af madvarer. De øger presset på supermarkedskæder om at have det på hylderne – fulgt af trusler, hvis de ikke makker ret.(USA)
  Frankrig – 8 % muslimer
  Filippinerne – 5 % muslimer
  Sverige – 5 % muslimer
  Schweiz – 4,3 % muslimer
  Holland – 5,5 % muslimer
  Trinidad & Tobago – 5,8 % muslimer

  På dette stade vil de arbejde på at få den hedenske regering til at tillade dem at regere sig selv under Sharia, den islamiske lov. Islams endelige mål er ikke at konverter verden, men at etabler Sharia lov over hele verden.
  Når muslimerne når 10 % af befolkningen vi de øge lovløsheden som et middel til at klage over deres forhold ( Paris – bilafbrændinger). Enhver ikke – muslimsk handling, der krænker islam, vil medføre opstand og trusler:
  (Amsterdam – Muhammed tegninger).
  Guyana – 10 % muslimer
  Indien – 13,4 % muslimer
  Israel – 16 % muslimer
  Kenya – 10 % muslimer
  Rusland – 10 – 15 % muslimer
  Ved 20 % kan man forvente optøjer opstået ud af ingen ting, der dannes jihad – militser, der forekommer sporadisk myrderier og kirker og synagoger nedbrændes. ( Så længe muslimerne ikke har magten, vil de altid føle sig forurettet. Mange muslimers reaktion over for mennesker, der viser dem islams grimme modermærke, er heftige negative. Hvis de ikke truer med fysisk vold, så truer de verbalt)
  Etiopien – 32,8 % muslimer
  Ved 40 % opleves omfattende massakrer, evindelige terrorangreb og vedvarende milits – krigshandlinger:
  Bosnien – 40 % muslimer
  Chad – 53,1 % muslimer
  Libanon – 59,7 % muslimer
  Fra 60 % kan man forvente uhæmmet forfølgelse af ikke – troende og tilhænger af andre religioner, sporadisk etnisk udrensninger (folkemord), anvendelse af Sharia lov som et våben og jizya – den skat, der på lægges vantro:
  Albanien – 70 % muslimer
  Malaysia – 60,4 % muslimer
  Qatar – 77,5 % muslimer
  Sudan – 70 % muslimer
  Efter 80 % kan man forvente statsdirigeret etniske udrensninger og folkemord fx Indonesien.
  (man husker det Tyrkiske folkedrab i Armenien 1915-1917.)
  Bangladesh – 83 % muslimer
  Egypten – 90 % muslimer
  Gaza – 98,7 % muslimer
  Indonesien – 86,1 % muslimer
  Iran – 98 % muslimer
  Irak – 97 % muslimer
  Jordan – 92 % muslimer
  Marokko – 98,7 % muslimer
  Pakistan – 97 % muslimer
  Palæstina – 99 % muslimer
  Syrien – 90 % muslimer
  Tajikistan – 90 % muslimer
  Tyrkiet – 99,8 % muslimer
  Forenede Arabiske Emirater – 96 % muslimer
  100 % indvarsler Dar – es – Salam – det islamiske Freds Hus, der skal forstille, at være fred fordi alle er muslimer:
  Afghanistan – 100 % muslimer
  Saudi Arabien – 100 % muslimer
  Somalia – 100 % muslimer
  Yemen – 100 % muslimer

  Det er selvfølgelig ikke tilfældet. For at tilfredsstille deres blodtørst begynder muslimerne derfor at myrde hinanden ( i dag står hele Mellemøsten i flammer, og “muslimerne,, myrder hinanden af forskellige årsager:Kilde CIA: The World Fact Book.(1998).

  Fx Fahta og Hamas, som nu myrder hinanden på Vestbredden og i Gaza. Allahs vold og terror stopper ALDRIG.

  Siden den 11. september 2001. har der været 15.490. dødelige terrorangreb.
  ”Før jeg var ni havde jeg lært den grundlæggende kanon for arabisk liv. Det var mig mod min bror; min bror og jeg mod vores far, min familie mod mine fætre og klanen; klanen mod stammen; og stammen mod verden, og os alle sammen mod de vantro”. ( Leon Uris – The Haj).
  Det er værd at bemærke, at i mange, mange lande såsom Frankrig er den muslimske befolkning centreret omkring ghettoer, der er baseret på deres etnicitet. Muslimer integrer sig ikke i det større samfund. Derfor udøver de mere end deres procentandel af hele nationen burde tilsige.

  Moskeerne er vores kaserner
  Minaretter vores bajonetter
  Kuplerne vores hjelme
  De troende vores soldater
  – Yahya Kemal (Beyatli).

  ” Det eneste ondskaben behøver for at sejer, er, at gode mennesker ikke gør noget,,
  Citat af Edmund Burke (1729-97) filosof og politiker.

 2. Af Henrik Knage

  -

  Nej, og man kan også godt sige, at det stadig er lettere, at være så uheldig, at vinde en større lottogevinst – end at være så heldig at blive slået ihjel af en terrorist i Danmark.

  Jeg tror efterhånden at folk er mere trætte af at høre om muslimer og terror, end de frygter dem – sådan har jeg det i alle tilfælde, og da jeg alligevel ikke kan blive fri for dem, kan jeg li´så godt lære at leve med dem. Men de er ikke min kop te, det kan jeg godt sige!

 3. Af Jan Petersen

  -

  Krig og terror er to simple, yderst profitable, forretnings modeller. Så længe der er penge i stadset, for investorerne, fortsætter den business selvsagt.

  For de politiske magthavere er navnlig terror et pragtfuldt redskab i den indbyrdes kamp “del og hersk”. Samt, på lidt sigt, at få taget livet af det “forbandede” frie Internet, der rider enhver magthaver som et mareridt.

  Så jeg ser umiddelbart en stor fremtid for terror, uanset hvem der foranstalter terroren. Efter WWII og frem til ca 1980 var det bevisligt CIA og NATO “stay behind secret armies” (Operation Gladio), der foranstaltede en del af den mere spektakulære terror, feks Bologna bomb i 1980.

  Er noget lignende muligt idag? – ja desværre, naturligvis!

 4. Af Jesper Lund

  -

  Islamisk Stat skal bekæmpes, men vi må også indse, at så længe IS ikke er bekæmpet, så vil IS svare igen på vores angreb på dem. IS svarer igen med terror, som i bund og grund er deres form for våben. Et våben, som ikke følger krigens love, men dem følger IS i forvejen ikke.

  Terroren, som Europa oplever for tiden, er krigshandlinger iværksat af IS.

 5. Af Niels Peter Lemche

  -

  Synspunktet med, at disse terrorister nu mere eller mindre tilfældig blev islamistiske terrorister, mens de for tredive år siden var blevet røde terrorister, er spændende og nok rigtigt. Den næste generation bliver måske fallerede DF’er i skuffelse over et parti, der ikke holdte hvad det lovede, og derfor gled over i regulært højreradikale grupper med umennesker som Breivik som deres idoler.

  Så er der skrivebordsterroristerne, som der er mere end rigeligt af på disse blogs. Mennesker, som ønsker død og ulykke over dem, de ikke bryder sig om, men aldrig selv vil gøre noget ved det, for det er trods alt ubehageligt at slå ihjel eller tæve folk ud af deres hjem og op i godsvogne, så de kan blive deporteret–og igen: Hvorhen? Så det som blogejeren siger er faktisk, at vi taler om en mental kondition hos terroristerne, hvadenter de tilhører det yderste venstre, inklusive det religiøse venstre, som lige så godt kan være det religiøse højre, dvs. det yderste højre. Husk på, at i en halvcirkelformet opstilling af en parlamentarisk gruppe, befinder det yderste højre sig geografisk nær det yderste venstre. Det er som med Goebbels, der startede som venstresocialist, men en dag to de få skridt over til nazisterne på det yderste højre.

 6. Af Svend Jensen

  -

  Asylansøgere har ikke samme krav på grundlovsgivne rettigheder som danskere har. Man kan derfor i et vist omfang pålægge dem et kollektivt ansvar for trosfællers ugerninger ved at pålægge asylansøgerne restriktioner, der begrænser deres muligheder under og efter behandling af deres asylansøgniner.
  Eksempelvis kan man, efter hver større islamisk terrorhandling, stramme vilkårene for familiesammenføring; således at alle asylanters ventetid indtil familiesammenføring tillades, generelt forlænges med x år. Man kan også reducere varigheden af midlertidig opholdstilladelse.
  Der er mange muligheder for at udøve et effektivt moralsk pres på muslimske asylanter.
  Formålet skal være at give muslimerne en egoistisk motivation til at samarbejde med myndighederne, således at de dels hjælper med bekæmpelse af terrorisme og dels indser nytten af at integrere sig helhjertet i det danske samfund.
  Jo mere muslimerne aktivt demonstrerer vilje til integration og til modstand mod fanatisk islamisme, desto mere kan de belønnes med rettigheder og øget velvilje fra danskernes side.
  Nogen skal gøre noget!

 7. Af Rikke Nielsen

  -

  Endelig én, der siger noget fornuftigt!

  Det er absolut ikke første – og garanteret ikke sidste – gang, at en religion eller -isme er taget som gidsler i terroristernes tørst efter vold, død og undertrykkelse.

  Det er på tide, vi vender verdensbilledet den rette vej; terroristerne ønsker vold, død og undertrykkelse. Punktum! Terroristerne er ligeglade med religioner og -ismer.

  Problemet er, at de højreekstreme propagandister, der (lige nu dog kun før-WW2-retorisk) søger det samme som terroristerne, nemlig vold, død og undertrykkelse, formår at tegne et forvrænget billede af, at det er en hel befolkningsgruppe, der er skyld i terrorangrebene – udelukkende baseret på denne befolkningsgruppes religion.

  Det er pisse farligt at hoppe med på den vogn, og de højreekstremes propaganda er dét, der kan få den forkerte krudttønde til at gå af. Vi bekæmper ikke terroristerne, før vi erkender, at det er terroristernes grufulde tankegang, vi skal forstå og det er terroristerne, vi skal bekæmpe. Fjenden er ikke helt almindelige mennesker, hvoraf mange er flygtet fra en terrorisme, der er 1000-fold værre end den Europa er udsat for.

 8. Af Henrik Knage

  -

  Terrorrister kan bedst sammenlignes med tynd mave, selv om man finder ud af hvad det er man har spist ikke kan tåle, og ikke mindst hvorfor, fortsætter tyndskiden med uformindsket styrke.

  Det er da en helt ny og vanvittig vinkel på terror – maveterror.

 9. Af P Christensen

  -

  Ikke alene er folk træt af terror og bagstræb, funderet på en tilrejsende anakronisme af en galehus-overtro. De er lige så trætte af at se radikale-venstrefløjen sælge ud af hele det danske arvesølv i sit had til danskerne.

  Vore skatter har på 50 år udviklet sig omvendt proportionalt med kvaliteten.
  Til gengæld er vi blevet beriget med mange udefrakommende, selvvalgte parallelsamfund, hvor man foragter de vantro danskere, men ikke deres jordiske velfærdsgoder.

  Reaktionen fra venstrefløjen for deres politiske svigt af sociale klasser og generationer, er en søforklaring i form af kontinuerlig tilsvining af kritiske danskere.
  Thi radikale-venstrefløjen kan ikke se sig selv i spejlet.

 10. Af Jan Petersen

  -

  Sig noget nyt om terror.

  Siden 2001 og frem til 2015 har alene USA’s engagement i The “War on terror” kostet amerikanske skatteydere ca 1.7 trilliarder dollars. Til sammenligning kostede hele Vietnam krigen “sølle” 686 billioner dollars.

  Krig og terror er fede pengemaskiner!

 11. Af Maria Due

  -

  “Det er som med Goebbels, der startede som venstresocialist, men en dag to de få skridt over til nazisterne på det yderste højre.”, skrev Niels Peter Lemche.

  Nej, det gjorde Goebbels ikke, han blev nationalsocialist, hvor han tidligere kun havde været socialist. Goebbels tilsluttede sig dermed helhjertet det tyske folk og forsøgte at skjule, at han kun var halvt tysk, hans mor var hollænder. Det er en senere politisk opfindelse at påstå, at nazismen var en ekstrem højrebevægelse, og den er slet og ret for dum men er blevet annekteret ikke mindst af journaliststanden. Oprøret mod nazismen kom derimod fra højre.

  Goebbels handlemåde er i det hele taget et mønster, som ofte er blevet gentaget i historiens løb. Første generation i et nyt land eller mennesker, der kun delvis tilhører en etnicitet, optræder ofte som glødende patrioter for det ene eller andet. Napoleon var ingen undtagelse, han var jo i starten korsikaner om en hals og ikke rigtigt regnet som fransk. En lille splint, var han også. Hitler var østriger og ikke så lidt af en taber, førend han slog sig op på den tyske mindreværdsfølelse og økonomiske ruin.

  I dag læste jeg i min avis om et komikerpar af ikke-dansk oprindelse, som udtalte, at der ikke er grænser for, hvor grov man kan være overfor “hvide”, men at det ikke går over for “brune”.
  Og forleden læste jeg, at “sorte” hoverende udtalte, at nu bliver Europa “sort” som hævn for kolonitiden. Så her kommer noget, der måske ikke er helt nyt men i hvert fald meget politisk ukorrekt:

  Jeg er dødtræt af at høre indvandrere og andre folkeslag omtale sig selv med en identitet, der først og fremmest er dikteret af deres hår-og hudfarve. Jeg er dødtræt af denne permanente klyngen sig til noget ydre, der synes at dominere hele deres indre væsen og gøre mange af dem til potentielle terrorister. Jeg synes, at det er latterligt upassende, at de hele tiden taler om deres hudfarve og påstår, at det er os ikke-brune og ikke-sorte – ofte kaldet “white trash” . -, der ikke har andet i hovedet end hudfarve, og at vi derfor er racister.

  Hvor man end vender blikket i Asien og Afrika, er kvinder med lys hud altid blevet vurderet som mere attraktive end de mørklødede, og mørklødede kvinder ikke mindst i Afrika bruger stærkt sundhedsskadelige midler til at blege deres hud med. Tænk på Michael Jackson, der oprindeligt havde et sundt, glad og typisk negroidt udseende, og som ødelagde sig selv med kosmetiske operationer og afblegninger. Han var verdensberømt og holdt af, han havde børn at være ansvarlig overfor, han havde penge som skidt, og alligevel var det ikke nok. Han ville være hvid.

  Humor er et fantastisk våben mod den slags infantile påfund og mindreværdskomplekser, og jeg kan kun håbe, at vi får mere humor, der gør grin med alle dem, der er besat af deres egen hudfarve og hader og misunder mennesker med andre hudfarver.

 12. Af Allan Hansen

  -

  Økonomisk Jihad.
  ( hvordan man undergraver og
  udhuler den Europrædiske økonomi).

  Hvad koster den økonomisk jihad?
  Well, det er et langt og meget kompliceret
  regnestykke og vil tage lang tid, at regne
  ud hvis alle faktorer skal tages i betragtning.
  Jeg har derfor sat to økonomer og en
  matematiker på opgaven, men jeg tør
  godt røbe så meget, at den koster Europa
  cirka en milliard om dagen, altså 365
  milliarder om året.
  I fremtiden vil terror angreb blive hverdags
  kost i Europa – med et par angreb om ugen
  som vi kender det fra Mellemøsten.
  – Det skal nok blive rigtig hyggeligt god fornøjelse.

 13. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt som apropos til at trække det lusede nazikort (national-socialister) så “glemmer” kortgiveren ofte at fortælle:

  At ud af de 14 topnazister, der deltog i Wannsee mødet om total udryddelse af jøderne, var 8 af dem højt uddannede med en doktorgrad på CV’et!

  Ikke just bumser fra arbejdsløshedskøen. Det var derimod repræsentanter fra den tids, særdeles højtuddannede politiske korrekte elite!

 14. Af Maria Due

  -

  “Ikke just bumser fra arbejdsløshedskøen. Det var derimod repræsentanter fra den tids, særdeles højtuddannede politiske korrekte elite!”

  Ja, og karrierejægere.

 15. Af Jan Petersen

  -

  Der er også i dette årtusinde særdeles gode private karrieremuligheder indenfor terror, ulovlig krig og massemord, hvis man blot satser på verdens suverænt største arbejdsgiver på respektive felter.

  Jeg kan da meget nemt komme i tanke om en tidligere dansk statsminister, der gjorde en fortrinlig karriere og som stadig er tilknyttet netværket som lobbyist for våbenindustrien.

  Og – politisk korrekt – uden tvivl, ellers ingen karriere!

 16. Af Niels Thomsen

  -

  Der er måske ikke så meget nyt om terror-truslerne mod Danmark og Europa, andet end at truslerne bliver værre og værre. Om kort tid kan 130 ofre for nedskydning, og 300 ofre for bomber i en metro og lufthavn forekomme os at være små tal og små episoder. For ISIS forbereder langt større angreb hvor tusinder og atter tusinder af sagesløse og fredelige mennesker kan blive ramt i et enkelt angreb med kemiske-, bakteriologiske- eller atomare våben. Eller antallet af mindre angreb kan blive så talrige, at antallet af ofre tilsammen løber i mange, mange tusinder. I Sverige er en slags terrorkrig og gangsterkrig allerede i gang mod befolkningen, tusinder af kvinder er blevet overfaldet og mishandlet, tusinder af skoler, villaer, gårde og biler er blevet brændt af, og overalt i byerne og på landet breder utrygheden sig. Pladderhumanismen og indvandringen er endt i vanvid, ødelæggelser, forbrydelser, sygdomme og samfundsopløsning.

 17. Af georg christensen

  -

  Noget nyt, kan jeg ikke sige, andet som: Efter Paris så København (et forvirret individ), som bare for sig selv ville gøre oprør, så Brussele, og alt imedens glemmer vi tyrkerne, et stort land, som står midt imellem europa og mellemøsten, og glemmer deres behov.
  Et land, som fordi europas ledere fejlede , nu har to terrorbander at bekæmpe.
  Kurderne, som ønsker deres eget kalifat eller IS som forsøger at skabe deres eget med Syrernes diktatorstyret Assad midt imellem.

  Jeg kan efterhånden ikke længere gennemskue hvor , den virkelige terrorist befinder sig. Som Europærer , det nuværende Europa inklusive Russerne og Tyrkerne ser jeg en bedre fremtid i møde og med “håbet” om, men kun hvis folkene får udskiftet en stor del af deres nuværende ledere. Europafolket er overalt igang, problemet er bare, at hvis nationalstats fornemmelsen overtager, må vi alle til at begynde forfra, og hvis det sker, hvem bliver så udnævnt til den nye “terrorist”?.

  NB: Det var nok ikke så meget nyt. Alligevel lød et ordsprog engang: Intet nyt fra vestfronten er godt nyt, vel nok kun fordi nyheden var forsinket gemt eller glemt.

 18. Af Niels Thomsen

  -

  At svenskerne er blevet narret og forrådt af deres egne regeringer og medier kan enhver vel se, der har tænkeevnen i behold. Men hvordan ser det ud her i DK? Læs den korte, snapha og 180g.

 19. Af Niels Thomsen

  -

  PS: Se også BT ang. Enhedslisten der vil have endnu mere indvandring. Og læs jp-jalving om EUs hul-i-hovedet politik.

 20. Af J. Han sen

  -

  Flygtningeproblemet og terroren er opstået på grund af vestens krig i de muslimske lande.
  Danmark er et stort medansvar for terroren.
  Udsættes Danmark for et terrorangreb, så bærer Fogh, Løkke og andre politikere som har deltaget i krige mod lande som aldrig har udgjort en trussel imod Danmark ansvaret.
  USA og bl.a. Danmark har millioner af dræbte på samvittigheden i de muslimske lande.
  Og millioner af flygtninge.
  Dette har skabt hadet til Vesten.
  Og dermed terroren.
  I betragtning af Vestens forbrydelser, så kan hadet til Vesten vare i generationer.
  Og dermed også terrortruslen.
  En stor tak til Bush og Fogh.

 21. Af Hr. J H

  -

  Flygtningeproblemet og terroren er opstået på grund af vestens krig i de muslimske lande.
  Danmark er et stort medansvar for terroren.
  Udsættes Danmark for et terrorangreb, så bærer Fogh, Løkke og andre politikere som har deltaget i krige mod lande som aldrig har udgjort en trussel imod Danmark ansvaret.
  USA og bl.a. Danmark har millioner af dræbte på samvittigheden i de muslimske lande.
  Og millioner af flygtninge.
  Dette har skabt hadet til Vesten.
  Og dermed terroren.
  I betragtning af Vestens forbrydelser, så kan hadet til Vesten vare ved i generationer.
  Og dermed også terrortruslen.
  En stor tak til Bush og Fogh.

 22. Af bjarne petersen

  -

  Uden politikere som merkel, jelved, vestager, stampe, pernille, sofie, løkke og lidegaard osv. kunne Danmark stadig have været et land hvor kriminaliteten var i bund, og hvor velfærden og sundhedssystemet osv. var i top. Nu er samfundet og familierne i stedet ved at falde fra hinanden, antallet af skandaler, skilsmisser og marginaliserede danskere er rekordhøjt, og mere og mere ligner vores land en fattig og tyrannisk rød bananstat. Landet er jo een stor spareøvelse når det gælder velfærd, forsvar, politi, skoler, hospitaler, skadestuer og meget mere. Kun når det handler om migranters komfort og velbefindende, er der penge nok. Iflg. BT bruges der nu en million kr. pr. år på en uledsaget “mindreårig” migrant. (der oftest er 16-25 år)

 23. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAN PETERSEN, ph.d.-grader oversat til nutidig sprog. Tysk Doktor, men på grundlag af en disserration og ikke en Habilitation, som svarer til en dansk doktorgrad. Men akademisk var de på linje med f.eks. vor nys afgåede undervisningsminister. Werner Best var i øvrigt også tysk doktor.

 24. Af Jan Petersen

  -

  Lemche, ja den nazistiske politiske korrekte elite var faktisk ret veluddannede mennesker. Hvilket vel ikke helt stemmer overens med deres barbariske handlinger!

 25. Af Allan Hansen

  -

  Historiker Tom Holland – must SEE!

  https://www.youtube.com/watch?v=nwo5xpO390k

 26. Af Kristian Andersen

  -

  Det er tabu at sige, at hvis vi stoppede vores terror i Mellemøsten (daglige bombninger af civile, 24/7 droner der har stået for hundretusinder døde – mange uskyldige osv. osv.) så ville vi også se at terror i vores Byer ville forsvinde.

  Denne amerikanske Journalist siger det klart og tydeligt. men shhhhhhhhh det er jo tabu at sige det 😉

  (https://www.facebook.com/mucaarhus/videos/799136453500475)

 27. Af Hr. J H

  -

  Af Kristian Andersen – 26. marts 2016 2:22

  Uha.
  Politikerne, medierne og vælgerne har indgået en bizar og gensidig aftale.
  Sandheden om terroren må ikke omtales.
  Det må ikke siges åbent, at terrortruslen skyldes Vestens massemord i de muslimske lande.

 28. Af Niels Thomsen

  -

  Det var en stor fejl af Bush at angribe Irak, og det var en stor fejl at bombe i Libyen. Men at 179 af Borgens politikere gik med til det sidste, viser jo kun at Borgens indhold af tumper er utrolig stort. Massevis af almindelige danskere var modstandere af begge krige. Men var uden magt og indflydelse. Og det samme gælder jo borgerne i de lande hvor politikerne handlede hen over hovedet på befolkningerne. Alt i alt er terroren mod tilfældige tog-, bus- og flypassagerer og café- og koncertgæster helt meningsløs, ligesom knivstikoverfaldene på tilfældige fodgængere osv., for det er en terror som kun skader. Den skader europæerne, og den skader muslimerne, araberne og afrikanerne. Ingen har glæde af den. Den skaber kun smerte, sorg, vrede og had. Kun forrykte og vanvittige kan se et formål med at myrde løs på uskyldige. Og det med at den almægtige muslimske Gud skulle have brug for “hjælp” til at bekæmpe mennesker der ikke er opdraget som muslimer, er jo nonsens. Gud eller Allah kunne da sagtens selv vejlede eller udrydde de mennesker hvis det var det han ville. Som almægtig har han da ikke brug for svage menneskers hjælp. Svage mennesker der slet, slet ikke har den fulde indsigt i hvad der sker i verden, eller hvad der er meningen med det hele.
  Måske man burde prøve at forklare mere om hvor meningsløse terroraktionerne er.

 29. Af Henrik Knage

  -

  Sig noget nyt om terrorister! Gerne :Bumm!

  Det halve Danmark, er efterhånden travlt optagede med at lege psykologer, og prøve at forstå, hvad der får folk til, at blive terrorister, og forsøge at sætte sig ind i deres syge tankegang.

  Det kan ikke betale sig at spilde tid på den slags, for det er noget af det de udnytter!

  Den dag kommer altid, hvor gerninger ikke fortjener forståelse og i forhold til terrorister er dagen kommet! Den dag kommer også, hvor man ikke orker at sige mere om et givent emne, og den dag er også kommet.

  Efter min mening er der ikke mere at sige om terrorister, andet end: Angrib de svin! Det burde være lovligt, at gå rundt med en skarpslebet feltspade, i nattelivet – sådan en fætter kan dele et terrorkranie i to stykker i 1. hug.

 30. Af Niels Peter Lemche

  -

  KRISTIAN ANDERSEN – 26. MARTS 2016 2:22, ærlig talt, hvad er dit navn egentlig: Abdul et eller andet? Se nu bare denne latterlige slyngen om sig med tal, hundredtusinder af døde dræbt af droner, er det det, du skriver? Nej, de er forbandet farlige for jer i IS, hvor du må høre hjemme. Agenter fra specialkorpsene pinpointer jeres folk én for én, og dronen tager vedkommende ud, lige som det skete med Jihad John. Syrien og omegn er blevet et forbandet farligt sted for jer at opholde jer. Det er derfor opmærksomheden rettes mod Europa.

  og NIELS THOMSEN – 26. MARTS 2016 5:50, nej, det var ingen fejltagelse at bombe Libyen osv. Man slap af med nogle forfærdelige tyranner med masser af blod på hænderne, også europæisk blod–Lockerbie f.eks.–men det var en fejl ikke at gøre arbejdet færdigt.

 31. Af r. vangkilde

  -

  RELIGIØS HANDLING! – at sætte livet på spil med personlig terror i højeste autoritet.
  “Den lave fællesnævner” – i demokratiets fællesskab er jo ikke et mål i sig selv, fordi vi må aflevere værdier til et fælles omfordeling! – det handler ikke om islam og Breivik, men personer
  der søger en autoritet, eller ønsker at straffe demokratiet for mangelfuld handling ELLER, i
  forsvar af demokratiets velfærd er traditionel militær beredskab en ringe løsning.

 32. Af Jesper Lund

  -

  Niels Peter Lemche

  “Det er derfor opmærksomheden rettes mod Europa.”

  IS fører krig i Europa med terror som våben enten som hævn for vores angreb på dem eller for at påvirke os til at stoppe krigen mod dem. Det skal Europa selvfølgelig ikke give efter for.

  Organiserede terrorister har et mål med terror. IRA havde det mål at få Storbritannien ud af Nordirland. PLO for dannelsen af en uafhængig palæstinensisk stat med Jerusalem som hovedstad. Rote Armee Fraktion at omstyrte Den Tyske Forbundsrepubliks statslige og samfundsmæssige orden. Og nu IS terrorister, som kæmper for et kalifat.

  Jeg opfatter terror som krigshandlinger og skal behandles som dette.

 33. Af Niels Peter Lemche

  -

  Jesper Lund, aldeles enig, og det er derfor, jeg hele tiden urgerer, at man skal afslutte i Mellemøsten, dvs. gøre en ende på IS. Så længe de er der, sender de deres ’soldater’ mod os i Europa.

 34. Af Eva Madsen

  -

  Flygt fra Europa mens I kan !!!
  Tænk på jeres børn og børnebørn . !!!

  Uddrag af en Kronik: Islam og kulturrelativisme går hånd i hånd ( af bent jensen )

  Den anden væsentlige faktor er tilvandringen. Europæiske lande har i historiens løb modtaget og på kort tid integreret indvandrere fra andre europæiske lande: tyskere, svenskere, jøder og huguenotter er indvandret til Danmark og har været en gevinst for landet.
  Men vor tids indvandrere fra islamiske lande er af et helt anderledes omfang, og de vil ikke integreres. De tager deres religion med fra Mellemøsten, Nordafrika og Pakistan for at kunne leve isoleret i egne bosættelser, så de ikke påvirkes af værtslandenes kultur. Og deres tal vokser eksplosivt, fordi de får langt flere børn end europæerne. I Frankrig med seks millioner muslimer og i Holland er den muslimske befolkning mere end fordoblet siden 1980.
  Er du klar over, at mange tyske byer har en muslimsk befolkning på 30-35 pct.?
  Det samme gælder engelske og franske byer.
  I Tyskland var der i 1960 under 7.000 muslimer, i dag er der fire millioner! En lang række tyske byer vil få muslimsk flertal inden for en overskuelig periode. 160.000 højtuddannede tyskere forlader hvert år landet. I Bruxelles og mange andre europæiske byer er over halvdelen af nyfødte børn for længst muslimske.
  I Birmingham er der flere moskéer end kirker.

  De europæiske velfærdsstaters ødelæggelse bliver det uundgåelige resultat.
  De virker naturligvis som en magnet på de millioner af mennesker i Mellemøsten, Nordafrika og andre steder.

  Man kan opnå en levefod, der siger spar to til livet i de til dels sammenbrudte stater, de kommer fra. Man har ret til bolig, gratis børnehave, lægehjælp, undervisning og uddannelse. For nylig kunne man på tv stifte bekendtskab med en palæstinensisk kvinde med syv børn, som har boet i 21 år i Danmark uden at have lært at læse og skrive – og formentlig uden nogensinde at have arbejdet.

 35. Af Eva Madsen

  -

  Læs venligst nedenstående kronik.

  Der er måske nogle der får lyst til at pakke kufferten og forlade Europa , efter at have læst artiklen – god tur !!!

  http://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE7378962/Europas-undergang-%E2%80%93-tallenes-tale/

 36. Af Hr. J Han sen

  -

  Af Eva Madsen – 26. marts 2016 9:43

  Hvornår er den fascistoide sprøjte Jyllands Posten blevet et sandhedsvidne.

 37. Af Niels Peter Lemche

  -

  ‘Eva Madsen’, med samme henvisning på alle blogs. Jeg glæder mig over, at kronikken i JP begynder med det, jeg hele tiden henviser til: Vores kollektive selvmord. Resten af kronikken bygger videre på den grunderkendelse. Man kan kalde det loven om forbundne kar: For få mennesker det ene sted og for mange mennesker det andet sted.

  Men set i et længere perspektiv så gik Europa til grund i 1916, ved Somme og Verdun. Alt det, vi stod for i Europa, blev fornægtet i materielslaget, som det hed. Og er man i tvivl, så så man resultatet i dødslejrene under Den Anden Verdenskrig, som den traditionelt højststående del af europæisk kultur stod bag. Resten er sådan set bare efterdønninger.

  Men som en karikaturtegning af to rige romere, der ligger til bords i Rom omkring 200 eft. Kr. siger: Gud ske lov, at vi lever i en dekadencetid.

  PS: Jeg gider ikke sætte dette svar ind alle de steder, som ‘Eva Madsen’ har sin henvisning.

 38. Af Eva Madsen

  -

  Du har helt ret Hr. Lemcke – man kan råbe i øst og vest for døve øren.

  Pøblen og politikerne fatter intet, selv om de befinder sig midt i Europas ødelæggelse – der er total gennemtræk igennem havregrøden., en opgiven og laden stå til over hele linjen.

  Det bedste er at melde sig selv ind i RDS.

  RDS = Red Dig Selv

 39. Af Anders Thornvig Sørensen

  -

  Niels Peter Lemche – 26. marts 2016 9:07
  Det er jo spørgsmålet, om Vesten skal indsætte landstyrker mod Isis i stor skala.
  Til sammenligning er jeg mere venlig over for den tanke, end jeg er over for tanken om vestlig militærintervention i Syrien, jf. tidligere diskussioner.
  Alligevel har jeg betænkeligheder.
  For det første tror jeg ikke på, at IS sådan bare lige bryder sammen militært. Godt nok er terrænet fladt, men ørknen med sine sandstorme er ikke udpræget venlig over for hverken tunge kampvogne eller luftvåben. Dernæst er der byerne, som skal indtages.
  Men det er sådan set sekundært. Det skal ikke være en forudsætning for at beslutte sig for landkrigen, at man forventer en hurtig eller nem sejr. Forudsætningen skal være, at man er villig til at kæmpe hårdt og længe for det og med store egne tab, om nødvendigt. Ellers er det bedre at lade helt være.
  Ved en landkrig løber man ind i det problem, at man bliver nødt til at prioritere mellem éns egne soldaters sikkerhed og civilbefolkningens sikkerhed, mens krigshandlingerne finder sted. Vælger man det første, er det populært på hjemme hos én selv, men skaber fjendskab i befolkningen i Mellemøsten. Vælger man det sidste, bliver man mindre hadet og foragtet dernede, men støtten til fortsat krigsførelse bliver svækket hjemme hos én selv, foruden at pengeudgifterne til krigen bliver større.
  Vesten har været i området før, da Irak blev besat, og jeg er ikke sikker på, at man prioriterede klogt dengang, ud fra en langsigtet betragtning. Hvad jeg har læst om f.eks. indtagelsen af Fallujah, tyder på, at vesten valgte den bekvemme men kortsigtede løsning.
  Min vigtigste betænkelighed er dog af en anden art. Som sagt, vesten har været der før. Den massive militære vestlige tilstedeværelse som under Irak-besættelsen har to virkninger. Den ene er, at den lokale statsmagt bliver umyndiggjort og ydmyget i sin egen befolknings øjne. Især i det område, som vesten besætter militært. Når landets egen regering derefter rykker ind i hælene på vestlige styrker, har den ingen moralsk autoritet. Den anden virkning er, at den lokale statsmagt egne væbnede styrker bliver demoraliseret – af samme grund. De får området tilbage uden at kæmpe for det. Hvis de havde kæmpet for det og lidt tab for det, ville de have haft en reel motivation til at holde fast i området også fremadrettet.
  Det er dét der gør mig bekymret ved tanken. Hvad sker der den dag, vesten trækker sig ud igen. For man kan jo ikke holde hele verden besat hele tiden.
  Hvis de indfødte regeringer og hærstyrker slår IS ned, tager det længere tid. Men det kan være, at resultatet holder længere bagefter. Det er pinagtigt at vente på i mellemtiden, men vi kan gøre meget – meget mere end hidtil – for at forbedre sikkerheden og grænsebevogtningen på hjemmebanen i Europa.
  Man kan hjælpe hinanden f.eks. med luftstøtte, specialstyrker, anti-terrorspecialister, satellit- og flyovervågning og efterretninger, men grundlæggende sørger hver part for at rydde op i sit eget område. Det synes jeg måske er en bedre arbejdsdeling.

 40. Af Erik møller

  -

  TERRORISERING AF USKYLDIGE KAN FOREGÅ PÅ MANGE MÅDER…

  Ja, kronikken nævnt 9.43 bekræfter hvad vi ikke-radikale, ikke røde og ikke-skabsradikale har vidst i årevis. At indvandrings- og godhedsmafiaen, at feministerne og socialisterne, at medierne og de gamle partier er i gang med at ruinere og ødelægge Danmark og danskerne.

  Det startede i 68 med hetz mod husmødre, forældre, mænd og familier. Og børnene skulle helst eller absolut anbringes på statslige institutioner det meste af deres barndom (så de kunne blive statsligt og ideologisk opdraget) Mænd og børn blev gjort RETSLØSE i mange situationer, dog især i forbindelse med skilsmisser. Men også de tusinder af børn der er blevet konfiskeret og beslaglagt af “børneværnet” (ofte på et yderst spinkelt og usagligt grundlag) er tit komplet retsløse. Og de kan altid bruges som et sugerør ned i statskassen. I det hele taget er de danske familier stort set retsløse hvis kommunen, “børneværnet”, familiebureaukratiet eller staten får øje på dem. At sige at tusinder og atter tusinder af mænd, børn og familier er blevet undertrykt, tyranniseret og terroriseret af familiebureaukraterne er ingen overdrivelse. Og i de senere år er den familiefjendske politik, på især de radikales initiativ, kun blevet endnu værre og endnu mere pervers.

  Og nu er retsløsheden så ved at blive udbredt til hele den danske befolkning, som nu diskrimineres på en lang række områder i forhold til nyankomne migranter. Som på det seneste har fået STØRRE RETTIGHEDER end danskerne, til boliger, møbler, penge, velfærd, jobs, førtidspensioner, hospitalspladser og særlige ekstra ydelser. (og dem som er bekymrede over masseindvandringen er jo igen og igen blevet hetzet og kaldt racister, fascister og svine hunde osv.)

  Afmagt, diskrimination, undertrykkelse og retsløshed til 90% af danskerne synes at være Borgens og nomenklaturaens/”elitens” målsætning. Og næste kapitel bliver vel danskernes udskiftning og fordrivelse?

  Aldrig før i Danmarkshistorien har der været så mange tabermænd, faderløse børn, familieløse børn, ulykkelige og rodløse børn og unge, hjemløse mænd, posedamer, ensomme og triste skæbner, svigtede gamle og syge.

  Danmark er ikke længere en demokratisk velfærdsstat, men mere en halvfascistisk stat hvor utallige danskere udplyndres, tyranniseres og terroriseres af systemet, af bureaukratierne, af partierne og staten.

  Det som nomenklaturaen har tilovers til stemmekvæget af loyalitet, sympati og ægte solidaritet er nul og nix. Det er derfor Danmark nu (ligesom Sverige) er på vej mod kaos, anarki, bombeterror og undergang.

 41. Af Har tante B solgt sin sjæl til de radikale?

  -

  Flere af mine bekendte fortæller at på visse blogs “forsvinder” nærmest alle indlæg der er aktuelle og relevante, hvis de er på over ti linjer. Det er da en uforskammet, udemokratisk og stupid form for redigering. Hvad bilder disse blogbestyrere sig ind?

 42. Af Niels Larsen

  -

  Så længe vi tillader bare én af disse a. 50 millioner forbandede muslimer at opholde sig i Europa – så længe vil terrortruslen bestå.

  For det er islam, som er fjenden. Ikke islamismen, for den eksisterer kun i feberhede, apologetiske og bundnaive europæeres tanketomme hoveder.

  Islam skal smides ud af Europa, hvis vi skal standse terroren!

 43. Af Niels Thomsen

  -

  Flere af de radikale bloggere her synes at mene, at når politikere hen over hovedet på befolkningerne har angrebet Irak og Libyen mv…… så er det i orden at islamister fra Mellemøsten og Afrika voldtager vores kvinder og plaffer sagesløse mennesker ned eller bombesprænger dem i koncertsale, metrostationer, lufthavne, fodboldstadioner, supermarkeder og på gader og veje. Vil de også forsvare store terroraktioner med tusinder af dræbte og lemlæstede?

 44. Af Hr. J H.

  -

  Når Danmark ulovligt angriber et land som aldrig har udgjort en trussel imod Danmark.
  Danmark vedstår ikke engang, at man er i krig imod de land som man overfalder.

  Så er det helt efter bogen, at de lande som Danmark verfaldr retter angreb imod Danmark.

 45. Af Jakob Rasmussen

  -

  Religiøse terrorkrige er måske fremtiden, nu hvor det er umuligt for overbefolkede lande, at ekspandere på mere eller mindre fredelig vis, til stort set ubeboede områder af kloden, fordi hele kloden er “opdaget”, og diverse militæralliancer gør erobringskrige for risikable, fordi mindre konflikter uundgåeligt vil inddrage mange andre lande i konflikten.

  Før de islamistiske terrorister begyndte at føre terrorkrige, var der zionistiske terrorister, der anvendte terror mod lokalbefolkningen i, som led i en succesfuld erobringskrig.

  Zionisterne opkøbte store dele af det område, der senere blev til Israel, af lokale arabere, og begyndte derefter en terrorkampagne mod briterne og de lokale arabere, der fordrev englænderne, og endte med at staten Israel blev oprettet.

  Nu begår israelske besættere statsterror mod lokalbefolkningen i de besatte områder af Palæstina med den zionistiske stats accept.

 46. Af Hr. J H.

  -

  Af Jakob Rasmussen – 26. marts 2016 13:57

  Hvad pokker er der sket med Jakob Rasmussen.
  Nu kan han pludselig se problemerne i Palæstina.

 47. Af Eva madsen

  -

  En lille skarp.

  benny kurt andersen
  25. marts 2016

  “Molenbeek” findes desværre mange steder i Danmark, ikke kun på Nørrebro.

  Og tendensen stiger, fordi det stadig er den overvejende røde politisk korrekte, konfliktsky og blåøjede del af pressen, journalisterne, eliten og politikerne, der styrer landet.

  Derved opmuntres helt åbenlyst til, at Danmark, danskhed, dansk kultur og danske værdisæt negligeres og nedgøres, mens u-danskhed med negativt syn på demokrati, ligestilling, ytringsfrihed og fuld accept af religionsfrihed ses som vejen frem.

  Alt dette for at begå sig godt blandt mørke kræfter i EU, FN, Mellemøsten og Afrika og for forkrampet at holde fast i håbløse og forældede konventioner.

  Af uforståelige grunde ønsker befolkningen i Danmark denne fremtid, protesterne er få og beskedne, og de politisk korrekte partier står godt ud fra de seneste meningsmålinger.

  Danskerne får det som fortjent, og som de selv søger det. Uforståeligt, men sandt. Den politiske elite ønsker Danmark afskaffet, og befolkningen stemmer fortsat på politikere, der ønsker dette gennemført.

 48. Af Jakob Rasmussen

  -

  De muslimske tyrkeres folkemord på deres kristne medborgere i ly af første verdenskrig, var et ekstremt eksempel på en succesfuld terrorkrig.

  Muslimernes folkemord på deres kristne medborgere blev indledt allerede i 1894-96, med de såkaldte hamidianske massakrer.

  Hitler blev inspireret af de muslimske tyrkeres ustraffede folkemord på de kristne tyrkere, og troede derfor, at han også kunne slippe afsted med folkemordet på de europæiske jøder.

  Terror er ikke “kun” en modbydelig forbrydelse, og kan ofte ikke reduceres til at være udtryk for psykisk sygdom; det er oogså et led i en klassisk, muslimsk militær erobringsstrategi.

 49. Af Allan Hansen

  -

  Ja, som altid et fint indlæg fra Bent Jensen.
  Nu har vi forsørget helle Mellemøsten i
  mere end 50 år.
  Som tak vælter bararne nu indover hele Europa
  med AK 47, og lommerne fyldt med sprængstoffer..
  Men en dag er kassen tom, og vi vil ikke
  engang have råd til, at forsvarer os selv.
  Vi døde af den nye folkesygdom DUMHED
  og utilgivelig uvidenhed!
  Europa drukner bogstavelig talt i araber pis.
  Det har jeg sagt i de sidste 30 år, men man
  ville ikke lytte. Nu er løbet kørt – sov godt Europa!

  P.S: allerede i 1500 tallet var der i Europa
  en overordnet konsensus, om at de
  barbariske slavehandler ALDRIG skulle
  få fodfæste i Europa – vi blev sgu snydt
  alligevel.

 50. Af Svend Jensen

  -

  Islamisternes plan for Europas erobring skrider planmæssigt frem.
  Nu er der oprettet muslimske enklaver i Europa, med en størrelse, der tillader islamistiske fortropper at skjule sig i beskyttede omgivelser.
  Fortropperne har derfor fået faste baser at operere fra, da de altid kan regne med nødvendig støtte fra deres sympatisører i enklaverne. De lokale muslimer vil eller tør i betydeligt omfang ikke samarbejde med værtslandenes antiterror korps.
  Næste trin for erobringen vil være at konsolidere og udvide enklaverne, således at de effektivt bliver livsfarlige nogo zoner for det omgivende land.
  Efter konsolideringsfasen vil enklavernes indbyggere nu kunne forlange lokal autonomi ved påberåbelse af menneskerettighederne og henvisning til værtslandet passive accept af enklavernes selvstyre.
  Det vil følgelig være imperativt for værtslandenes regeringer at eliminere de erobrede enklaver, hvis de vil sikre deres egen overlevelse på sigt – inden det bliver for sent.

 51. Af Jakob Rasmussen

  -

  Mange antikommunister bilder sig stadig ind, at terrorattentatet på Paven var nogle kommunistiske landes hævn for Vatikanets succesfulde, antikommunistiske indsats i bl.a. Polen.

  De afviser, at den islamistiske terrorist, Mehmet Ali Agca, kunne være en fanatisk religiøs terrorist, der begik mordet af religiøse grunde, fordi han var en gangster, der mildest talt ikke levede op til de muslimske idealer – men det ekstreme hykleri blandt islamistiske terrorister har vi jo efterhånde set mange eksempler på.

  Forhorede og narkotikamisbrugende, islamistiske terrorister tror åbenbart, at terroren vasker deres synder væk.

  Mehmet Ali Agca har selv udtalt, at han var bange for, at han forsøgte at myrde den ekstremt populære pave, fordi han frygtede, at pavens kommende besøg i Tyrkiet ville give kristendommen en rennæsamce i Tyrkiet.

  Mehmet Ali Agca henviste desuden selv til en gammel spådom, kaldet Fatimas spådom, og han hævdede, at den tredje spådom, som var hemmelig for offentligheden på det tidspunkt, forudsagde en dommedagskrig mellem islam og kristendommen.

  Mehmet Ali Agca anså altså selv terrortattentatet på paven, for at være startskuddet til en dommedagskrig mellem kristen og muslimer.

 52. Af Henrik Knage

  -

  Sig noget nyt om terror – og glem “Den Lille Pige Med Svovlstikkerne” – af H.C.Andersen.

  Der er konkret tale om to sider af samme sag.

  Danskerne er lige nu “Den Lille Pige Med Svovlstikkerne”, der forsøger at holde varmen, med de stikker der var tiltænkt salg – og som dør af kulde – på åben gade, mens andre går forbi.

  Hun fik aldrig varmen, da hun ikke blev lukket ind.

  Herskabet i dagens Danmark er muslimer, der sidder og luner sig i deres varme stuer, men den lille danske pige med svovlstikkerne fryser ihjel – medens politikerne i Danmark sidder indendørs og klapper i deres små lyserøde hænder, af bare begejstring.

  Min tidligere kæreste´s tipoldefar tegnede de fleste af H.C. Andersens eventyr – og hun har/havde de skønneste øjne – i to forskellige farver.

 53. Af Maria Due

  -

  “Terror er ikke “kun” en modbydelig forbrydelse, og kan ofte ikke reduceres til at være udtryk for psykisk sygdom; det er oogså et led i en klassisk, muslimsk militær erobringsstrategi.”

  Ja, og det har mange muslimer pralet af i tidens løb og nutildags på blogs og videoer, der propaganderer for islam. I Koranen og hadith finder de alt, hvad de har brug for, meddeler de muslimske talsmænd og debattører, for deres hellige skrifter kan også anvendes som krigsmanualer, og indtil videre virker de.

  Men de har gjort regning uden vært og aldrig forstået, at det neurotiske angsthelvede, som er socialismens omklamrende følgesvend og magtmiddel, ikke har vundet indpas over alt og ej heller fortæller hele historien.

 54. Af Niels Peter Lemche

  -

  Jacob Rasmussen, nu hed det Det Osmanniske Rige, og der var ikke tale om terror, men om et regulært folkemord. Bare for at få terminologien på plads.

  Ellers udvider du terrorbegrebet så meget, at det mister fokus.

  Og der findes ingen anklager mod det moderne Tyrkiet for folkemord; men som efterfølger til Det Osmanniske Rige burde de nok sige ’sorry!’

 55. Af Niels Peter Lemche

  -

  Jacob Rasmussen, få lige dine begreber på plads. Folkemordet på armenerne var ikke en terrorhandling, det var et folkemord. Jeg forstår ikke de moderne tyrkerne, at de benægter det. Det har skadet dem umådeligt og er måske den væsentligste grund til, at de ikke har fået adgang til medlemskab af EU. Det var til syvende og sidst ikke Tyrkíet, men Det Osmanniske Rige, der gjorde det.

  Til gengæld inviterede man kurderne til at bosætte sig i de tidligere armenske områder. Man kan sige, at tyrkerne på den måde fik ris til egen r….

 56. Af Niels Peter Lemche

  -

  Anne Libak, så vil dit filter ikke mere. Jeg skrev to næsten enslydende indlæg om folkemordet på armenierne.

 57. Af Niels Petet Lemche

  -

  Jacob Rasmussen, når di skriver: “Hitler blev inspireret af de muslimske tyrkeres ustraffede folkemord på de kristne tyrkere, og troede derfor, at han også kunne slippe afsted med folkemordet på de europæiske jøder,” så må jeg svare: Tror du selv på det? Jeg tror ikke, at han overhovedet kærede om at slippe af sted med noget. Hans tale til partispidserne om de brændte skibe — den tale, som Speer ikke hørte, selv om han var til stede, af hvilken grund Speer undslap galgen i Nürnberg — siger i hvert fald, at enten vandt de eller også ramte ragnarok Tyskland.

 58. Af Jan Petersen

  -

  Lemche, Google denne side hvis du vil vide lidt mere om Albert Speer. Han indrømmede iøvrigt senere, at han selvsagt vidste alt om jødeudryddelsen. Spændende læsning.

  The Candor and Lies of Nazi Officer Albert Speer

 59. Af Per Torbensen

  -

  Den psykopatiske fører Hitler fra Østrig opnåede sit inderste ønske,udslettelsen af jødedommen i Europa og ja han havde folkemordet på armenierne in mente-1.5 mill døde og
  et Europa som ikke reagerede andet end sporadisk og det satte hans virke og tanke igang.
  Hitlers testamente skrevet i førerbunkeren i april 1945,har også dette emne som den absolutte sejrer og intet andet. kunne tilskrives hans testamente.

 60. Af Niels Peter Lemche

  -

  Jan Petersen, læste for år tilbage Gitta Sereny, Albert Speer: His Battle With Truth. Hendes slutbemærkning var, efter at have citeret noget Speer havde sagt til hende: Havde han sagt det i Nürnberg, havde de hængt ham. Han var ret smart, og så pæn en mand, at de allierede dommere troede på ham. Han snød ikke den russiske dommer.

 61. Af Eva Madsen

  -

  Terrorister er lig med muslimer,
  Muslimer er lig med koranen.
  Koranen er lig med islam.

  Muslimer – terrorister – koranen – islamister er et fedt – de er alle udsprunget fra samme kilde og alle er uløseligt bundet sammen – af den samme isme.

  De skiftende regeringer har siden 1983 øvet terror mod det Danske folk.

  Det Danske folk har end ikke haft en folkeafstemning om de ønsker et multikulturelt samfund., som nu er ved at lægge landets 1000 årige historie i graven, og ikke nok med det , de har overgivet vores land uden sværdslag. til EU – ( Europas Ulykke.) og til muslimske landes befolkninger.

 62. Af Allan Hansen

  -

  Om det grusomme folkemord i Armenien
  – se dette program:
  https://www.youtube.com/watch?v=VPd5YkIVJGA

 63. Af Allan Hansen

  -

  Eller dette klip:

  https://www.youtube.com/watch?v=VPd5YkIVJGA

 64. Af Per Torbensen

  -

  Speer var og blev djævelens arkitekt-men også en fantastisk dygtig arkitekt,han kendte til alt om jødeudryddelsen.Hans egne beregninger om stålkonstruktioner m.h.t. mængde og bevillinger til Auschwitz komplekset er legio.
  Hitlers Neue Reichskanzlei”Haus des GroBdeutshen Reiches” 1938-45.Arndt verlag-viser hans kreative og fantastiske intuition .
  Nurnberg og krigsforbryderprocessen fra 1945-46 arbejdede under tidspres en anden tid var under vej-fjender blev venner og venner blev fjender og forbryderne de fleste slap fri-Speer slap for galgen på en løgn.
  Det mest rystende udsagn han kom med i sine bøger og samtaler var denne på spørgsmålet-
  Ville de kunne modstå en ny fører og hans forventninger og deres egen karriere -nej fristelsen er for stor og ja-jeg vil sige ubetinget ja som arkitekt til nye opgaver.
  Speer havde ikke moral-han ville gøre alt om igen-han fortryd intet.

 65. Af Allan Hansen

  -

  Om “Tyrkernes grusomheder
  på Balkan:

  Albanien blev erobret af tyrkerne i 1467.
  Den oprindelige befolkning var bønder, håndværker og fisker
  uden våben, så de blev hurtig løbet over ende.
  Fra Albanien spredtes den blodige jihad sig ud over resten af
  Balkan. Med jihad menes der plyndringstogter, massemassakrer,
  massevoldtægt og børeneslaver.
  Det var den krig, der kulminerede med borgenkrigen
  i 1992, Kosovo etc. etc,
  I1396 måtte Vallakiet (Rumænien) og 1513 Moldau anerkende den
  tyrkiske sultan overhøjhed.
  Først i 1877 lykkes det, at få sat tyrkerne på
  porten, da havde de hærget, plyndret og voldtaget
  på Balkan igennem flere hundrede år.
  Man fik dog aldrig smit tyrkerne ud af Albanien
  de er der stadigvæk i dag.

  Historien til 1945
  Albanerne, hvis navn muligvis stammer fra albanoi, navnet på en illyrisk stamme nord for Tirana i 100-t. e.Kr., er efterkommere af indoeuropæiske stammer, muligvis illyrere. De kom til Balkanhalvøen omtrent samtidig med grækerne omkring år 1000 f.Kr., men navnet albanoi dukker først op i kilderne i 1000-t. e.Kr. I den sidste del af middelalderen synes der også at have boet en del albanere i de tilgrænsende områder foruden i det nuværende Albanien. Omkring år 1100 kæmpede Det Byzantinske Rige og normannerne i Syditalien om området, men i 1200-t. blev det en del af det græske despoti Epiros. I 1300-t. kom det under den serbiske zar Stefan 4. Uroš Dušans herredømme. Albanske styrker deltog på serbisk side i slaget på Kosovo Polje 1389, hvor osmannerne tilintetgjorde det serbiske storrige. En form for albansk statsdannelse opstod først i 1400-t. i kampene mod osmannerne, hvor albanerne under ledelse af Skanderbeg (Gjergj Kastrioti) længe holdt stand mod angriberne. Skanderbeg døde 1468, men hans hovedstad Kruja lige nord for Tirana faldt først 1478. I 1501 erobrede osmannerne den sidste albanske by, kystbyen Durrës, og en betydelig gruppe albanere emigrerede til Syditalien ved den lejlighed. Det blev indledningen til en over 400 år lang periode med osmannisk dominans.
  Den osmanniske periode
  Under osmannerne konverterede flertallet af albanerne til islam. Albanske tropper ydede osmannerne hjælp til nedkæmpelse af opstande i Grækenland i 1700- og 1800-t. og var kendt for tapperhed og grusomhed. Mange albanere beklædte høje poster i den osmanniske administration og hær, og albanerne forblev længe loyale mod Osmannerriget, idet de opfattede det osmanniske herredømme som et mindre onde end de kristne nabofolks. Ca. 1800 etableredes alligevel delvis uafhængige albanske fyrstendømmer i Nordalbanien og i det nuværende Nordgrækenland, men 1830 var sultanens kontrol over de løsrevne områder genetableret — bortset fra bjergområderne i det indre af landet, som reelt var uafhængige under lokale høvdinge.
  En egentlig albansk nationalbevægelse manifesterede sig først ved fredskonferencen i Berlin efter Balkankrigen 1877-78, der endte med, at albanernes område forblev under osmannisk herredømme. Samtidig arbejdede albanerne for dannelsen af et autonomt albansk område med eget administrations- og skolesprog, der skulle omfatte det nuværende Albanien, Kosova (Kosovo), størstedelen af Makedonien og Janinaområdet (i Nordgrækenland). Men 1881 erobrede osmanniske tropper Prizren, og nationalbevægelsen blev forbudt. Arbejdet på at udbrede albansk som skolesprog fortsatte i de følgende år, men blev med ofte voldelige midler bekæmpet af osmannerne. Kampen skærpedes efter den ungtyrkiske statsomvæltning i 1908. Samme år afholdtes en albansk konference i Bitola i Makedonien, hvor man vedtog politisk og kulturel enhed for alle og brug af latinsk alfabet i stedet for arabisk. I 1910 brød et åbent oprør mod osmannerne ud i Kosova; det blev i første omgang nedkæmpet, men i 1912 gjorde albanerne oprør på ny og indtog Skopje. Dette satte også de kristne folk på Balkan i bevægelse, og i Den Anden Balkankrig 1912-13 blev osmannerne næsten trængt helt ud af Balkanhalvøen. På østrig-ungarsk initiativ blev “Fyrstendømmet Albanien” oprettet i 1913 — som en ramme om flertallet af Balkanhalvøens albanere. Serbien fik Kosova, og et albansk oprør her samme år blev nedkæmpet af serberne.
  Under de to verdenskrige
  Under 1. Verdenskrig blev landet besat af flere af de krigsførende parter, og i 1915 blev der i London indgået en hemmelig aftale om deling af Albanien, hvorved Italien skulle få herredømme over det meste af landet. Men albanerne protesterede, og det lykkedes dem efter krigen med amerikansk støtte at få anerkendt en uafhængig republik inden for grænserne af 1913.
  I de følgende år kæmpede Jugoslavien og Italien om indflydelsen i landet. I 1925 blev den eksilerede politiker Ahmed Zogu med jugoslavisk støtte indsat som præsident, men hans aftale med Italien i 1926 åbnede for italiensk infiltration og blev fulgt op i 1927 af en italiensk-albansk militæralliance. For at begrænse Italiens indflydelse gjorde præsidenten sig i 1928 til konge under navnet Zogu 1., hvilket dog ikke hindrede Albaniens udvikling til en italiensk lydstat. Denne fuldbyrdedes 1939 ved landets indlemmelse i Italien.
  Albanien skulle tjene som udgangspunkt for et italiensk forsøg på erobring af Grækenland i 1940, men grækerne gik til modangreb og erobrede en del af landet. Tyskland greb derefter ind og tilintetgjorde i 1941 den græske hær. Fra 1942 truedes det italienske herredømme i landet af dels en nationalistisk, dels en kommunistisk modstandsbevægelse. Den sidste, som samarbejdede med Titos jugoslaviske partisaner, var ledet af Enver Hoxha, som siden blev leder af befrielsesregeringen.
  Historien efter 1945
  Efterkrigstiden
  Ved valgene til nationalforsamlingen i december 1945 vandt Hoxhas Nationaldemokratiske Front en klar sejr, og i 1946 udråbtes Den Albanske Folkerepublik, et kommunistisk étpartiland med Hoxha som ministerpræsident. Han blev til sin død i 1985 det nye Albaniens enevældige leder.
  Albanien indgik efter 2. Verdenskrig et tæt økonomisk samarbejde med Jugoslavien, men efter Jugoslaviens brud med Sovjetunionen og KOMINFORM i 1948 blev der knyttet nære forbindelser til Sovjetunionen. Forholdet til naboen blev spændt. Landet blev omdannet til en stalinistisk inspireret, planøkonomisk stat med bl.a. tvangsnationalisering af den private sektor og en kollektivisering af landbruget, der først var fuldført 19 år senere. Fra 1949 var landet medlem af COMECON, og i 1955 blev det medlem både af FN og Warszawapagten. Den sidste forlod Albanien i 1968 som en protest mod Sovjetunionens invasion af Tjekkoslovakiet. I striden mellem Sovjetunionen og Kina, indledt i 1960, tog Albanien parti for Kina, hvilket udløste en kraftig kritik fra sovjetisk side, der kulminerede med brud på de diplomatiske forbindelser i 1961, da Albanien trådte ud af COMECON. Herefter var Albanien isoleret i Europa, og de eneste partnere ud over Kina var Nordkorea, Nordvietnam og Cuba. Kina brød man med i 1977-78 efter Mao Zedongs død, og efter at hans enke var blevet styrtet (1976).
  I perioden, der fulgte indtil 1986, befandt landet sig i en selvvalgt isolation. Befolkningen blev holdt i stramme tøjler; således var både religion, privat bilkørsel og turistrejser til udlandet forbudt, men den stalinistiske planøkonomi formåede ikke at ændre landets status som Europas fattigste stat.
  Nyeste historie
  Efter Hoxhas død i 1985 forsøgte hans enke at spille en politisk rolle, men blev udmanøvreret af den nye partileder, Ramiz Alia. I erkendelsen af behovet for decentralisering indledte han i 1987 en moderat reformkurs med en lempelse af den planøkonomiske politik. I forbindelse med Sovjetunionens sammenbrud i 1991 påbegyndtes en demokratisering af det politiske liv, og regeringen iværksatte reformer for at omdanne landet til en markedsøkonomisk stat. Desuden indførtes bl.a. rejse- og religionsfrihed. I 1991 afholdtes det første parlamentsvalg med flere partier, hvorved kommunistpartiet vandt i landdistrikterne, men oppositionen i de større byer. Samme år skiftede kommunistpartiet navn til Albaniens Socialistparti, og præsident Alia nedlagde partilederhvervet. Herefter dannedes den første regering med deltagelse af flere partier. Efter fremgang for oppositionen ved parlamentsvalget i 1992 måtte Alia træde tilbage, og oppositionspolitikeren Sali Berisha overtog præsidentposten.
  Albanien var 1992-2005 præget af stærke modsætninger mellem politiske kræfter, som havde deres rod i Hoxhatiden, men i forskellig grad distancerede sig fra denne, især Sali Berisha (præsident 1992-97), leder af Det Demokratiske Parti, og lederen af Socialistipartiet 1991-2005, Fatos Nano, ministerpræsident under Ramiz Alia, som i 1993 fik frataget sin parlamentariske immunitet og i 1994 idømtes en fængselsstraf for embedsmisbrug og overtrædelse af borgerrettighederne. Det nye regime slog ind på en stærkt vestvendt kurs, som i 1992 gav sig udtryk i, at Berisha anmodede om, at Albanien måtte blive optaget i NATO. Han forsøgte i 1994 uden held at gennemføre en forfatningsreform, som væsentligt ville have styrket præsidentembedets magtbeføjelser. Ved en regeringsomdannelse samme år blev en yngre generation af politikere trukket ind, og det lykkedes at få den albanske stats udlandsgæld nedskrevet med ca. 60%. Men krisen skærpedes, ligesom regeringens retslige skridt mod sine politiske modstandere blev forstærket. I 1996 vedtog parlamentsflertallet en valglov, som begunstigede regeringspartiet, og ved parlamentsvalget i 1996 trak den af Socialistpartiet ledede opposition sine kandidater tilbage i protest mod udbredt valgsvindel. Men Berisha erklærede sig som vinder og afviste henstillinger om omvalg fra OSCE og Europaparlamentet.

  Den ældste historie
  Den romerske kejser Trajan oprettede år 106 provinsen Dacia nord for Donau og i Karpaterne, og den stedlige befolkning blev underkastet en systematisk romanisering. Det latinske sprog vandt hurtigt udbredelse, og senest 271 kom kristendommen til området. Under pres fra de fremtrængende goter måtte kejser Aurelian opgive provinsen, og 271-275 blev de romerske legioner og embedsmænd evakueret til provinserne syd for Donau sammen med byernes overklasse. Arkæologiske undersøgelser tyder dog på, at størstedelen af den dakisk-romerske befolkning blev boende, og kristendommen synes at have holdt stand. Nord for Donau virkede i 300-t. missionspræsterne Sava og Wulfila, der bl.a. prædikede på latin. Efter goterne blev det dakiske område behersket af hunnerne (fra 376), gepiderne (fra 454) og avarerne (fra 558). Under de skiftende herrefolk bevarede den dakisk-romerske befolkning af bjerghyrder og bønder tætte kontakter med Det Byzantinske Rige, særlig med provinsen Scythia (se Dobrogea), og romaniseringsprocessen blev først afbrudt, da rigsgrænsen ved Donau i 602 faldt for de slaviske stammers massive indvandring på Balkan.
  Historisk oversigt
  ca. 6500 f.Kr. ældste agerbrugskulturer
  ca. 2300-600 f.Kr. bronzealder
  ca. 600-300 f.Kr. thrakiske kulturer ved Sortehavet
  ca. 300 f.Kr. keltisk indvandring fra Ungarn
  106 e.Kr. kejser Trajan opretter provinsen Dacia nord for Donau
  ca. 270 kristendommen kommer til området
  271-75 goterne fortrænger romerne
  300 t.-500-t. hunner, gepider og avarer behersker området
  500-600-t. slavere bosætter sig på Den rumænske Slette
  ca. 680 Bulgarien erobrer Den rumænske Slette
  ca. 900 magyarerne erobrer Transsylvanien
  1100-1200-t. tyske og ungarske indvandrere koloniserer Transsylvanien
  ca. 1300-1350 Moldavien og Valakiet bliver de første rumænske stater
  1500-t. fyrstendømmerne Moldavien og Valakiet bliver lydstater under Osmannerriget
  1829 Moldavien og Valakiet bliver russiske protektorater
  1856 efter Krimkrigen ophæves det russiske protektorat, og fyrstendømmerne kommer igen under osmannerne
  1862 Alexandru Ioan Cuza forener fyrstendømmerne under navnet Rumænien
  1878 Berlinkongressen anerkender Rumæniens uafhængighed
  1913 2. Balkankrig, Rumænien erobrer de sydlige dele af Dobrogea fra Bulgarien
  1919-20 Ved fredsslutningerne efter 1. Verdenskrig udvides Rumæniens territorium med bl.a. Transsylvanien og Bessarabien, hvorved landets areal mere end fordobles
  1923 Rumænien får ny forfatning
  1938 Carol 2. indfører kongeligt diktatur
  1940 Carol 2. abdicerer til fordel for sin søn Mihai 1.; Ion Antonescu bliver den reelle magthaver. Rumænien tvinges til at afgive Bessarabien og Nordbukovina til Sovjetunionen, det centrale Transsylvanien til Ungarn og Syd-Dobrogea til Bulgarien.
  1941 Rumænien træder ind i 2. Verdenskrig på Aksemagternes side
  1945 Rumænien får Transsylvanien tilbage
  1947 Rumænien bliver en kommunistisk folkerepublik
  1965 Ceausescu kommer til magten
  1989 kommunismens fald; Ceausescu og hans hustru henrettes
  1990 Ion Iliescu vinder det første frie valg
  2004 Rumænien bliver medlem af NATO
  2005 Forhandlinger med EU resulterer i rumænsk medlemskab af unionen fra 2007
  Slaverne bosatte sig også i Transsylvanien og på den rumænske slette, hvor de som agrarsamfundets overklasse kom til at påvirke den neolatinske befolkning meget. Da området i anden halvdel af 800-t. blev erobret af det nykristnede Bulgarien, blev kirkeslavisk liturgisk sprog, og kyrillisk det anvendte alfabet. Omkring år 900 blev Transsylvanien erobret af magyarerne. Slettelandet blev erobret af petjenegerne og derefter (fra 1100-t.) af kumanerne. Men disse begivenheder fik ringe indflydelse på den rumænske etnogenese, der kendetegnes ved, at det slaviske element gradvis smeltede sammen med det neolatinske befolkningsflertal.
  Fyrstedømmerne
  Rumænerne i Transsylvanien (ty. Siebenbürgen) var indtil fredsslutningerne efter 1. Verdenskrig en social underklasse, der politisk blev umyndiggjort af den toneangivende ungarske adel og af tyske kolonister, der indvandrede i højmiddelalderen. Derimod kunne rumænerne på sletten syd og øst for Karpaterbuen i 1300-t. danne deres egne stater. Mongolerstormen 1240-42 havde fordrevet kumanerne og rettet et hårdt slag mod både Ungarn og Bulgarien, og da mongolerne efterhånden selv blev svækket af indbyrdes stridigheder, udnyttede en række valakiske stormænd det opståede magttomrum til at danne fyrstendømmet Valakiet, der kom til at omfatte hele området mellem Donau og De Transsylvanske Alper. Denne første rumænske statsdannelse blev fuldbyrdet af fyrst Basarab 1., der i 1330 tilføjede den ungarske konge et sviende nederlag. Den næste rumænske statsdannelse var Moldavien, der blev oprettet øst for Karpaterne 1352-53 som en ungarsk grænsemark mod mongolerne. I 1359 erklærede hærføreren Bogdan 1. landet for uafhængigt af Ungarn, og Moldavien blev endeligt konsolideret som stat under Roman 1. (regerede 1391-95), der drev mongolerne ud og udvidede sit fyrstendømme til Dnestr og Sortehavet.
  Både Valakiet og Moldavien profiterede af den livlige transithandel mellem Centraleuropa og Sortehavet. Undertiden valgte de at anerkende hhv. den ungarske og den polske konge som lensherre, men kulturelt orienterede de sig mod den ortodokse verden på Balkan, især Bulgarien, hvilket tydeligt fremgår af arkitekturen, kirkeornamentikken og de litterære genrer. Patriarken i Konstantinopel gav i 1359 sin velsignelse til oprettelsen af det første rumænske metropolitsæde i Valakiets hovedstad Curtea de Argeş, og i 1401 fik Moldavien sin egen metropolit i Suceava. Blandt de mange nye klostre blev de vigtigste lærdomscentre Vodiţa og Tismana i Valakiet og Moldoviţa og Bistriţa i Moldavien. Det kirkeslaviske sprog og det kyrilliske alfabet blev også anvendt i den verdslige forvaltning.
  De rumænske fyrstendømmer deltog aktivt i kampen mod de fremtrængende osmanner, men måtte i det lange løb bøje sig for overmagten. Fra 1500-t. var både Valakiet og Moldavien sultanens tributpligtige lydstater. De bevarede dog et vist selvstyre under nationale dynastier og blev ikke udsat for samme undertrykkelse som de kristne folk syd for Donau. Michael den Tapre af Valakiet (1558-1601, regerede fra 1593) havde held til at skabe et kortvarigt Storrumænien, der også omfattede Moldavien og Transsylvanien. Hans ulydighed medførte, at sultanen tilsidesatte den dynastiske arvefølge og selv udpegede fyrsterne (se hospodar) blandt de indbyrdes rivaliserende bojarslægter (se bojar). I slutningen af 1500-t. blev de fleste rumænske bønder stavnsbundne fæstere. 1600-t. blev en relativt fredelig periode, præget af material fremgang og kulturel blomstring. I krigen mellem Rusland og Osmannerriget i Moldavien 1711 kæmpede rumænerne sammen med de russiske trosfæller. Som straf indsatte osmannerne 1711-1821 græske fanarioter som herskere i de to fyrstendømmer. Under fremmedherredømmet knyttede den rumænske elite i stigende grad sine forhåbninger til Rusland, der ved gentagne sejre over Osmannerriget opnåede adgang til Sortehavet 1774-92. I 1812 blev også Bessarabien indlemmet i Rusland, og efter freden i Adrianopel 1829 mellem Rusland og Osmannerriget blev de rumænske fyrstendømmer et russisk protektorat med vidtstrakte selvstyrerettigheder baseret på Det Organiske Reglement.
  Ved fredsslutningen i Paris 1856 efter Ruslands nederlag i Krimkrigen ophævedes det russiske protektorat, og fyrstendømmernes autonomi under osmannisk overhøjhed blev i stedet garanteret af de syv signitarmagter. I 1859 valgte de rumænske landdage Alexandru Ioan Cuza til hospodar i både Moldavien og Valakiet, hvilket var i modstrid med garantmagternes anvisninger, og efter et længere diplomatisk tovtrækkeri kunne han i januar 1862 forene “Donaufyrstendømmerne” under navnet Rumænien. Det forenede fyrstendømme, der havde hovedstad i Bukarest, orienterede sig politisk og kulturelt mod Frankrig, og det kyrilliske alfabet blev nu erstattet af det latinske. Landboreformen 1864 betød, at Alexandru Ioan Cuza fik bojarerne og kirken imod sig, og i 1866 blev han tvunget til at abdicere. Der blev nu udarbejdet en ny forfatning med et tokammersystem, der gav storgodsejerne større magt, og som nyt statsoverhoved valgtes den tyske prins Karl af Hohenzollern-Sigmaringen. I 1881 blev han som Carol 1. kronet til konge, efter at Berlinkongressen 1878 havde anerkendt Rumæniens fulde uafhængighed af Osmannerriget og erhvervelsen af det nordlige Dobrogea med havnebyen Constanţa.
  Kongedømmet
  Forvaltningen og militærvæsenet blev nu moderniseret efter tysk forbillede. Jernbanenettet blev udbygget, og der blev også anlagt en olieindustri for udenlandsk kapital, men Rumænien vedblev at være et udpræget agrarsamfund. Det politiske liv var præget af korruption og nepotisme, og de toneangivende grupperinger i parlamentet var dels byernes liberale embedsmænd og forretningsfolk, dels de konservative storgodsejere, der sad på en væsentlig del af landbrugsjorden. Førsteprioritet havde det nationale spørgsmål, drømmen om at udvide kongeriget til også at omfatte rumænerne i Transsylvanien og Bessarabien. Man undlod at afhjælpe den sociale nød i den voksende landbefolkning, og resultatet blev i 1907 en omfattende bondeopstand, der brutalt blev slået ned. Under den 2. Balkankrig 1913 erobrede Rumænien det sydlige Dobrogea fra Bulgarien. Efter 1. Verdenskrigs udbrud 1914 var Rumænien i begyndelsen neutralt. Den nye konge, Ferdinand 1., erklærede i august 1916 krig mod Østrig-Ungarn; men efter angreb fra Centralmagterne og Bulgarien blev han tvunget ud af krigen i maj 1918. Den Russiske Borgerkrig og Østrig-Ungarns sammenbrud senere samme år gav imidlertid den rumænske regering mulighed for at gøre erobringer i både øst, nord og vest, og ved fredsslutningerne 1919-20 anerkendte de sejrende stormagter Rumæniens besiddelse af Bessarabien, Bukovina, Transsylvanien og størstedelen af Banatet. Dermed blev landets territorium mere end fordoblet.
  Det nye Storrumænien stod over for betydelige nationale, sociale og politiske problemer. Af en befolkning på ca. 16 mio. indb. udgjorde rumænerne 72%. Den nye forfatning af 1923, der var baseret på 1866-forfatningen og levnede store beføjelser til kongemagten, gav almindelig stemmeret for alle mænd og samme rettigheder for alle etniske grupper. Men i realiteten blev de nationale mindretal behandlet som fremmede. Den vigtigste etniske minoritet var ungarerne (8%), der blev betragtet som den største trussel. Men man så også skævt til jøderne og tyskerne, der hver udgjorde ca. 4% og beklædte mange økonomiske nøgleposter; disse grupper var ellers indstillet på at samarbejde med regeringen i Bukarest og lod sig beredvilligt spille ud mod ungarerne. En nationalistisk brod havde også den vigtige jordreformlovgivning 1918-21, der omfordelte 6 mio. ha landbrugsjord og især ramte de russiske og ungarske godsejere i Bessarabien og Transsylvanien.
  Trods beskyldninger om valgsvindel holdt Det Nationalliberale Parti sig ved regeringsmagten 1922-28. Valget 1928 gav sejr til Det Nationale Bondeparti, der dannede regering 1928-30 under Iuliu Maniu (1873-1953). Det politiske liv blev i 1930’erne præget af fascistiske og antisemitiske bevægelser, særlig Jerngarden. I 1938 indførte Carol 2. et kongeligt diktatur. Han blev 1940 tvunget til at abdicere til fordel for sønnen Mihai 1., og den virkelige magthaver var herefter general Ion Antonescu. Rumæniens udenrigspolitik var fra 1921 baseret på Den Lille Entente med Jugoslavien og Tjekkoslovakiet samt på en bilateral alliance med Polen; men i slutningen af 1930’erne orienterede regeringen sig politisk og økonomisk mod Tyskland. I 1941 indtrådte Rumænien i 2. Verdenskrig på Tysklands side og angreb Sovjetunionen. Da Den Røde Hær i 1944 nærmede sig Rumænien, blev “statsfører” Antonescu arresteret af kong Mihai, der optog kommunister i regeringen og erklærede krig mod Tyskland. Selvom Rumænien ved krigsafslutningen formelt stod på sejrherrernes side, måtte det afstå det sydlige Dobrogea til Bulgarien og Bessarabien samt det nordlige Bukovina til Sovjetunionen.

 66. Af Finn Bjerrehave

  -

  Vi ligger som redt, altså efter Irak, har det Muslimske nordafrika ikke været det samme, og Sunni Muslimerne som grundstenen i IS, nemlig fordrevet fra Irak, hvor Malaki som Shiamuslim, ikke vil dele med Sunni, og igen derfor IS er skabt, og USA, som trak sig hjem før Irtak fik en stabil regering, har det fulde ansvar.
  Libyen hvor vi med vores F16, var med til at fjerne Gadaffy uden at have en bedre regering på hånden, blev signalet til det Arabiske kviksand.
  Syrien hvor vi holdt med den frie Syriske arme, sammen med Tyrkerne, og efter Russerne begyndte at bombe, slap Erdogan 1,5 millioner fra sikre flygtningelejre gennem Grækenland op i Shengen EU, og kommunisterne skabte u-stabilitet i EU, og kaos blev dagsorden.
  Nato,s og USA,s daglige bombardementer mod IS, giver tilbageslag i Europa, og vi forstår ikke at vores moderne bomber, ikke kun giver venner, og måske vi skal forstå ordet: tryg giver modtryk, og det er hvad der sker i Europa, og dette modtryk stopper nok ikke før Sunnimuslimerne får bedre vilkår i Irak.
  Terror fra begge sider. Finn Vig

 67. Af Jan Petersen

  -

  Nazi toppen bestod af yderst veluddannede intellektuelle, besat af den tids politisk korrekte forrykte ide – et nazistisk tusindårsrige.

  Vor tids yderst veluddannede intellektuelle magthavere er besat af idéen om opløsning af nationalstater, der skal erstattes af ghetto lignende enklaver.

  Måske er det meget sundt at tænke lidt på den pæne noble Speer, når man idag anskuer hele det politisk korrekte slæng!

 68. Af Erik møller

  -

  Hvis man i nutidens Danmark kommer forbi Christiansborg og ser op på den store bygning, kan man vist nemt komme til at tænke på noget skummelt, noget ondt, noget korrupt, sygt og råddent. Før i tiden var borgen symbolet på folkestyret og fædrelandet og de stolte danske kulturtraditioner, men nu……

 69. Af Erik møller

  -

  Nu er nazisternes forbrydelser jo blevet endevendt mange gange, men et studium af kommunisternes rædselsregimer i Sovjet-unionen,, Kina og mange andre lande, bør man nok også bruge tid på.

 70. Af Per Torbensen

  -

  Sig noget nyt om terror.

  Det bliver godt nok svært,fordi terror har mange ansigter og forklædninger og skjulte hensigter og ophav.
  Men med den nuværende situation I Europa-Paris og Bryssel kan følgende måske tilføjes.
  Vesten førte og fører krig med konventionelle midler så som jagerfly og bombefly og droner i Mellemøsten udfra ønsket om hvad?Overherredømme?med døden til følge for mange civile.
  Modparten bredt defineret fører vel blot krigen ind i Europa med de midler som de har til rådighed-bombeanslag med få midler-men lige så rædselsfuldt og modbydeligt.

  Tænker tit på føreren af et dronefly,han eller hende får højst museskader ved håndledet foran skærmen-anderledes -for andre.

  Sørgeligt vi som art ikke er kommet videre i evolutionen -men kampen driver også evolutionen-God Påske peace on earth.

 71. Af john K

  -

  Hvorfor skrive ?

  Hvorfor ytre sig ?

  CENSUR !

  ISLAM = NY EUROPÆISK stor krig !

  jeg har skrevet i årevis ..år efter år efter år, overgår hermed til *******************.

  ikke flere ytringer herfra.

  Danmark gennem 1000 år.

 72. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Maria Due

  “Det er en senere politisk opfindelse at påstå, at nazismen var en ekstrem højrebevægelse, og den er slet og ret for dum men er blevet annekteret ikke mindst af journaliststanden. Oprøret mod nazismen kom derimod fra højre”.

  Er det grunden til at kommunister og socialdemokraterne som de første blev sendt i koncentrationslejre?

  Nedenstående er fra Oxford Dictionary, som ikke er udgivet af hensyn til journaliststanden.

  “The Nazi Party was formed in Munich after the First World War. It advocated right-wing authoritarian nationalist government, and developed a racist ideology based on anti-Semitism and a belief in the superiority of ‘Aryan’ Germans.”

  Hvis man betragter sig selv som “højreorienteret” er det selvfølgelig ikke rart at få at vide, at nazister var højreekstremister.

  Der er dog ingen tvivl om at disse højrekræfter, som du også ser i dag i Europa og hos Donald Trumptilhængere i USA, appellerer til den lavere middelklasse og blandt mange arbejdsløse ufaglærte. De savner en stærk mand – og en stærk stat. De afskyr de etablerede partier. Det bliver det dog ikke mindre højrekstremistisk af.

 73. Af bent nielsen

  -

  Hvis man studerer hvordan nykommunisterne, feministerne og pladderhumanisterne har undergravet, afsporet og svækket Europas modstandskraft, økonomi, velfærd og sikkerhed mv……… vil man opdage at rød hjernevask i skolerne og via radio/tv, at feminisering af samfundene og mændene, at hetz mod mænd og familier, at hyklerisk godhedsindustri samt udemokratisk og statsbureaukratisk omklamring og undertrykkelse af borgerne…………… er forklaringen på at Europa nu er så svagt, at vi har kurs mod en katastrofe der kan blive værre end 1. og 2. verdenskrig tilsammen.

  De røde socialister og feminister i både røde og blå partier saver i de grene de selv og alle vi andre sidder på. Typer som merkel, jelved, vestager, stampe, johanne, sofie, zornig, pia, løkke og pape osv. er så ligeglade og kortsynede at det er til at rive sig i håret over.

 74. Af bent nielsen

  -

  PS: At Europa nu er ved at lide samme skæbne som Romerriget, at civilisation og fred er ved at blive udskiftet med barbari og krig, kan man forvisse sig om ved at følge med i diverse aviser, bøger, kronikker og netaviser.

 75. Af Hr. J H.

  -

  Maria Due
  “Det er en senere politisk opfindelse at påstå, at nazismen var en ekstrem højrebevægelse, og den er slet og ret for dum men er blevet annekteret ikke mindst af journaliststanden. Oprøret mod nazismen kom derimod fra højre”.

  Sjovt nok.
  I Danmark var det ellers Venstre og Konservative som omfavnede nazismen.

 76. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAN PETERSEN – 26. MARTS 2016 19:37, nej det gjorde Nazi-toppen ikke. Læs Speers Inside the Third Reich. Det var en flok småborgerlige nullerter, men med en utæmmet lyst til at bruge rå vold. At kalde dem intellektuelle er vist en misbrug af begrebet.

 77. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS JUUL HANSEN – 27. MARTS 2016 3:20: Flipproletarer! Arbejdsløse, i det omfang de blev mobiliserede i SA.

 78. Af Henrik Knage

  -

  Den værste terror kommer indefra.

  Er der garanti på politikere? Jeg synes der sker det stik modsatte af hvad de gik til valg på!

  Der burde også følge en manual med importvarer, uanset om denne selv kan gå ind over grænsen, eller bliver transporteret på¨hjul.

  En manual på alle de sprog der findes i EU. Det er vel det mindste der kan forlanges!

  Men det er det sædvanlige, at en varer ikke svarer til beskrivelsen. Det hedder bondefangeri.

 79. Af Jan Petersen

  -

  Lemche, nu er løgneren Speer nok ikke det bedste sandhedsvidne. Men da du holder af at læse bøger, så læs denne bog:

  Murderous Intellectuals: German Elites and the Nazi SS (by Jonathan Maxwell). Kan også Google om bogen på nettet.

  Iøvrigt var den tids elitære politisk korrekte ideer nazisme, fascisme og bolshevisme, som alle havde afsæt i socialisme.

  Iøvrigt skrives historie efter en krig altid af den vindende side, hvilket historien nok bærer en del præg af!

 80. Af J H.

  -

  Af Jan Petersen – 27. marts 2016 10:51
  “Iøvrigt var den tids elitære politisk korrekte ideer nazisme, fascisme og bolshevisme, som alle havde afsæt i socialisme.”

  Der var intet socialistisk i fascismen og nazismen.
  Bortset fra navnet.
  Nazismen var kapitalismens opfindelse. I Tyskland.
  Kapitalismen og godsejeren har næppe startet en socialistisk bevægelse.

 81. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Jan Petersen

  Enig med dine kommentarer om Speer. Han var 100% nazist – og en vejrhane, da han så, hvilken vej vinden blæste. Jeg er ikke tilhænger af dødsstraf, men han skulle ikke have haft ‘positiv særbehandling’.

  At ideologier som nazisme, fascisme og bolshevisme skulle være ‘elitære, politisk korrekte’ køber jeg derimod ikke ikke.

  Tværtimod. Den ‘kulturelle og politiske elite’ var netop hovedfjenden.

  Det gælder den dag i dag, når du taler om højrekstremisme.

 82. Af Runa A.G

  -

  DF eren Peter Koefod Poulsen har bedt alle danske ambassader i Europa mm. om at undersøge de respektive landes beredne politi. Her har han bedt om at få undersøgt, hvordan beredendt politi fungerer/antal heste mm. i alle disse lande.

  Resultatet står at læse i Udenrigsministeriets sag. 2015-57431.
  Det drejer sig om 108 journaler, der resulterer i 448 siders dokument.

  Der er brugt sanseløst mange timer på et projekt, for penge, der kunne bruges til f.eks. PET eller FE. Har DF tænkt sig at komme ridende ind i områder med socialt boligbyggeri, for at neutralisere indvandrere.

  Der er ingen tvivl om at heste er for os mennesker et positivt dyr. En indsats hvor børn fik lov til at passe heste, kunne evt. give et godt miljø for fattige børn/indvandrerbørn.

  DF politikere viser fortvivlende mangel på lederskab og de er på ingen måde i stand til at prioritere, hvad statens penge går til.

 83. Af Benny B

  -

  Det nye er, at terror er blevet hverdag.

  Men ønsket om, at de ansvarlige politikere bliver straffet for deres ansvarsløse politik dør aldrig.

  Det had, som vores politiker har plantet mellem os, vil vokse i takt med den igangværende indvandring og deres handlinger vil aldrig blive tilgivet.

 84. Af Niels Peter Lemche

  -

  BENNY B – 27. MARTS 2016 13:57, nej, det er overhovedet ikke nyt. Hvilke terrorhandlinger er indtruffet i Danmark i dag, eller i går. Der var en for over et år siden–meget begrænset i omfang–og selvfølgelig kan der komme flere og mere alvorlige. Men din påstand holder ikke vand.

  Jeg husker engang, hvor man talte om en bombe et eller andet sted i Estland og himlede op derover. Politimesteren i Narva i den russiske del syntes , at det var noget pjat; han havde tre bombesprængninger om ugen, når den ene mafiagruppe sprængte den anden i luften.

 85. Af J. H

  -

  Af Benny B – 27. marts 2016 13:57
  “Det nye er, at terror er blevet hverdag.”

  Danskerne ligger som de selv har redt.
  Danserne har stemt de regeringer til magten som starter de forbryderiske krige som skaber flygtningestrømme og terror.

 86. Af Henrik Knage

  -

  Jeg vil gerne fortælle noget nyt om terror, og i samme forbindelse om terrorister.

  Ikke om dem der er lige nu, men om dem der kommer efter dem, der er nu.

  Det vil være forhenværende politikere, der har brugt det meste af deres liv på, at opbygge et Helvede omkring sig selv og andre, og der er uendelige kompa – tanter.

  Fremtidens terrorister vil være langhårede skabsfeminister med buler både foran og bagpå, nok til både gård og til gade.

 87. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt er fortidens politiske bluf vel ikke meget anderledes end nutidens politiske bluf. Et parti der går til valg på straks opbremsning af flygtninge, for derefter når partiet har magten, straks at lukke XX antal tusinde illegale aliens ind.

  Er det udtryk for et parti, man ved, hvor man har – eller bare historisk politisk svindel, humbug og ren bedrageri?

  Helt analog til nazistiske national socialister, som når alt kommer til alt egentlig ikke var særlig socialistiske. Drag lidt lære af fortiden, når man – efter bedste evne – forsøger at forstå nutiden!

 88. Af Henrik Knage

  -

  Den bedste tid at skrive Danmarks – historie er lige nu. Hvorfor eller hvordan kunne det gå således i Danmark, at et parti der kaldte sig DF viste sig at være en Trojansk Hest.

  Men gem historien på et sikkert medie – da efterkommere af Pia Kjersgaard vil kræve millionerstatninger – om 10 år, såfremt det ikke kan bevises.

 89. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Jan Petersen

  “Drag lidt lære af fortiden, når man – efter bedste evne – forsøger at forstå nutiden!”

  Yes, enig – og forsøge at undgå at gentage åbenlyse fejltagelser.

 90. Af Jan Petersen

  -

  Desværre viser nyere europæisk historie også, at Europa er offer for en perlerække af gentagne fejltagelser.

  Om EU idag kan redde skindet ved at satse hele butikken globalt som alternativ til nationalt, vil jeg tvivle voldsomt på.

  Et kludetæppe knyttet af alle regnbuens farver er vel det værst tænkelige scenarie for det såkaldte “fredens projekt”?

 91. Af Flemming Lau

  -

  Alan Hansen 26 marts 2016. 18:32.
  Grusomme men nødvendige billeder, tak. Gid sådan en svøbe, gå vort land forbi.

 92. Af Henrik Boye ovre fra nummer 16

  -

  “Fredens Projekt” – rend mig i røven, det svare ca. til begrebet “Integration” der slynges ud til højre og venstre, vertikalt , samt horisontalt i mangel på forklaring – fra politisk side.

  Hvis almindelige mennesker også begynder at tale i tåger – så går jeg arme mand i en alder af 63 år, med dårligt hjerte at gå fucking i krig – selv om jeg har været i krig.

 93. Af bent rasmussen

  -

  Ja, billederne som allan hansen henviser til ovenfor den 26. ds. kl. 18.32 (om et grusomt og blodtørstigt tyrkisk folkemord) viser hvad der venter europæerne/danskerne hvis de gamle uduelige politikere og partier ikke bliver udskiftet med nye og bedre kræfter. EUs og Borgens totale moralske og intellektuelle fallit begynder at ligne en kendsgerning.

 94. Af bent rasmussen

  -

  Ja, billederne som al lan han sen henviser til ovenfor den 26. ds. kl. 18.32 (om et gru somt og blod tørstigt tyrkisk folkemord) viser hvad der venter europæerne/danskerne hvis de gamle uduelige politikere og partier ikke bliver udskiftet med nye og bedre kræfter. EUs og Borgens/partiernes totale moralske og intellektuelle fallit begynder at ligne en fuldbyrdet kendsgerning.

 95. Af Allan Hansen

  -

  @Flemming Lau.

  Jeg har med vilje, valgt Ikke at visse
  den grusomme Video hvor titusindvis
  af kristne kvinder og børn “hænger,, oppe i træerne
  – og hvor gaderne flyder med kristne mænd, der
  forsøgte, at forsvarer sig.

  Den kan man selv finde på YouTube.
  Advarsel: selv gamle mænd bløder igennem,,,,,,

 96. Af Allan Hansen

  -

  UPS!

  – og hvor gaderne flyder med lig af kristne mænd, der
  forsøgte, at forsvarer sig.

 97. Af Flemming Lau

  -

  Allan Hansen.
  Min alt for gode fantasi siger mig, at jeg har set nok. De tilgængelige billeder viser, at når mennesket overskrider den usynlige grænse og blodtørsten sætter ind, så har Mørkets Fyrste virkelig fat i det.

 98. Af Flemming Lau

  -

  Allan Hansen.
  Min fantasi siger mig, at jeg har set nok. Når et menneske overskrider den usynlige grænse og blodtørsten sætter ind, da er det i Mørkets vold, og i princippet magtesløst. Det burde være en spore til alle om at holde sig langt væk fra denne grænse. Det moderne menneske er sig ikke bevidst om denne iboende ondskab, men den er der, dybt nede.

 99. Af Flemming Lau

  -

  Der er Koks med filtret.

 100. Af Niels Peter Lemche

  -

  Flemming Lau, igen tak for indlægget, for havde de herrer her, der himler op om deportation og drab på muslimer en masse, hylet op, hvis det var muslimske mænd og kvinder der hang i træerne?

 101. Af Jesper Lund

  -

  Når det drejer om grufuld behandling af mennesker, så begås disse handlinger af kristne, muslimer, jøder – ja, vel af mennesker indenfor alle religioner (og politiske overbevisninger).

 102. Af Niels Peter Lemche

  -

  Jep, der er derfor teologer har en stor fordel frem for humanister, der tror på det gode i mennesket; men vi ved bedre. Læs bare konklusionen på syndflodshistorien i 1 Mosebog.

 103. Af Jesper Lund

  -

  Niels Peter Lemche
  Jeg betegner mig selv som både ateist og humanist. Selvom jeg er humanist, er jeg da fuldstændig bevist om den ondskab, der findes i verden. Jeg har også selv forestillinger om situationer, hvor jeg tager en stor mukkert og banker ned i knolden på en person, som irriterer mig grænseløst.

 104. Af Finn Bjerrehave

  -

  Schweitz har 5% Muslimer og ingen Minerater, samt sin hjemmehær kun hjemme, og måske derfor ingen Terror, og hvad kan vi så lære?
  Krigen Sunni -Shia, altså Saudi Arabien kontra Iran, som kun Diktatorer kunne tæmme, er fortid, nemlig vi har fjernet diktatorene, og åbnet konflikten Sunni- Shia, og så tror vi at ild og vand kan forenes, netop vi er demokrater og tillægger ordet og demokrati som Europæisk livsform, skulle implanteres i de Muslimske lande, og denne fejl er vores største selvmål.
  Kun Jødedommens grundregel, du må kun behandle din næste, som du selv ønsker at blive behandlet, kan redde menneskeheden, men desværre afviser vi denne fundamentale leveregel, og derfor får Israel aldrig fred med Muslimerne, de ønsker nemlig det modsatte, og igen ild&vand er modsætninger som aldrig kan forenes.
  Terrorren stopper desværre aldrig før Sunni og Shia samarbejder, altså drøm før virkelighed.
  Sameksistens løsningens moder.Finn Vig

 105. Af Per Torbensen

  -

  Drifterne er urgamle og ligger dybt indlejret i vores gener på tværs af religioner og samfunds opfattelser.

 106. Af bjarne petersen

  -

  Har jes per lund og runa a.g. forstået at millioner af FJENDER og blodtørstige terrorister er på vej ind i Europa pga. pladderhumanisten mer kel og hendes medløbere. Har le mche overset eller glemt at tyrannisering og terrorisering af svenskerne allerede er dagligdag. (om kort tid risikerer vi også at have et dagligt gangstervælde overalt i DK)

 107. Af Niels Peter Lemche

  -

  BJARNE PETERSEN – 28. MARTS 2016 15:18, jeg synes, at jeg genkender kloen fra flere af dine tidligere pseudonymer: Nyt navn, samme budskab! Har du nogensinde været uden for Nørre Snede eller den flække, du kommer fra? For dine beskeder er gentagelser på gentagelser.

 108. Af poul boie pedersen

  -

  Sig noget nyt om terror!

  Terror er som kærnemælk. Det er det restprodukt der er tilbage, når man pisker det gode produkt mælk og bortfjerner de mest værdifulde egenskaber.

  Ligesådan er terrorister personer i en slags zombie tilstand, hvor de normale hæmninger er pisket ud af sjælen og har efterladt et forhærdet mønster af fordomme og had, der med de latterligste begrundelser får terroristen til at synes, at det er i orden at massakrere og myrde sagesløse børn, kvinder og mænd for “sagen”

  Og når det så sker, findes der kødrande af Kloge Åger og politiske opportunister, der tilordner denne tilstand til en religion en ideologi eller bare en tilfældig minoritet. Og lige nu er det så muslimer, en fremmed kultur langt fra Europas kristne, tilgivelsesfulde og barmhjertige hjertebelæssede højkultur, udsprunget af den højeste visdom, der uundgåeligt må være terrorismens kildevæld? Overalt ser vi jo ballade hvor der er muslimer, ikke sandt? Og hele denne påstand er jo lige til at sluge rå, man kan jo bare se sig omkring!, Hu hu, hu.

  Men til andre tider var det gule djævle i Vietnam, den gule fare i Kina, kapitalisterne, indianerne eller jøderne, der var årsagsforklaringen i zombiens hadnærede fjendebillede.

  Og hele denne fortælling lugter ramt af en næsten giga-enorm fortrængning. Det er jo f.eks. kun 75 år siden, at der ud af selvsamme “Europas kristne, tilgivelsesfulde og barmhjertige hjertebelæssede højkultur, udsprunget af den højeste visdom” udsprang den fæleste fascistiske voldskultur, verden har set, et monster af en ødelæggelsesmaskine, der forvoldte industrialiseret død og ødelæggelse med 50 mio. ofre og hele lande lagt øde.

  Gider man åbne sanserne mod virkeligheden, er det man ser, at volden ligger som en komponent i menneskets psyke, og at særlige omstændigheder får denne toneart til at forvrænge musikken til en grotesk mislyd helt uden variationer med empati, overskud rimelighed, proportionssans.

  Det er i den tilstand, vi finder Omar, syrienskrigere eller brødrene El Bakraoui, en mærkværdig selvdestruerende selvmordstilstand, opelsket af skrupelløse agenter for magtkulturer, der bruger hvad som helst for at retfærdiggøre deres magtkamp gennem ødelæggelse, vold og nyttige idioter.

  Det er i dette psykologiske felt, der ligger langt dybere end tåbelige og summariske religiøse pseudoforklaringer, vi skal lede efter terrorrens årsager og mulighederne for at forebygge den. og et forsøg på “nyt om terror” kunne tage udgangspunkt i, at vi måske nu skulle tage at tage et skridt ind i en mere moden forståelse af den psykologiske dynamik bag terror, i stedet for at tumle rundt og tro, at overfladebetragtninger som religion eller ideologi reelt kan forklare noget som helst.

Kommentarer er lukket.